Finland wil vrouw en kind militielid uitleveren aan Kiev

Vertaald door Koen van Dessel, bron NL, bron RU.

De Finse autoriteiten gaan de echtgenote en het zeven jaar oude zoontje van een militielid van de DNR deporteren naar Kiev, zo zegt Fins politiek wetenschapper en mensenrechtenactivist Johan Backman, daarbij de verklaring van militielid Imatovoy citerend. Volgens hem werd de beslissing genomen door het Administratieve Hof te Helsinki, zegt Donetsk Nieuws Agentschap.

http://rusvesna.su/news/1432575208
http://rusvesna.su/news/1432575208

“De Finse autoriteiten interesseren zich niet met het feit dat Oekraïne officieel geweigerd heeft de internationale verdragen en conventies na te leven met betrekking tot de inwoners van Donbass,” zegt Beckman. “De Finse autoriteiten willen Tatiana en haar zoon zo snel mogelijk naar Kiev deporteren, waar ze zullen opgewacht worden door de veiligheidsdiensten.”

De politiek activist zegt dat echtgenoot Imatovoy, militielid van de DNR, 10 maanden geleden zijn gezin naar Finland liet reizen, naar de ouders van Tatiana. De Finnen willen nu echter dat Tatiana en haar zoon het land verlaten, ongeacht de dreiging van ‘Pravi Sektor’ aan hun adres.” Het hof verwees volgens Beckman naar het feit dat de Oekraïense regering beweert te zorgen voor vluchtelingen, en “dat in de regio Donetsk geen gewapend conflict aan de gang is.” (stelling van het Hof, bladzijde 4) Beckman gelooft dat deze beslissing genomen is “door gekken”.

“Volgens het Hof zijn noch Pravi Sektor, noch de Oekraïense autoriteiten de boosdoener, maar wel Yanukovich en de milities,” vertelt Beckman. Volgens hem worden eventuele oplossingen om de familie te redden van een afstraffing momenteel nog bestudeerd in Helsinki.

Vervolg

4 augustus 2015: Het Hoge gerechtshof heeft besloten dat de uitzetting door gaat, bron. De vrouw zou eenvoudig terug kunnen gaan naar haar huis in Donbass, omdat daar geen oorlog is, aldus het Finse gerechtshof. De vrouw heeft zelf de mogelijkheid om binnen 2 weken te vertrekken uit Finland, en te besluiten wat de bestemming zal zijn.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Finland wil vrouw en kind militielid uitleveren aan Kiev

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s