Oekraïne: “Geen Russische invasie”. NAVO-troepen in Donbass

Vertaling van een artikel op de internationaal gerenommeerde wetenschappelijke website Global Research.


Oekraïne militaire opperbevel bevestigt: “Geen enkele Russische invasie of reguliere troepen”. Aanwezigheid van de NAVO-troepen in Donbass

Door: George Eliason
Global Research, February 15, 2015

In een interview met de Oekraïense Espesso TV, bevestigt de Oekraïense militaire expert Majoor Aleksander Taran  wat het hoofd van de Oekraïense strijdkrachten Generaal Muzenko te zeggen had over het onderwerp.

espressoTV-16feb2015_3:05=
Oekraïense leger Majoor Aleksander Taran: Ze reden me rond in Lugansk in hun achterland, en lieten mij bijna 300 kilometer zien, verschillende plaatsen waar gevechten plaatsvonden. De Kozakken die van Rusland kwamen – ik zag hen. Ik heb Russische vrijwilligers gezien. Ik zag geen reguliere Russische militaire eenheden. En als we spreken over wat onze overheid stelt over hun aanwezigheid, dan heb ik, als een militair persoon, een vraag. We hebben een grondwet en 3 verschillende wetten waarin wij bepaalde militaire acties kunnen ondernemen. (…) maar de overheid van Oekraïne kan zich niet zomaar gedragen als terroristen. (… vervolgt volgende beeld, Ik zag dat, in veel gevallen onze overheid en onze veiligheidsdiensten zich gedragen als terroristen.) 2:54~(…3:40~4:27…)~4:37

Tijdens een bijeenkomst met General Muzenko stelde hij dat: “Tot op heden hebben wij alleen te maken met een aantal individuele leden van de Strijdkrachten van de Russische Federatie en Russische burgers die deel uitmaken van illegale gewapende groepen die betrokken zijn bij de gevechten. Wij vechten niet met het reguliere Russische leger. Wij hebben genoeg krachten en middelen om een definitieve nederlaag toe te brengen, zelfs met de illegale gewapende formatie aanwezig.” – zei hij.

Beide verklaringen bevestigden verder de positie van het hoofd van de SBU. Op 6 november in een interview met Gromadske.TV stelde Marciaanse Lubkivsky, de adviseur van het hoofd van de SBU (de Oekraïense versie van de CIA [geheime dienst]), dat er geen Russische troepen OP Oekraïense BODEM aanwezig zijn! Deze onverwachte opmerking ontstond toen hij rommelde met vragen van verslaggevers over het onderwerp. Volgens zijn verklaring zei hij dat de SBU bevestigt dat er zo’n 5 000 Russische onderdanen in Donetsk en Lugansk Peoples republieken aanwezig zijn, maar geen Russische soldaten .

Al deze uitspraken voegen gewicht toe aan de verder onbetrouwbare opmerkingen van Alexander Torchynov in juni van 2014. Volgens de spreker van de Verchovna Rada van Oekraïne [Oekraïense parlement] Alexander Turchynov, hebben vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten bewust de situatie opgeklopt en systematisch onjuiste informatie gegeven aan de leidin van het land over een mogelijke militaire interventie van Rusland, die nooit heeft plaatsgevonden.

“Onze inlichtingendiensten hebben ongeveer tien keer per maand gemeld dat het moment van een militaire aanval van de Russische Federatie gekomen was – meestal zou het plaatsvinden om drie of vier  uur in de ochtend. En we zaten in onze gevechtsposities op onze commando posten … en de rest van het leger was in voorbereiding op een open oorlog met de oostelijke buren. Maar het gebeurde niet,” zei Alexander Turchino in een interview met Novoye Vremya, dat morgen worden gepubliceerd.

Het lijkt erop dat we in 2014 een lange en roemruchte geschiedenis hebben waarin  Rusland NIET Oekraïne aanvalt. Wie dan wel aanvalt is de vraag.

espessotv
En met een onbepaalde status, vechten we practisch tegen onze eigen mensen. 7:57

Vanmorgen hebben verkenners van de Strijdkrachten van Novorussiya, NAVO-tanks in de omsingeling (het beleg) van Debaltseve gezien. Volgens hun gegevens is de mogelijkheid sterk aanwezig dat tot 25% van het gevangen leger van de NAVO is.

Overblijfselen van 155mm granaten die zijn gevonden in gebieden waar het Oekraïense leger burger doelen heeft aangevallen, zijn duidelijk gemarkeerd met Amerikaanse identificatie nummers en werden afgevuurd door het Paladin artillerie systeem. Als de NAVO-troepen daar zijn, en wie anders zou deze ingewikkelde militaire uitrusting gebruiken, dan ligt hun kans om nooit meer thuis te komen in de handen van dezelfde overheid die de wereld een niet bestaande Russische invasie bracht en die de wereld naar de rand van de afgrond brengt.

Dit zou verklaren waarom zowel de VS als de EU nu een nieuw vredesinitiatief willen. Als de NAVO-troepen gevangen genomen worden, wat dan? Als honderden NAVO-troepen vechten voor Oekraïne in een oorlog waarvan zelfs John McCain zegt dat Oekraïne gebruik maakt van verboden wapens, wat zijn dan de gevolgen? Amerikaanse troepen zijn door mee te doen in deze zaak en alleen gebaseerd op de bekentenis van McCain en onder elke definitie van het woord : oorlogsmisdadigers.

aleksander-taran_on-ato
Ik zag dat, in veel gevallen, onze overheid en onze veiligheidsdiensten zich gedragen als terroristen. 4:36… Ondertiteling vervolgt even later: De vakbond van de veiligheidsdiensten heeft opnieuw een appèl gedaan op het Internationale Comité van het Rode Kruis in de kwestie over de noodzaak voor het maken van humanitaire vluchtwegen en dat zones gemaakt moeten worden ~ veiligheids zones waar mensen zich kunnen verschuilen voor de granaten, en bevolkte gebieden waar gevechten plaatsvinden kunnen verlaten. Waarop het Internationale Comité van het Rode Kruis antwoordde dat het conflict dat plaats heeft op het territorium van Oekraïne niet valt onder enige internationale wet. En, zij kunnen niet officieel ingrijpen. We hebben geen oorlog, we hebben geen nood toestand onder militaire wet, we hebben een anti-terroristen operatie. Met de lichtvaardige hand van ons kabinet van Ministers en onze overheid, hebben we 8 miljoen mensen als terroristen te boek staan. Wat er nu gebeurd is verboden in de Grondwet. 5:18~6:18

Steun onze troepen en houdt ze thuis. Wat zal de reactie van Rusland zijn ?

Tot op dit punt was Rusland het enige land dat terughoudendheid toonde, en een verlangen om het conflict te stoppen. De VS en de EU hebben van harte mee geholpen met Kiev, wetende dat het oorlogsmisdaden pleegde: terroristische bomaanslagen op bussen, raketten op steden en fosfor bommen. Het westen weet dat de vrijwillige bataljons massale oorlogsmisdaden plegen.

ukraine-crisis
Dit is wat de Oekraiense overheid ons geeft. youtube onder

Als NAVO-soldaten worden gevangen of hun overblijfselen worden gevonden en geidentificeerd, dan zal dit zeker de aard van de oorlog veranderen. De Russische wapens waarvan alle massa media hebben  beweert dat die er al zouden zijn, zullen ongetwijfeld opdagen. Als de NAVO terug duwt, waar dan ook is niet ver genoeg. Het zal de rand van de derde wereld oorlog zijn.

video: ‘De Mensen van Donbas spreken hun gedachten uit over Poroshenko en zijn wreedheden’


women-Donbass
– Met wie zijn jullie aan het vechten ? Met ons, de gepensioeneerden?
– Waar zijn de Milities hier?
1:18 in bovenstaande video
Used as source: GlobalResearch.ca
Used as source: GlobalResearch.ca
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s