Rusland’s officiële positie over Donbass

Rusland wil dat Donbass in Oekraïne verenigt blijft, op een manier die samenleven mogelijk maakt voor de verschillende bevolkingsgroepen.

Russische minister van Buitenlandse Zaken: Sergej Lavrov
Russische minister van Buitenlandse Zaken: Sergej Lavrov

MOSKOU, 27 april / TASS /. (Kopie op Voice of Sevastopol.) “Rusland zal nooit stoppen met het ondersteunen van haar volksgenoten in Oekraïne en zal alles doen om Oekraïne in een verenigde staat te houden,” zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Rossiya-24 televisiezender.

Ik heb niet het gevoel dat na dit Oekraïense drama, wij onze posities zullen opgeven, en stoppen met het ondersteunen van onze volksgenoten,” zei hij. “Alles wat we nu doen, alles wat onze president doet (en hij was het die de Minsk****) overeenkomst startte – voor het eerst in september, dat later uitgroeide tot een alomvattend plan van 12 februari), alles wat we doen is gericht op het behoudt van Oekraïne als een verenigde Staat; aangenomen dat de Oekraïners zelf een overeenkomst weten te sluiten over hoe onderdelen van dit land samen kunnen leven, die zo verschillend zijn in termen van cultuur, beschaving en taal, hoe zij vreedzaam en veilig naast elkaar kunnen bestaan.

Donbas zal nooit de nieuwe feestdagen vieren, die door de Oekraïense autoriteiten zijn uitgeroepen, zoals Glory Shukhevich, Bandera, het Oekraïense Opstand Leger (UPA) **), en voor zover ik het begrijp zal Lviv nooit de St. George linten dragen ***). Dus, deze twee verschillende culturen, systemen van waarden, deze stijlen van leven kunnen alleen verzoend worden door dialoog,” onderstreepte Lavrov. “En dit is het kern punt in onze positie: wij willen Kiev, Donetsk en Luhansk in dialoog brengen,” merkte hij op. “Dit is wat onze president herhaaldelijk heeft gezegd, ook tijdens zijn contacten met president [van Oekraïne Petro] Poroshenko. We hopen dat de Oekraïners uiteindelijk de fataliteit van een andere aanpak zullen inzien.

22de hulpkonvooi van Rusland naar de noodlijdende Donbass.
22de hulpkonvooi van Rusland naar de noodlijdende Donbass.

TASS.ru
Used as source: TASS.ru

Used as source: EN.VOICESEVAS.ru
Used as source: EN.VOICESEVAS.ru


 


Zie ook: Franse inlichtingendienst verwerpt Russische invasie van Oekraïne hypothese.

 


Noten:

**) Dit zijn ultra-nationalistische neo-Nazi achtige feestdagen.
***) Het oranje-zwart gestreepte lint, dat ondermeer voor de overwinning op de Nazis staat tijdens de 2de wereld oorlog. Het wordt gebruikt door het leger van Novorossia als identiteitssymbool.
****) Het staakt het vuren tussen de Euromaidan staatsgreep plegers in Kiev en de “separatisten” in Novorossia Donetsk en Lugansk, en het plan voor een dialoog tussen de partijen.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Rusland’s officiële positie over Donbass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s