Verdeel & Heers: de V.S. in Iran

Een stuk van Webster G. Tarpley (website), over de politiek van Amerika tijdens de Iran-Irak oorlog. Recent zei een zegsman van VS, Chicago Raad voor wereldwijde zaken dat hij de Iran-Irak politiek van Raegon tijdens de Iran-Irak oorlog ook zou willen toepassen tussen Rusland en Duitsland. Dit stuk gaat dieper in op wat die politiek inhielt.

Webster Tarpley – Ideologie van Oligarchie – Volledig

Webster G. Tarpley video, Nov 2008: (21:23) “Waarom is het dat hij, Brezinski, geen aanval op Iran wil. Hij heeft grotere plannen voor Iran. Hij wil Iran niet in oorlog met de Verenigde Staten. Dat is een verloren zaak. Het zal je een hoop kosten en je gaat het verliezen. Je zal waarschijnlijk zelf instorten als je ermee bezig bent. Hij wil Iran in oorlog met China, of met Rusland, of allebei, of tenminste dat Iran de olie afsnijdt naar China, en vastgezet wordt in een groot conflict met Rusland over de olie in de Kaspische zee en andere regionale problemen.

De Obama politiek is ten eerste om door te gaan met de Bush destabilizatie van Iran. Dit kwam in de vorm van een poging tot kleuren-revolutie, een C.I.A. “volksopstand” coup, een fluwelen revolutie. Deze keer de Groene Revolutie, de Groene Revolutie van Teheran. We hadden de Oranje Revolutie van Kiev Oekraïne, de Rozen Revolutie in Tblisi Georgië, nu hebben we de Groene Revolutie van Teheran, Iran. Wie is hier bezig: Mousavi, de buitenlandse zaken minister en minister-president van Iran gedurende de 1980er jaren, die de Iraanse kant van de Iran-Irak oorlog aanstuurde.

Dit was een droomscenario voor de Amerikanen en Britten. Stelt U zich voor: Iran en Irak, vastgezet in een oorlog met miljoenen slachtoffers. Beiden vernielt en onder controle voor een heel decennium. Zoals sommigen van hen zeiden toendertijd: De V.S. en de Britten wilden dat die oorlog voor eeuwig door zou gaan, als mogelijk. Mousavi maakte dat mogelijk.

u
(21:26)

Musawi en Hashemi Rafsanjani (23:00) ~ het hoofd van de corrupte en achterlijke malarkey, en de bazaar verkopers ~ … dus de Mousavi en de Rafsanjani fractie, is de C.I.A. [Central Intelligence Agency, V.S.] coup fractie. Zij probeerden Ahmadinejad omver te werpen. Wie is Ahmedinejad tegenwoordig. Ahmedinejad is een militair, hij is van de Pasdaran Revolutionaire Garde. Hij is vergelijkbaar met Poetin, in zijn achtergrond. Iets van militaire inlichtingen. Dus Ahmedinejad is die overheid meer en meer aan het veranderen in een traditionele militaire dictatuur. De Mullahs ~ religieuse fanatici ~ spelen minder en minder een rol. Je zou denken dat de V.S. daar blij mee zijn. Als de Islam fundamentalisten zo slecht zijn, waarom dan niet blij zijn dat Ahmedinejad de macht van deze Mullahs wegsnijdt. Maar nee, het is het tegenovergestelde.

Als je de Mousavi-Rafsanjani Groene Revolutie fractie ziet in Teheran in de straten, dan schreeuwen ze: “Dood aan Rusland!“, “Dood aan China!“. Het betekend dat als zij de macht overnemen, dan snijden ze de olie naar China af, en gaan ze ruzie zoeken met Rusland. Ze zijn boos op Rusland omdat tijdens de coup poging, Ahmedinejad direct hulp kreeg van Rusland en de Shanghai Samenwerking Organisatie. Dat is één kant: om de rijke elites van noord Teheran te mobiliseren, met de wanhopige huisvrouwen van noord Teheran, in een bende die de wereld moet overtuigen dat Ahmedinejad de verkiezingen verloren had. Terwijl er absoluut geen bewijs voor is dat hij die verloren heeft. Het meeste bewijs zegt dat Ahmedinejad die verkiezingen heeft gewonnen. De andere kant hiervan is regionale destabilisatie.” (24:48). (…)

Einde transscriptie.Beeld van de wel geslaagde Oranje Revolutie coup van Amerika in Kiev. (1:23).
Beeld van de wel geslaagde 2de Oranje Revolutie coup van Amerika in Kiev, februari 2014; de zogenaamde Euromaidan. ( 1:23).


P.S.

Toegevoegde opmerking door South Front Nederlands. Voorafgaande aan de coup van februari 2014 in Kiev door de gewelddadige Euromaidan meutes, scandeerden de coup plegers “Dood aan de Russen!” (letterlijk: ‘Moskouvieten op de messen’). Brezinski schreef in zijn boek ‘Het Grote Schaakbord’: “Oekraïne, een nieuwe en belangrijke ruimte op de Euraziatische schaakbord, is een geopolitieke sleutelpositie, omdat haar bestaan als een onafhankelijk land helpt Rusland te transformeren. Zonder Oekraïne is Rusland niet langer een Euraziatische Rijk“. Brezinski is een invloedrijke adviseur voor de Amerikaane overheid. JHB

Advertenties

2 thoughts on “Verdeel & Heers: de V.S. in Iran

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s