Oekraïense crisis nieuws 24, 25, 26 Maart 2015

26 Maart 2015: Oekraïense crisis nieuws. Oorlog in de Oekraïne, Poroshenko, de OVSE, Donbass, Jemen

0:05
0:05

De OCSE missie die het staakt het vuren controleert in Donbass, ontkent dat zij onder vuur kwamen van de troepen van Kiev bij Shirokino, maar geeft wel toe beschietingen gehoord te hebben.

1:17
1:17

Poroshenko (23 maart 2015) zegt tegen het Oekraiense leger: “Het leger van Oekraine behoort tot de 5 sterkste strijdkrachten in Europa.” South Front: “blijkbaar zijn de verloren veldslagen zoals bij Debaltsevo het bewijs voor deze stelling.”

1:40
1:40

Het Russische hulpkonvooi voor Donbass heef…t de grens bereikt. Het konvooi met 1.600 ton aan hulpgoederen is verdeeld in twee groepen, ieder bij een andere grensovergang. Russische en Oekraiense douane is bezig met het controleren van de vrachtwagens, die vooral zaden voor boeren, gerst, mais en zonnebloem [olie?] bevatten, alsook medicijnen en andere essentiele humanitaire bevoorrading.

2:29
2:29

De wereldprijs van olie is met 3% gestegen deze woensdag, terwijl oorlog uitbreekt in Jemen. De oorlog kan de oliehandel negatief beinvloeden. Ondanks record hoge voorraden in olie schoot de prijs van ruwe Brent olie omhoog met 6% kort nadat Saudi Arabie met lucht aanvallen begon. De trieste gevolgen voor de Amerikanen zijn dat zij eerst terroristen helpen, maar daarna wordt de oorlog tegen de terroristen een probleem.


25 Maart 2015: Oekraïense crisis nieuws. Laatste nieuws van Oekraïne, DPR, OVSE, Kolomoisky, Poroshenko

0:23
0:23

0:31
0:31

OVSE [die het staakt het vuren controleert in Donbass] komt onder vuur van de troepen van Kiev in Shirokino.

1:04 Kolomoisky ontslagen, maar niet vervolgt voor gewelddadigheden met zijn persoonlijke Dneper-1 bataljon ("broekzak legertje").
1:04 Kolomoisky ontslagen, maar niet vervolgt voor gewelddadigheden met zijn persoonlijke Dneper-1 bataljon (“broekzak legertje”).

Poroshenko heeft Kolomoisky [die het gasbedrijf bezette] met ontslag gestuurd. Kolomoisky wordt echter niet strafrechtelijk gevolgd. South Front: zo zien we de Revolutie van Fatsoen van de Euromaidan aan het werk.

1:50
1:50

In West Oekraine [niet Donbass] staken mijnwerkers omdat hun lonen niet zijn uitbetaald door Kiev.

2:21
2:21

CNN [een notoir Amerikaans propaganda kanaal dat zelfs in Nederland in opspraak kwam] mag binnenkort in Rusland hun “nieuws” verspreiden.


24 Maart 2015: Oekraïense crsisis nieuws. Oorlog in de Oekraïne, de EU, de VS, Rusland

0:37
0:37

Kiev schendt bestand, vooral bij Spartak en Shirokino. 52 schendingen over de laatste 24 uur, met onder meer 24 mortier beschietingen, 10 aanvallen met tanks, en 2 geleide anti-tank raket aanvallen.

0:54
0:54

Het wordt bericht dat een aantal bataljons van het front in Donbass naar Kiev oprukken met wapens. Mogelijk heeft dit te maken met de inval door Kolomoisky bij een gas bedrijf, maar er is geen informatie over de reden van dit besluit. Poroshenko heeft onlangs bekendgemaakt dat Oekraiense Oligarchen niet langer prive legers mogen hebben. Blijkbaar is iemand het daar niet mee eens … [Het wordt gesuggereerd dat deze Bataljons die oprukken naar Kiev onder commando van Kolomoisky staan.]

1:32
1:32

Oekraine wil stoppen met de inkoop van Russisch gas.

2:21
2:21

Amerikaanse Senaat vraagt Obama om Oekraine te bewapenen.

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s