Nieuws 6 apr `15

South Front:
~ Neo-Nazi wordt adviseur Oekraïne.
~ Oekraiense journalist: “Oekraïne moet journalisten doden.”
~ Demonstraties tegen NAVO.
~ Tjechië niet gedient van Amerikaanse inmenging.
Cassad:
~ Feest uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk op 7 april.
~ Zware beschietingen door Oerkaïne.
~ Opschorten Krijgsgevangenen ruil vanwege chaos en misleiding Kiev.
~ Novorossia bank keert pensioenen uit.
~ Overige Nieuws, waaronder: Communistische ideologie wordt verboden in Oekraïne.

South Front nieuws

2015/06/04 Oekraïense crisis nieuws. Oorlog in de Oekraïne, DPR, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije, Tsjechië

Neo-Nazi wordt adviseur

Euromaidan geweld van 'Rechtse Sector'.
Euromaidan geweld van ‘Rechtse Sector’.
Interpol zoekt Yarosh.
Interpol zoekt Yarosh.

De door interpol gezochte misdadiger, Dmitry Yarosh, een neo-Nazi leider in de ‘Rechtse Sector’, is aangesteld als adviseur van de Generale Staf van de strijdkrachten van Oekraïne. Hij zal de Nazi bataljons integreren in het leger van Oekraïne.

crisisn_6apr2015_vid1.08
Oekrane Neo-Nazi leider zal eigen milities legaliseren.
Deze bataljons hebben hiermee ingestemd. Interpol en Rusland zoeken Yarosh voor het uitlokken van terrorisme en extremistische activiteiten. Alhoewel Yarosh berucht is, is hij de fractieleider van de politieke partij ‘Rechtse Sector’ in het parlement van Oekraïne.

“Oekraïne moet journalisten doden.”

“Het bevel moet gegeven worden dat mensen met het teken ‘PERS’ [journalistiek], een hoge prioriteit moeten hebben voor Oekraiense militaire scherpschutters.”
Sputnik nieuws:
Oekraiense journalist en politieke analyst Yuri Romanenko zei dat het tijd is voor een campagne van moord op Russische journalisten in Donbass. Romanenko vertelde op Internet dat toen hij in de Universiteit van Harvard was, hij zijn collegas adviseerde de Russische journalisten met opzet tot doelwit te maken. Het doel van Romanenko is de kwaliteit van de Russische propaganda te ondermijnen, zo zei hij.

Journalisten een officieel doelwit van Oekraine ?
Journalisten een officieel doelwit van Oekraïne ?

Dit zou de Oekraïne opnieuw tot het centrum van de belangstelling in Amerika maken, alhoewel hij toegaf dat het Oekraïne ook in een kwaad daglicht zou stellen. Het zou echter de moeite waard zijn, aldus Romanenko. De mensen in Harvard verwierpen het plan onmiddelijk, maar – zo herinnerd Romanenko zich: de Oekraiense delegatie grijnsde opgetogen. Romanenko merkte op dat volgens hem Rusland het ‘internationale recht’ had geschonden, en dat daarom Oekraïne hetzelfde mag doen. Als het conflict erger wordt, dan kunnen ze ons niet meer negeren in de V.S. of Europa, aldus Romanenko. Romanenko vertelde dat kort na de ontmoeting in Harvard een emigrant uit Oekraïne tegen hem zij dat hij absoluut gelijk had, en dat dit de manier is om Oekraïne te redden.

Zie ook: Crisis nieuws 1 april 2015: Journalisten klagen dat zij een doelwit lijken te zijn, en vinden dat het doden van journalisten een oorlogsmisdaad moet zijn.

Demonstraties tegen NAVO

Demonstraties in Berlijn en Bulgarije tegen NAVO agressie.
Demonstraties in Berlijn en Bulgarije tegen NAVO agressie.

Demonstraties tegen NAVO agressie werden georganiseerd door de ‘Internationale organisatie van vredelievende volkeren’ en met informatieve ondersteuning door het ‘South Front’ team.

Tjechië niet gedient van Amerikaanse inmenging

Amerikanen.
Amerikanen.
Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront

De Amerikaanse ambassadeur in Tjechië noemde het plan van de Tjechische president om de overwinning in de tweede wereldoorlog in Moskou te vieren “kortzichtig.” De Tjechische President zei niet gediend te zijn van dergelijk commentaar van een Amerikaanse ambassadeur, en dat de toegang tot het kasteel van Praag hem vanaf nu zal worden ontzegt.

Cassad nieuws

Feest in DPR

Op 7 april 2015 zullen er grootschalige festiviteiten zijn in de volksrepubliek Donetsk. Het uitroepen van de nieuwe Republiek zal gevierd worden.

Cassad video nieuws:

Zware beschietingen

Zware 152 mm beschietingen door Oerkane.
Zware 152 mm beschietingen door Oerkaïne.

1. Het Donetsk Volksrepubliek ministerie van Defensie meldt dat massale beschietingen zijn begonnen door de Oekraïense veiligheidsdiensten. 152 millimeter granaten werden afgevuurd op het Donetsk vliegveld. Oktyabrsky, Gorlovka, Shirokino en Telmanovo werde beschoten. Op zaterdag vonden voor zover bekend 19 mensen de dood door deze schendingen van het staakt het vuren.

Opschorten Krijgsgevangenen ruil

2. De Volksrepubliek Donetsk militie heeft besloten om de uitwisseling van gevangenen met Kiev tijdelijk op te schorten. Kiev heeft de gewoonte om willekeurig mensen op te pakken, en net te doen alsof dit Novorossia Milities zijn die zij kunnen uitruilen met voor krijgsgevangenen. Kiev weigert om alle krijgsgevandenen tegen elkaar uit te ruilen, en is chaotisch in de onderhandelingen.

Centrale bank van Novorossia gaat pensioenen uitkeren.
Centrale bank van Novorossia gaat pensioenen uitkeren.

Novorossia bank keert pensioenen uit

3. Banken in Donbass zijn stabiel, maar Kiev heeft geen haast om de blokkade op te heffen. De mensen krijgen hun pensioenen uit Kiev niet. De centrale bank van de Donetsk Volksrepubliek heeft tot nu toe 50 kantoren geopend. De Donetsk Volksrepubliek i begonnen met het betalen van pensioenen in Roebels [de Russische munt]. Er worden per overheidsbesluit meerdere munten tegelijkertijd gehanteerd: Roebels, Dollars en Euros. Binnenkort zal de centrale bank van Novorossia plastic kaarten uitgeven, waarop de pensioenen zullen worden uitgekeerd. Veel oude mensen hebben al 8 maanden geen geld gekregen.

Overige Nieuws …

4. Een explosie van autos met Oekraïense militairen vond plaats in LPR en DPR, zij reden op een anti-tank mijn. Donbass Milities denken dat de slachtoffers vielen door het Oerkaiense leger, die mijnen hadden gelegd op de brug. De politie zei dat de Milities in dat gebied niet aan het schieten waren.

5. Oekraïne wil niet een lening van 15 miljard euro terug betalen – het Westen is woedend.

6. Dmitry Yarosh is aangesteld als adviseur van het Hoofd van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Een schip of type schip, dat in de Zwarte Zee actief is voor Amerika.
Het schip of type schip, dat in de Zwarte Zee actief is voor Amerika.

7. De Amerikaanse torpedojager Jason Dunham is in de Zwarte Zeen, en beweegt zich in de richting van de haven van Odessa. In maart van dit jaar waren er 6 NAVO oorlogsbodems actief in de Zwarte Zee. De overheden van Roemenie, Bulgarije en Turkije hebben hen uitgenodigt voor oefeningen. Een Frans fregat heeft onlangs de Zwarte Zee verlaten na een 20 dagen. Rusland noemt het binnenkomen van Amerikaanse en NAVO schepen in de Zwarte Zee “een alarmerend signaal.”

Communisme verboden in Oekraine per 9 mei 2015.
Communisme verboden in Oekraine per 9 mei 2015.

9. Het parlement van Oekraïne,de Verchovna Rada is van plan om een pakket van maatregelen in te voeren op 9 mei, waarin de communistische ideologie verboden wordt in het land, en de helden voor een onafhankelijk Oekraïne en de overwinning op het Nazisme worden geëerd. Er waren 2 tegen stemmen.

10. Zaporozhye bewoners blokkeerden de snelweg. Mensen zijn ontevreden over de hoge prijzen, ze kunnen niet rondkomen.

11. De meester van sport, bokser Igor Nesterov, werd gestopt door de verkeerspolitie in Kiev voor verkeerd parkeren. Even later kwamen “Aidar” bataljon leden de verkeerspolitie helpen, die geld inzamelden voor het bataljon in het centrum van de stad. Ze waren dronken en begonnen de bestuurder te bedreigen, eisten dat hij Oekraiens zou spreken. Ze dreigden zijn auto te stelen, en te gebruiken voor hun bataljon. Het is onduidelijk hoe deze situatie is afgelopen.

Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
Used other main sources (see links in article if available).
Used other main sources (see links in article if available).
Advertenties

One thought on “Nieuws 6 apr `15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s