Leger VS en Kiev misbruiken Internet

Amerikaanse leger in de politiek op Internet

Pentagon2
Het Pentagon (het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger)

Sinds tenminste 2008 financieert het Pentagon onderzoek aan universiteiten naar sociale en politieke ontwikkelingen, bericht op 12 Juni 2014 The Guardian,door: Dr. Nafeez Ahmed Lees originele hele bericht (Engels).

Citaat (4e alinea):
[…] Twitter-berichten en gesprekken zullen worden onderzocht “om individuen te identificeren die zijn gemobiliseerd in een sociale besmetting, en wanneer ze worden gemobiliseerd.” […] Einde citaat.

-*-

Kiev pakt man op voor duimen omhoog op Facebook

facebook-abuse-started
“SBU maakte de zaak aanhangig gebaseerd op pro-Novorossiya toevoegingen aan Facebook”
facebook-abuse-started2
Inzet: “Gedurende het weekeinde rapporteerde de SBU {Oekraiense geheime dienst} dat zij een 56 jarige leraar hebben gevonden in de stad Cherkassy. Zijn pagina bevatte veel duimen omhoog onder fotos met symbolen van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, alsook tekeningen en propaganda artikelen.”

In Cherkassy is een 56 jaar oude leraar opgepakt omdat hij op facebook Donbass Militie symbolen en artikelen een duim omhoog gegeven had op facebook. “De officiele reden voor de gestartte zaak tegen de leraar, is verboden activiteiten door het Oekraiense leger gedurende de speciale periode.”

bron: (2:40~3:16)

Zie ook:

1:40 Kiev gaat een betaalde propaganda campagne beginnen op Facebook. In een handleiding wordt uitgelegd dat diegenen die zich hiervoor aanmelden zoveel mogelijk nep Facebook accounts moeten maken, met unieke e-mail adressen, etc.
Kiev-facebook-army


Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront

Noot:
Opmerking vertaler: Door deze twee artikelen samen te plaatsen is het nog niet gezegd dat het Pentagon aan Kiev opdracht heeft gegeven deze leraar op te pakken, of een dergelijke politiek te voeren. Dit is echter wel het bekende werk van het Pentagon, zoals zij dit ook uitvoerden in Midden Amerika ten tijde van de bloedige dictaturen die zij in het zadel hielpen. De Amerikanen hadden hele lijsten klaar met sociaal-politiek actieve mensen die zouden moeten worden geneutraliseerd. Een en ander is dus wellicht niet toevallig, gezien de bloedige Amerikaanse coup in Kiev van Februari 2014 en de controle die Amerika nu heeft over Kiev … Wordt U nu ook onderzocht door het Pentagon ? Moet U maar beter geen duimen omhoog onder deze artikelen zetten, omdat het in een Pentagon databank gaat ? Zou U zich veiliger voelen als U daar direct bewijs van had ? Legers horen zich niet met de politiek te bemoeien, en mensen te dwingen hun mond dicht te houden naar elkaar of de sociale meningsvorming te beinvloeden met hun oorlogssystemen. Schoenmaker … houdt je bij je leest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s