Donbass Militie van vaders en zonen

[Engelse ondertiteling] Vader en zoon in Novorossia Militie. Leven en gevechten van milities in de Peski nederzetting.

Bij een verkeersbord “Donetsk” verdedigen een vader en zoon hun land, tegen de gewelddadige invasie van de coup plegers uit Kiev. Ze hebben onnatuurlijk veel gelukkig toeval in de strijd, zo zeggen ze: een Ukrop bataljon wordt gestopt door slechts een Peleton en vernietigd het bataljon, en dit gebeurd de hele tijd [een bataljon is vaak +- 400 man, een Peleton eerder in de orde van 40 man; afhankelijk van de precieze leger organisatie.] Het land helpt hen, zegt de man.

FathersSonsMilitia_vid3.46
“Dit is ons land, ons huis.”

 

FathersSonsMilitia_vid3.33
Vader schiet in schemering op Ukrop stellingen.

 

FathersSonsMilitia_vid3.02
Zoon opent vuur.

 

FathersSonsMilitia_vid2.42
Vader opent vuur op Ukrops (Euromaidan Rebellen leger van Kiev.)

 

FathersSonsMilitia_vid0.20
Vader/zoon: “Ruines … het landschap veranderd steeds.”

 

De Peski nederzetting ligt vlak bij het Donetsk vliegveld, google kaart. De gebieden net buiten dit vliegveld worden frequent aangevallen door de Euromaidan rebellen, die met geweld de macht in Kiev hebben gegrepen (de Amerikaane coup februari 2014, waarbij zij ultra-nationalisten en neo-Nazis als stoottroepen gebruikten in een bredere chaos van naieve overwegend linkse jeugdbendes met illusies over de Europese Unie; Amerika zei zelf 5 miljard in de coup te hebben gestoken; vaders en zonen vechten nu tegen de moordende Kiev “regering”, Amerika stookt het vuur verder op door wapenleveranties en zelfs troepen aan de Euromaidan rebellen. Ondertussen vermaken Westerse politici en massa media zich kostelijk in hun verwarmde huizen, en proberen uit te rekenen hoeveel winst zij uit de Oekraïne kunnen zuigen en hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen. De overgrote meerderheid van Nederland weet waarschijnlijk nog altijd niet wat er is gebeurd, kan Donbass niet op een kaart vinden, en kijkt de andere kant uit. Het cynisme voert hoogtij.).

Door raket afgevuurde granaat (RPG).
Door raket afgevuurde granaat (RPG). 
st-george-ribbon
Voorspoedige strijd gewenst.

 

Advertenties

5 thoughts on “Donbass Militie van vaders en zonen

 1. Donbass bataljon wordt vaak in een adem genoemd met neonazi bataljon AZOV.
  Is de donbas militie waar jij over schrijft niet hetzelfde als t neonazi huurlingen bataljon Donbass (met dubbel s, SS).

  Like

  1. Hallo Peter, bedankt voor uw reactie.
   Sorry voor de verwarring, maar met “Donbass Militie” werd bedoeld het leger van Novorossia, waar deze vader & zoon deel van uit maken. “Bataljon Donbass” is inderdaad van Kiev.

   Like

 2. Oftewel: klopt het dat er een Donbass bataljon (pro VS / Oekraine / Euromaidan) is én een Donbas verzet daartegen (separatisten, pro Novorossia, NAF etc)?

  Deze vader en zoon vechten tegen de invasie van fascisten neem ik aan?

  Like

  1. Correct. Een vergelijkbare situatie zou het zijn als de Spaanse troepen in de tijd van Alva een regiment “Nederland” zouden hebben, dat in Nederland repressie uitvoert. Ik zal het artikel een beetje oppoetsen op dit punt, bedankt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s