[8feb2015] Kiev saboteert evacuatie Debaltsevo

Kiev saboteert afgesproken evacuatie burgers uit oorlogsgebied (terugblik)

Bussen van Novorossia om burgers uit Debaltsevo te evacueren (bericht van 8 februari 2015).
Bussen van Novorossia om burgers uit Debaltsevo te evacueren (bericht van 8 februari 2015).
debaltsevo-sabotage_vid1.20
Vrouw in foto zegt: We ontdekten het bij toeval, we gaan naar Artyomovsk. We nemen de kinderen mee. Mijn broer, zijn vrouw en vader verblijven in Debaltsevo. Ik heb de kinderen gepakt, moeder, en zo zijn we naar Artyomovsk gegaan. Omdat de situatie hopeloos is, hoe lang kunnen we het volhouden ? Het is al bijna een halve maand, 15 dagen Man buiten beeld: De hele tijd granaat inslagen, ja ? Vrouw: Ja, het is wat. Man buiten beeld: Niemand informeerde U dat er ook evacuatie zou zijn naar Donetsk ? Vrouw: Nee, nee. Wij kwamen bij het stadsbestuur met de bus naar Artyomovsk en toen stapten we in deze bus.

Donbass Milities hebben ten behoeve van de evacuatie van burgers uit de stad Debaltsevo een dag durend bestand aangeboden aan de Kiev troepen. De Kiev troepen habben het bestand geaccepteerd. Debaltsevo wordt momenteel bezet is door troepen van Kiev, die aan het verliezen zijn en zijn omsingeld door het leger van de Volksrepublieke Donetsk en Lugansk (Novorussiya).

Toen de bussen aankwamen, was er echter bijna niemand om gered te worden. Het bleek dat de leger van de Oekraine, dat ongeveer met een Brigade of twee in de omsingeling zit (7.000 – 9.000 man), de bevolking niet heeft verteld dat zij konden vluchten. Er zijn ongeveer 40 mensen meegenomen, die toevallig in de buurt van de bussen kwamen en die hun familie en vrienden snel konden waarschuwen.

[engelse ondertiteling] Debaltsevo evacuatie gesaboteerd door Oekraiense partij
->
Rapport door journalist ter plaatse (engelse ondertiteling). [Beelden: de bussen van het convoy. Burgers vertellen dat ze van niets wisten. Burgers zitten al 15 dagen in kelders en proberen de bezetting te overleven.]

Debaltsevo-sabotage_vid1.01
Vrouw van beeld: Misschien op de straat … er zijn ovens in de kelders, open vuren in de straten, dat is hoe mensen overleven

[engelse ondertiteling] Eduard Basurin rapport over de resultaten van de Debaltsevo evacuatie
->
Er wordt ook een poging van het Oekrainse leger genoemd om het transport van burgers te misbruiken voor onder andere munitie vervoer.

Used as source: Komsomolskaya Pravda (Steshin & Kotz).
Used as source: Komsomol- skaya Pravda (Steshin & Kotz).
Advertenties

3 thoughts on “[8feb2015] Kiev saboteert evacuatie Debaltsevo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s