Oekraine crisis nieuws: 16, 17, 18, 19 Maart 2015

16 Maart 2015

Feest op de Krim ! Krim terug bij Rusland, dankzij het Referendum in maart 16 2014.
Oekraine erkent de nieuwe status van Krim niet.

Deel 2. Een vuur in een grote kerk van de Orthodoxe Kerk in Moskou is onder controle. Het vuur duurde 3 uur. Oekrainse opmerkingen op Internet vinden het vuur prachtig.

Deel 3. Maart 14 zou Donbass een speciale status krijgen door een wet in het parlement van Oekraine, maar niemand heeft de klad versie van het voorstel nog gezien. Kiev schendt het Minsk protocol.

17 Maart 2015

Oekrainse dronken troepen rijden vrouw en kind dood, onrust volgt, Kiev reageert met dreiging van repressie.

18 Maart 2015

Deel 1. 16 tot 17 Maart 2015: de beschietingen van Donetsk door Kiev gaan door. Het parlement van Kiev heeft voor zichzelf besloten dat het gebied van Donbass “bezet gebied” is. Daarmee schendt Kiev de afspraken gemaakt in Minsk, waarin is bepaald dat de status van Donbass bepaald zal worden na lokale verkiezingen in dat gebied.

Deel 2. De pen waarmee Poetin de Republiek van de Krim onderdeel maakte van de Russische Federatie, zal ten toon gesteld worden in een museum van moderne Russische historie in Moskou. De tentoonstelling laat 450 museum stukken zien, en bestaat uit die delen. Het eerste deel is de geschiedenis van Krim als onderdeel van het Russische Imperium.

Deel 3. Kiev’s minister van financieen wil meer geld, zei ze bij het Brookings Institute (Amerika).

Deel 4. Amerikaanse leger klaagt over geld tekort. Het geld is urgent nodig om democratie te stichten in de wereld, zoals in Lybie en Vietnam. Zou U willen bijdragen ?

19 Maart 2015

Deel 1. Nood hulp verleners van de Volksrepubliek Donetsk kwamen onder zware beschietingen van de posities van het leger van Kiev, toen zij de lichamen van pro-Kiev troepen probeerden te bergen in het vliegveld van Donetsk. De zoektocht is nu gestaakt, maar zal hervat worden op donderdag als Oekraine het woord “staakt het vuren” begrijpt.

Deel 2. De Oekrainse politie arresteerd demonstranten die demonstreerden bij de barakken van het Oekrainse leger in Konstantinovka (door Oekraine bezet gebied in de Volksrepubliek Donetsk, ten noord-westen van Donetsk). De demonstratie was tegen het doodrijden van een vrouw en kind door een dronken lid van het Kiev leger, die in een bepansterde personeel wagen (APC) door de stad van bijna 100 000 mensen scheurde, en van de weg raakte. Sinds het ongeluk en de demonstratie, zijn ‘Rechtse Sector’ activisten en Nazi battaljons de stad binnengetrokken. De bevolking leeft in angst voor wat er komen gaat. Oekrainse politie mag dodelijke minutie inzetten tegen de demonstranten, van de Oekrainse autoriteiten.

Deel 3. Kiev houdt zich niet aan de Minsk afspraken. Waarom zijn er wel sancties tegen Rusland zonder reden, maar wordt niets tegen Kiev gedaan als het zijn afspraken schendt ?

Deel 4. De indices van prijzen van goederen zijn gedaald. De goedkope olieprijs zou een aantrekkende economie moeten veroorzaken, maar dit gebeurd niet omdat het westen in een systeem crisis verkeerd.

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s