Alexei Mozgovoy vermoord

alexei-mozgovoi

De bekende en geliefde Alexei Mozgovoy, Lugansk Brigade Generaal, is vermoord op 23 mei 2015 bij aanslag diep achter de linies, toen hij in een witte bus met zes anderen onderweg was. Niemand overleefde de aanslag, toen de bus in een hinderlaag reed.

Mozgovoy wilde een Novorossiya opbouwen voor de mensen, tegen de Oligarchen, zowel tegen de Russische, Oekraïnse en Oligarchen in Donbass. Dit was de historische kans om onafhankelijk te worden, iets wat zij nooit gehad hadden, aldus Mozgovoy. Mozgovoy klaagde ook de massa media aan, zij die alleen maar de destructie en ellende laten zien, zich verlustigen aan de sensatie van oorlog. De massa media laat vrijwel nooit achtergronden of de wederopbouw zien, de goede dingen die er gebeuren. Op die manier begrijpen mensen niet wat er echt gebeurd, dringt de waarheid niet door in het westen, zei Mozgovoy. Mozgovoy vertegenwoordigde democratie en wil tot een normale Rechtstaat en onafhankelijkheid, de idealen waarvoor zogenaamd de Euromaidan jeugdgroepen in 2014 een staatsgreep onder Amerikaans beheer pleegden, maar die in haar tegendeel is ontaard: een moordende dictatuur.

Mozkovoy werd 40 jaar, en was de commandant van de ‘Geest’ Brigade in de Lugansk strijdkrachten. In de geest van Mozgovoy, het positieve en opbouwende onderstrepend: Donbass heeft het geluk gehad dat Mozgovoy voor haar gestreden heeft, en Novorossiya heeft helpen opbouwen. Moge zijn visie werkelijkheid worden, zodat voorspoed en menselijkheid de fundamenten worden van het leven in een onafhankelijk Novorossiya.

Geef niet om je huid, maar om je eer‘ is het motto van de Brigade van Mozgovoy. Alexei Mozgovoy: trouw tot in den dood.

Mozgovi-aanslag

Lugansk Overheid over de moord.
Lugansk Overheid over de moord.

Videos (Kazzura Engelse vertaling: Alexei Mozgovoi assassinated on 23.05.15 on the road from Luhansk to Alchevsk
, [eng subs] LPR briefing on Alexei Mozgovoi assassination
, [eng subs] 18+ Alexei Mozgovoi assassination crime scene [censored]

Twee artikelen verschenen over op South Front Nederlands over Mozgovoy:
Interview Brigade commandant “Ghost
De Novorossiya Voetbal competitie !
NovorossiyaSoccer

Aanslag op Givi

Enkele weken geleden (19 Maart 2015) was er een aanslag op de bekende commandant bij het Donetsk vliegveld, ‘Givi’. Hij reedt in een auto niet in de buurt van het front, toen vanuit een andere auto met machine geweren op hem geschoten werd. Hij sprong uit de auto, die doorrolde, en opende het vuur op de moordenaars met de pistolen die hij eerder had gekregen bij een medaille uitreiking. Er wordt melding gemaakt door sommigen dat de officieren van de strijdkrachten van Novorossiya in gepantserde wagens vervoerd zouden moeten worden. De officieren van de ultra-rechtse Kiev junta zouden vervoerd worden in Amerikaanse pantser voertuigen.

Na de aanslag zei Givi niets te willen weten van persoonlijke bewaking, dat hij een gewoon mens is en toch al continue beschoten wordt bij het vliegveld.

bron
‘Givi’ over aanslag: bronDe 99ste [auto] vloog weg naar de afslag, die naar Mariupol leidt.

ee
South Front Help ons !

Advertenties

One thought on “Alexei Mozgovoy vermoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s