De Schoonheid van Donetsk

[Engelse ondertiteling] Zina uit Donetsk

Video maker (vermoedelijk).
Video maker (vermoedelijk).

Video: “Mensen vragen zich af waarom Donetsk zo schoon is, hoe snel alles wordt gerepareerd zoals bijvoorbeeld de gaten in het asfalt. We vroegen mensen om iemand te zoeken die hier verantwoordelijk voor is … Ondanks de oorlog is het er beter dan in Kiev.”

Zina
Zina

Zina blijkt één van deze mensen te zijn. Ze verteld dat als er wordt geschoten met granaten, dat ze dan schuilden en daarna weer verder werken. Zij heeft een stuk van het park onder beheer, anderen doen andere stukken. Ze spreekt Oekraiens, want waarom niet ? Anderen spreken ook Oekraiens, maar Russisch is ook goed. Ze is blij omdat mensen blij worden van het mooie park. Er moet orde zijn. Ze ontvangt hulp, maar dat is voor haar kinderen, voor haar dochter die is gevlucht uit Lugansk. Daar is alles vernield.

Ze heeft ook neven in Oekraïne, maar plotseling waren zij allemaal “separatisten.” Ze belden en begonnen steeds weer over de politiek, dus heeft ze hen gevraagd niet meer te bellen. Donetsk is een mooie stad, is altijd een mooie stad geweest, en zal altijd een mooie stad zijn.
Donetsk-schoon_vid2.18

Advertenties

2 reacties op ‘De Schoonheid van Donetsk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s