Odessa massamoord demonstraties Kiev; Donetsk, Odessa, Amsterdam

5.500 burgers trotseerden het Euromaidan regime, door de massamoord in Odessa van 2 mei 2014 te herdenken in Kiev, in het hart van de gewelddadige pro-Europese Unie junta. De organisatoren werden gearresteerd door de staatsgreep plegers van Kiev.

De Odessa massamoord

Op 2 mei 2014 werden 48 mensen afgeslacht door ultra-nationalisten bij het vakbondsgebouw in Odessa, waar zij tentjes hadden om te demonstreren tegen fascisme en de Amerikaanse staatsgreep van februari 2014. De afslachting door voornamelijk jonge mannen was uiterst gewelddadig en werd uitgevoerd onder meer met handbijlen. De politie greep niet in, daders werden naderhand niet opgepakt, soms zelfs als helden afgeschildert. Interview met overlevende: video (engels). (Zie onder aan dit artikel enige beelden van de massamoord.) Documentaire van Novorossyia TV over de massamoord: video (Engelse ondertiteling).

De Odessa massamoord wordt uitgevoerd mede onder de E.U. vlag door de Euromaidan staatsgreep plegers.
De Odessa massamoord wordt uitgevoerd mede onder de E.U. vlag door de Euromaidan staatsgreep plegers video 1:31.

Een video van de demonstratie in Kiev is hier te zien: Liveleak video Vertaling video beschrijving: “Ongeveer 5.500 burgers van Kiev namen deel aan een mars ter nagedachtenis van de slachtoffers van het Odessa bloedbad [2 mei 2014], en de slachtoffers van politieke repressie door de Kiev junta. Mensen droegen enorme spandoeken: “Kiev herinnert Odessa” “We zullen nooit vergeten!” “We zullen nooit vergeven!” En “Wie is de volgende?”, alsook foto’s van gedode politici en journalisten. Mensen van Kiev vragen om een onpartijdige onderzoek in te stellen en de daders voor de rechter te brengen. De politie arresteerde de organisatoren van de demonstratie. De organisatoren hebben veel moed getoont …. respect.

Kiev: demonstratie ter herdenking van de slachtoffers van de massamoord Odessa (en in het algemeen de slachtoffers van het regime)

Enkele beelden uit bovenstaande videos uit Kiev:

DemoKievOdessa2mei

DemoKiev2mei_2

KievDemo_3

KievDemo_4

In Odessa zelf werden bloemen gelegd (bron):
OdessaLaborUnion2015may2

… en balonnen opgelaten door een menigte:

Menigte in Odessa 2 mei 2015, laat balonnen op ter nagedachtenis aan de massamoord een jaar eerder.
Menigte in Odessa 2 mei 2015, laat balonnen op ter nagedachtenis aan de massamoord een jaar eerder. “Wij zullen niet vergeten, wij zullen niet vergeven!” wordt gescandeerd.

Militairen aanwezig in Odessa:

[engelse ondertiteling] Odessa 02.05.15: stad wemelt van de politie en NG troepen

Odessa2mei2015military-policing-civilians

In Donetsk was er een bijeenkomst en toespraken:

DonetskOdessa2015c

DonetskOdessa2mei2014
OdessaVictims2mei2015

o
Spreker: (…) Gemakzuchtig geworden door het vredige leven, faalden we om op tijd het gevaar in te zien en ons te verenigen om de tragedie te voorkomen. Nu, hier, moeten wij onszelf beloven, en de toekomende generaties, dat wij dat nooit weer zullen vergeten. (…)
Wij zijn hier bijeengekomen vandaag om hen die gedood zijn in Odessa te herdenken. Op 2 mei een jaar geleden, hadden zij de moed om te protesteren in een land genaam Oekraine.
Gekozen president Zakharchenko van de Donetsk Volksrepubliek: Wij zijn hier bijeengekomen vandaag om hen die gedood zijn in Odessa te herdenken. Op 2 mei een jaar geleden, hadden zij de moed om te protesteren in een land genaam Oekraine. Nadat zij afgeslacht waren, beseften niet alleen de inwoners van Odessa, maar alle mensen realiseerden zich dat dit land niet meer bestond. (…)
Spreker: Ik zou U eraan willen herinneren dat op precies dezelfde dag de actieve gevechten begonnen in Slavyansk. (…) Tot nu toe is niemand gestraft. De slachtpartij is onderzocht door hen die het hebben gedaan. Voor vele jaren die komen gaan, zal dit een Dag van Rouw blijven, de dag waarop onze burger oorlog begon. (Zie: Hoe het begon in Donbass: de groep Strelkov in Slavyansk.)

DonetskOdessa2mei2015
Andere spreker: “Dat was de dag waarop veel van mijn vrienden en kameraden daar waren in de straten van Odessa. Vandaag de dag kan men vaak iemand horen zeggen dat Odessa zich heeft overgegeven. Zij hebben geen idee waarover zij het hebben. Ik wil dat U beseft dat vandaag op dat plein [in Odessa] er een kordon van gepantserde voertuigen en 2.000 vechters met RPG lanceerders en machine geweren aanwezig is. Zouden zij dat doen in een stad die zich heeft overgegeven ? Dit betekend dat zij nog altijd bang zijn voor de heldenstad Odessa. Zij die het vakbondgebouw op 2 mei in Odessa verbrandden, zullen op een dag zelf verslonden worden door dat vuur. De as van het vakbondsgebouw is in ons hart. Dank U Donetsk ! (applaus) Duizenden mensen zijn in Odessa samengekomen op dat plein vandaag, en zij scanderen ‘Donbass, wij zijn met jullie!,’ ingesloten door soldaten en bekeken door sluipschutters vanaf de daken. Zij scandeerden ‘Donbass, wij zijn met jullie!’ (applaus) Vandaag kan ik zien dat Donbass er ook is voor Odessa.

DonetskOdessa2mei2015b
Donetsk 2 mei 2015.

In Amsterdam was een kleine solidariteitsactie (bron):

AmsterdamOdessa2mei2014herdenking
“Odessa onbestrafte massamoord”

Enkele beelden van de Odessa massamoord een jaar geleden (bron):

Opmars naar het vakbondsgebouw (waarschijnlijk).
De jeugdige ultra-nationalisten zingen en scanderen zichzelf lange tijd toe. Meisjes maken molotov coctails (zie andere videos hierover).
De politie wordt hier ook aangevallen door de Euromaidan ultra-nationalisten.
De politie wordt hier ook aangevallen door de Euromaidan ultra-nationalisten.
Odessa2mei2014b-opmars
Opmars naar het vakbondsgebouw (waarschijnlijk).
De voorhoede van gewelddadige ultra-nationale jeugdigen komt aan en begint de tentjes bij het vakbond gebouw direct stuk te maken.
De voorhoede van gewelddadige ultra-nationale jeugdigen komt aan en begint de tentjes bij het vakbond gebouw direct stuk te maken.
Kinderen en vrouwen opgesloten in het vakbondgebouw.
Kinderen en vrouwen opgesloten in het vakbondgebouw.
Mensen zitten opgesloten in het vakbondgebouw.
Mensen zitten opgesloten in het vakbondgebouw.
De ultra-nationalisten (Euromaidan rebellen, de door Amerika en de E.U. gesteunde staatsgreep plegers) beuken deuren open waar mensen zich voor de moordenaars hebben verstopt. 48 mensen worden vermoord met handbijlen en andere wapens.
De ultra-nationalisten (Euromaidan rebellen, de door Amerika en de E.U. gesteunde staatsgreep plegers) beuken deuren open waar mensen zich voor de moordenaars hebben verstopt. 48 mensen worden vermoord met handbijlen en andere wapens.
Mensen die uit het brandende vakbondgebouw sprongen, werden doodgeslagen door de Euromaidan activisten.
Mensen die uit het brandende vakbondgebouw sprongen, werden doodgeslagen door de Euromaidan activisten. 2:03:13 in video

247 mensen raakten gewond bij de onlusten (bron 12:43.)

Interview aanwezige

Novorossiya-Odessa2mei2014
In dit video interview met iemand die vanaf het begin van de vakbond gebouw tentjes erbij was, wordt gezegd dat het officiële dodental (“46 ?“) een leugen is, maar dat het eerder over 500 doden in totaal gaat.. Deze man is nu actief in het leger van Novorossiya. Zij hadden het tentenkamp opgericht bij het Odessa vakbondgebouw om iets te doen aan de wetteloze staatsgreep in Kiev (februari 2014). Hij zegt dat zij wisten dat er een geweldadige groep aan kwam, en dat zij besloten hadden terug te vechten. Beide kanten hadden vuurwapens. Ze wisten uit eerdere ervaring dat er moord en geweldpleging zou volgen, en daarom zagen zij zich genoodzaakt iets te doen. Zij van de anti-Euromaidan waren met 120 man, de Euromaidan waren met minimaal 3.000 man, aldus het lid van de 1ste Slavyansk Brigade. Andere bronnen hebben gemeld dat veel mensen die in het vakbondsgebouw gevlucht waren, toevallige voorbijgangers waren.P.S. Opmerking van SFD zelf:

Nederlandse reactie

Op een brief naar de FNV vakbond afdeling voor internationale vakbond solidariteit hierover (aug. 2014) kwam geen reactie of actie (voor zover bekend). Een lid van deze afdeling zei in niet officieel commentaar op deze kwestie, dat er in Nederland veel woede is over het neerhalen van de boeiing 777 MH17 en dat het daarom beter zou zijn op te passen. Ook werd de vraag gesteld wat dit met de vakbond te maken zou hebben. Alhoewel dit niet een officieel commentaar is, is het een indicatie van de stemming binnen de Nederlandse vakbond en Nederland in het algemeen. (JHB)

ee
South Front Help ons !
Advertenties

4 thoughts on “Odessa massamoord demonstraties Kiev; Donetsk, Odessa, Amsterdam

  1. Shame nothing then shame, Its terrible to see how this ultra nationalist [neo nazie scum of the right sector ] toture and burned the innocent people who where in trade union building on fire, and what do the world??they dont care !!shame on them!!

    Liked by 1 persoon

    1. Thank you. We can use more reactions like yours, to show the politicians that one day they may have to answer for their (in)actions. Shame on the silent majority, but this shame they do not feel. What they will feel later, is the war and death that can grow out of all of this. Then they will be sorry, for themselves. Who will care for them when they did not care for those in need now? Then they will have what they are earning today. We cannot be surprised at the low support to fight Nazism, since according to some estimate there where only 0.25% of Dutch people in the Resistance against the Nazis, 1:400 (!). That figure of course jumped on a certain auspicious date to 99.75%, when it no longer mattered. Better a dead hero, then dishonorable enslaved euro trash.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s