De westerse propaganda methode

http://www.hln.be/hln/nl/18262/Onrust-in-Oekraine/article/detail/2264822/2015/03/25/Kiev-kondigt-EU-Oekraine-top-aan-op-27-april.dhtml
(…)
Het door de oorlog met de pro-Russische separatisten in de Donbass
verzwakte Oekraïne staat op de rand van het bankroet. De EU heeft
vandaag nog 1,8 miljard euro bijkomende financiële hulp voor de
ex-Sovjetrepubliek aangekondigd.

(…)

Einde citaat. Dit is een schoolvoorbeeld van westerse propaganda. Er zijn hier 2 of 3 grote misleidingen te vinden, in maar 2 zinnen.
westerse-propaganda-methodes
Punt 1. De Oekraïne is helemaal op de rechtse privatiseringstoer gegaan, je weet wel de VVD & CDA politiek. Voor de grote staatsbedrijven werden eigendomscoupons uitgeschreven, en deze werden onder het volk verdeeld. Immers het waren publieke bedrijven, en dus is het logisch dat eigendom aan het volk te geven (In het westen gaat dat sneller: grote staatsbedrijven worden direct in een onderonsje aan de financiele oligarchie kado gedaan.) Mensen gingen deze eigendomspapieren verkopen, en men kan zich ook afvragen wat men in de praktijk voor waarde kreeg voor zo’n eigendomscoupon. Door opkopen kregen de oligarchen alles in handen, en werd Oekraïne dus een economie naar westers model. Dit gebeurde allemaal sinds 1991.
Ukrainian-armored-vehicle
Wat schrijft de westerse propaganda echter: het is een “ex-Soviet Republiek.” Ach wat sneu nou, de ‘socialisten’ hebben er weer een zootje van gemaakt en het westen moet dus uit humanitaire gronden weer eens bijpassen. Wat zijn we toch goed ! Wat is het kapitalisme (dat juist verantwoordelijk is voor de chaos) toch een geweldig systeem ! Denk maar inet dat de gemiddelde VMBO’er (60% van het volk) deze misleiding doorziet. 90% slikt het voor zoete koek want ze weten niets van Oekraïne. Dat weet die krant ook, en dus is het opzettelijke misleiding, oftewel leugenpropaganda.
ruines
Punt 2. Alhoewel de oorlog natuurlijk een zware druk op een land ligt, was Oekraïne al bankroet en door en door corrupt ook zonder de oorlog. Dit is dus hoe de kapitalistische elites omgaan met hun falen: ze zorgen voor een oorlog, en geven dan de schuld aan de oorlog en/of de vijand. Dit staat heel Europa nu te wachten, omdat de bankiers de economie hebben vernield. Ze hebben een zondebok nodig, en die zondebok kan er maar 1 zijn, omdat er maar 1 land groot genoeg en in de buurt is om een oorlog mee te hebben. 1 x raden welk land dat is.
civilians-in-ruined-house
Punt 3. De 3rde misleiding is een wat zwakkere misleiding dan de bovenstaande grove misleidingen, maar het continue refereren aan de mensen in Donbass als “de pro-Russische rebellen,” geeft mensen het idee dat het hier niet gaat om mensen die een staatsgreep in hun land weigeren te erkennen, en weigeren om onder een regime van neo-Nazis te leven dat politieke partijen verbiedt, journalisten en politici links en rechts vermoord, etc. Alhoewel het zeker is dat de Donbass pro-Russisch is, komt dat allemaal weer in een ander daglicht te staan als men beseft dat Donbass historisch Russisch is, dat het gebied zelfs nooit onder het oude Kiev Rus geconsolideerd is, dat Oekraïne in de huidige grenzen een fantasie grootheid is die pas sinds kort bestaat door het gerommel met die grenzen door mensen in hoge posten zonder na te denken over wat voor mensen waar wonen. Men kan de “separatisten” wel pro-Russisch noemen, maar dan moet men de staatsgreep plegers eerlijkheidshalve ook pro-E.U., pro-Amerika, of zelfs pro-Hitler (!) noemen.

SaveDonbass_girl
REDT MENSEN DONBASS

Pro-Hitler, zie: Prof: “De VS hebben een neo-nazi regime geïnstalleerd in Oekraïne”, zie: Amerikanen gaan Oekraiense neo-Nazis gevechtstraining geven. Dat mensen dit niet kunnen geloven, is juist waarom het mogelijk is ~ precies zoals in Nazi Duitsland. Het besef komt dan te laat als tientallen miljoenen mensen zijn gedood en de oorlog niet meer is te stoppen met normale politieke middelen.
SupportDonbass-ribbon-put-on

JHB

st-george-ribbon
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “De westerse propaganda methode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s