Cassad nieuws 30-31 Maart 2015

http://en.voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3803-the-war-in-novorossia-online-03312015-chronicle.html
19:43 Samenvatting van Novorossia voor 30-31 maart 2015

Cassad-30maart2015_vid0.20
Kievs’ wetshandhavers openden het vuur op militie posities, ten minste 10 keer in de afgelopen dag. Spartak, Shirokino en vliegveld Donetsk werden geraakt. De V.N. publiceerde cijfers voor het hele conflict in Oekraine: 6.083 slachtoffers, meer dan 15.000 gewonden. 11 mensen werden gedood deze laatste week, tijdens het staakt het vuren.

Cassad-31Maart2015_vid01.23
OVSE-waarnemers vonden AFU [Oekraiense leger] artillerie bij Volnovakha: vijf “MSTA-S”Houwitsers. OVSE bevestigde een aanval op een burger auto door het Oekraiense legre in Shirokino op Zondag, 1 burger vond hierbij de dood.

Cassad-31Maart2015_vid02.38
Inwoners van Debaltsevo behaalden de terugkeer van kinderen, die werden geëvacueerd naar het grondgebied dat wordt gecontroleerd door Kiev. Toen Debaltsevo nog onder controle stond van Kiev, zijn de kinderen voor een vacantie dieper in het door Kiev gecontroleerde gebied gebracht. De kinderen kwamen echter niet terug. Na maanden wachten en proberen is het nu eindelijk gelukt kinderen terug te krijgen bij hun ouders. De ouders vreesden dat ook zij niet zouden mogen terugkeren naar hun huizen in Debaltsevo. De overdracht van kinderen vond uiteindelijk plaats op neutraal gebied met de hulp van het rode kruis en de Donetsk Volksrepubliek ombudsman, tussen twee controle posten: de Milities aan de ene kant, en de troepen van Kiev aan de andere.

Cassad-31Maart2015_vid03.10

Donetsk en Lugansk Volksrepublieken bieden Kiev aan om een gezamenlijke werkgroep te creëren over de hervorming van een grondwet voor Oekraïne. Kiev geeft geen antwoord.

Cassad-31Maart2015_vid04.28
Inwoners van de DPR en LPR werden bevolen om zich ontwapend te hebben op 4 april, door Alexander Zakharchenko en Igor Plotnitsky. De gegeven reden is het bewaren van orde en wet in de Donetsk Volksrepubliek. Wie weigert om hun wapens vrijwillig op te geven zal gedwongen worden en worden opgepakt.

Cassad-31Maart2015_vid05.47

De dagen dat Yatsenyuk minister-president van Oekraïne is lijken geteld. Een burger van Amerika zou de post gaan overnemen, waarmee het management van Oekraiene nog meer of geheel in handen komt van de VS.

Cassad-31Maart2015_vid06.26
Het Oekraïense ministerie van Defensie blijft militaire capaciteit opbouwen. 11 nieuwe teams, 4 regimenten en een groot aantal nieuwe bataljons. “Wij moeten de gevechtsklaarheid herstellen van de eenheden die verliezen leden tijdens de ATO [anti-terroristen actie],” zei Sergey Galushko. De Kharkov regio is begonnen met een defensieve linie bij de grens met Donbass.

Cassad-31Maart2015_vid06.49
Door de jonge Republiek zo buiten te sluiten, maken zij duidelijk dat zij Donbass niet als onderdeel zien van Oekraine.

Cassad-31maart2015_vid08.10
De Nederlanders vroegen om hulp bij het onderzoek naar de crash van de Malaysia Airlines Boeing 777. Nederland vraagt naar getuigen die informatie kunnen geven over de bewegingen van “Buks” in het gebied van het ongeluk. Het onderzoek kijkt naar verschillende scenarios, waaronder het neerschieten door een Buk raket. De onderzoekers zeggen nog niet te kunnen zeggen hoe het vliegtuig is neergestort, of wie het heeft gedaan. Ondertussen zeggen de Russen betrouwbare informatie te hebben dat het vliegtuig werd neergeschoten door een Oekraiense straaljager. De piloot zou Vladislav Voloshin zijn. Het onderzoek lijkt echter geen interesse te hebben voor deze gegevens.

Cassad-31maart2015_vid09.01
Het voormalige hoofden van de Kiev politie worden beschuldigd van de aanval op Maidan.

Cassad-31maart2015_vid09.46
Poroshenko verscheen in camouflage met de woorden “Cynische Bandera.” Eerder had Poroshenko zich versproken, toen hij wilde zeggen dat SBU officieren “cynische bandieten” waren, maar hij zei “cynische Banderisten” [Bandeira is een ultra-rechtse Nazi collaborateur uit de 2de wereldoorlog, die nu een held is van de Euromaidan rebellen die heden de macht hebben in Kiev.] Poroshenko verscheen ook met een insigne met de tekst “Ukrop”, hetgeen een neerbuigende term is voor de troepen van Kiev die wordt gebruikt in Donbass. Poroshenko zei dat zij onoverwinnelijk zullen zijn, zolang zij zichzelf voor schut kunnen zetten.

Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
Advertenties

One thought on “Cassad nieuws 30-31 Maart 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s