De valse bewijzen voor Russische invasie

De volgende video is een voorbeeld van de propaganda in Oekraïne, en het idee dat het Russische leger in Donbass is om het van Kiev af te pakken.

Russische leger in Oekraïne: gevangen soldaten te geven exclusief hun verhaal

De stem zegt dat de twee gevangen soldaten hebben bekend te behoren bij een Russische verkenningsgroep, en dat dit “meer bewijs” is dat het Russische leger aanwezig is in Donbass. Bewijsvoering moet echter uit meer bestaan dan een voorlees stem, uit een propaganda nest waar videos gemaakt worden ten behoeve van het moreel van een leger of het opruien tot oorlog. Hebben deze twee soldaten iets bekend ? Dit zeggen zij in de video zelf:
soldaat1
Interviewer: “Ik wil de reden begrijpen dat jij hier bent.
Man in bed: “Om eerlijk te zijn, begrijp ik het doel niet.
Interviewer: “[kort onvertaald woord]
Man in bed: “waarom ik hier gekomen ben.
—knip in de video—
Man in bed: “Ze vertelden ons dat we zouden gaan helpen
Man in bed: “bij het verdedigen van de Lugansk regio.
Interviewer: “Is dat wat zij jou gezegd hebben ?
Man in bed: “Ja, dat zeiden ze.

De voorlees stem vervolgt, dat in het verleden meerdere Russische soldaten hebben toegegeven nieuwe identiteiten gekregen te hebben om te gaan vechten in Donbass. Het Kremlin ontkent deze beschuldigingen. De tweede soldaat in beeld zegt dit:
soldaat2
2de man in bed: “De kogel raakte me, en ik raakte gewond in mijn arm” “en (Oekraiense) soldaten pikten mij op” “van het slagveld.
Interviewer: “Waren jullie een taak aan het verrichten daar ?
2de man in bed: “Nee, ik niet.
Interviewer: “Jullie waren gewoon aan het rondlopen in het bos ?
2de man in bed: “(lacht) Nee, we hadden mijnen gevonden, en waren begonnen met het ontmijnen van het bos.
Interviewer: “Ben je een normale soldaat ?
2de man in bed: “Nee
Interviewer: “Wie ben je ?
2de man in bed: “Ik ben hier gewoon gekomen, zoals een militant.

Als dit bewijs is dat Rusland in Donbass aanwezig is, kan de conclusie getrokken worden dat dit bewijs dus niet bestaat, en derhalve dat het reguliere Russische leger onder Kremlin commando niet in Donbass aanwezig is.

 

Iets dieper ingaand hierop: A. Geen van de twee soldaten zegt bij het Russische leger te horen en daar onder Russische commando in Donbass aanwezig te zijn. De video zegt dat deze bekentenis wel bestaat. Hij wordt echter niet uitgezonden. Aangenomen mag worden dat als dit bewijs bestaat, dat die dan ook werd uitgezonden, juist in een korte clip waar het om de kern van de zaak gaat ? Aangezien het niet uitgezonden werd, roept dit de vraag op of dit bewijs uberhaupt wel bestaat (en anders, waarom de Kiev propaganda machine zo incompetent is en niet de meest belastende verklaringen uitzendt, maar vaagheden en zelfs het tegenovergestelde bewijs van de 2de soldaat.)

B. Er zit een knip in de beelden van de 1ste soldaat. Wat hij in feite zegt, hoeft niet te gaan over een Russische commando om in Donbass aanwezig te zijn. Het kan evengoed gaan over een commando vanuit de strijdkrachten van Novorossiya zelf, die hem naar Lugansk hebben gestuurd om voor hem onbekende preciese redenen. In oorlogsvoering worden de top plannen van de Generaals normaal gesproken niet aan de troepen medegedeelt tot in de laatste details, omdat dit tot lekken kan leiden naar de vijand toe.
Het is dus volkomen normaal in een competent leger en zelfs prijzenswaardig, dat de soldaten niet precies weten waarom ze ergens zijn, of dat zij valse informatie hieromtrent hebben om de vijand mee te misleiden.

3. Het Kremlin ontkent dat dit reguliere Russische soldaten zijn die daar op Kremlin commando aanwezig zijn. Er is dus geen bevestiging van de andere kant dat dit twee Russische soldaten zijn die op commando daar zijn.

ee
South Front Help ons !

Zie ook: Zo ziet een Russiche interventie er uit: Georgië 2008..


P.S. Opmerking van SDF zelf: Ondergetekende stuitte per toeval op deze Ukraine TV video, niet door te zoeken op een zwakke schakel in de Oekraiense propaganda en daar dan op te focussen. Deze video is overigens ook primair bovenaan gezet, door Ukraine TV zelf op hun eigen youtube kanaal. Om voor de verandering eens het verhaal van de andere kant te horen, is de video met goede wil bekeken voor echte bewijzen. Het verdient overigens wel opgemerkt te worden, dat deze twee soldaten kalm zijn, niet gemarteld lijken te zijn op het eerste gezicht (eentje kan nog lachen), en in een keurig hospitaal bed liggen. Dit zijn goede zaken, die hopenlijk een aanwijzing zijn dat sommige krijgsgevangenen door Kiev wel goed behandeld worden. Het zou altijd kunnen dat iets in scene gezet is, maar in dat geval zou het waarschijnlijker zijn dat de gevangenen direct hadden gezegd ‘voor Poetin’ te werken, wat immers is dat Kiev wil horen. Dan zou het vrij onwaarschijnlijk zijn dat zij juist het tegenovergestelde zeggen: de eerste zegt eigenlijk niets dat iets betekend, en de tweede zegt een vrijwillige militant te zijn en niet het Russiche reguliere leger, en bevestigd daarmee wat de Russische overheid zegt. Het is schokkend dat op basis van dergelijke bewijsvoering en goedgelovigheid in de eigen massa media, het Nederlandse volk meent dat het Russische leger grootschalig de Donbass heeft veroverd.


P.P.S.

South Front crisis nieuws bericht ook over deze twee gevangenen:

Rusland zegt dat de twee gevangenen Russische burgers zijn, militaire training hebben ontvangen, maar niet dienen in het Russische leger. Rusland eist dat Kiev ophoudt met het martelen van krijgsgevangenen, om een voordelige bekentenis te krijgen.

Martelen van krijgsgevangenen door de Kiev troepen: een hakenkruis branden in iemand.
Martelen van krijgsgevangenen door de Kiev troepen: een hakenkruis branden in iemand.
Advertenties

One thought on “De valse bewijzen voor Russische invasie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s