Georgische ex-President Saakasjvili baas in Odessa

Saakasjvili als President van Georgie.
Saakasjvili als President van Georgië.
frontlinies-Juni-01-02_2015
Verzet activiteit in Oekraine, Juni 01-02 2015, bron.

De Georgische ex-President Michail Saakasjvili organiseerde jaren geleden in samenhang met Amerika een oorlog tegen de Russische bevolking in Zuid-Ossetië. De bloedige slachtpartij die werd gestopt door Russische militaire actie om de eigen burgers te beschermen, heeft Saakasjvili geen windeieren gelegd. Hij mag zich Goeverneur van de Oekraiense provincie Odessa noemen, waar verzet tegen de staatsgreep plegers in Kiev nog altijd broeit. Minister van Ecologie van Oekraïne schreef op facebook: “Nog een meritocraat wordt aangesteld in een bestuurlijke positie in Oekraïne! Mihail Saakasjvili – gouverneur van de regio Odessa !!! ” (29 mei 2015).

Georgische President valt etnische Russen aan, waarvan velen met het Russische staatsburgerschap. De etnische spanningen in dit gebied zijn niet nieuw.
Georgische-Russische oorlog, augustus 2008. Foto: Georgische President Saakasjvili valt etnische Russen aan, waarvan velen met het Russische staatsburgerschap. De etnische spanningen in dit gebied zijn niet nieuw. Bron: boston.com .

De ontaarde staatsgreep

Volgens de staatsgreep plegers (februari 2014) zou de bloedige coup gepleegd zijn uit naam van de idealen Democratie, rechtstaat, tegen de Oligarchen, zelfverrijking en machtsmisbruik. Voor de rechtse groeperingen werd de staatsgreep gepleegd uit naam van de Oekraiense zelfstandigheid. Oekraïne wordt heden ten dage bestuurd door de extreem rijke Oekraieners zoals Peroshenko, ultra-rechtse Oekraieners, aan Amerika loyale buitenlanders en mensen met een Amerikaans staatsburgerschap. De regering die door de Amerikaanse staatsgreep omver werd geworpen had een algemeen erkende electorale legitimiteit. Het Oekraïne van voor de staatsgreep was zowel democratischer als zelfstandiger, dan het Oekraïne van na de staatsgreep.

De westerse media is akelig stil over deze grootschalige problemen in Oekraïne, en het gezichtspunt van de andere kant in dit conflict: de anti-maidan. In Donbass en de Krim was de anti-maidan sterk genoeg of zich af te scheiden van de staatsgreep. In Odessa is dit (nog) niet gelukt. De gewelddadige Amerikaanse marionet is dus op een strategische locatie in het conflict ingezet, een man die bewezen heeft niet voor grootschalig geweld tegen burgers terug te schrikken.

Saakasvili

Saakasjvili: bewezen pro-Amerikaans/westers, bewezen bloeddorstig, bewezen anti-Russisch, bewezen een oorlog tegen Rusland en Russische bevolking niet te schuwen. Vanwege de oorlog in Georgië is hij mogelijk bezeten van gevoelens van wraak tegen Rusland dat zijn etnische zuiveringen in 2008 een halt toe riep met militaire middelen. Hij zal niet sterk gevoelig zijn voor omkoping door de Russische kant, en heeft chantage gevoeligheden aan westerse kant die zijn misdaden nu kunnen benutten om hem in het westerse gareel te houden. Hij heeft westerse media dekking nodig. De Oekraiense democratie aan het werk, of Amerikaans Imperialisme ?

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Georgische ex-President Saakasjvili baas in Odessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s