Stalingrad veteranen schrijven een open brief

[herhaling van 4feb2015]

Zes veteranen van Stalingrad schrijven een open brief aan Angela Merkel. Deze oude soldaten, nog steeds woonachtig in de Volgograd regio, keken naar de huidige wereld alsook naar het verleden, en maakten deze brief “een brief van de levenden,” voor de Bondskanselier van Duitsland.
statue
—————————————————————-
Letter of the Living

… vertaling …
Letter van de Levenden

aan: Mevrouw Angela Dorothea Merkel, van: de Veteranen van de slag om Stalingrad.

Geachte Mevrouw Merkel,

Nu in het 70ste jaar na de overwinning op het Nazisme, zijn wij, de veteranen van deze vreselijke oorlog en deelnemers aan deze meest gruwelijke veldslag, ons bewust dat een donkere wolk opnieuw boven Europa hangt, de donkere wolk van de Bruine Plaag. Deze keer is het Oekraïne dat de kraamkamer is geworden van het Nazisme, waar vanuit een oorsprong in ultra-nationalisme, vreemdelingenhaat en onmenselijkheid, een praktijk is ontstaan van de verwerping van andere culturen, fysiek geweld, het wegwerken van dissidenten, en moord gemotiveerd door haat voor andere volkeren.

Voor onze ogen zien wij bekende beelden: fakkel optochten, tuig met Nazi emblemen op hun uniformen, opgeheven rechter handen voor de Nazi groet, fascistische optochten met politie bescherming door het centrum van Kiev, en het opleggen, aan bepaalde mensen, van een tweede rang burgerschap.

Wij hebben dit alles eerder gezien, en wij weten waar dit toe leidt.

(…)
… einde vertaling …
————————————————-
Lees meer: http://bit.ly/1DwRz19

#JeSuisDonbass #IAmVanya #SouthFront #Antimaidan #Novorossiya #Ukraine #Russia #USA #EU #NATO #Lugansk #Donetsk #Kiev #Kyiv #Poroshenko #DNR #LNR #NAF #SaveDonbassPeople #US #Obama #Putin #War #Washington #UK #UN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s