Week: 18 mei 2015–24 mei 2015 (1)

soldaat2
De valse bewijzen voor Russische invasie door Kiev gepresenteerd: krijgsgevangene zegt niet door Rusland gestuurt te zijn !

Ribbon
South Front Help ons !

Advertenties

One thought on “Week: 18 mei 2015–24 mei 2015 (1)

 1. Meest gelezen artikel

  Dit artikel ‘De valse bewijzen …’ werd direct na publicatie het meest gelezen artikel ooit op deze ‘South Front Nederlands’ pagina. Wellicht zit er een gevoelige zenuw in de westerse propaganda op dit onderwerp, en vraagt men zich af wie de waarheid zegt, zodat men aanslaat op de meest duidelijke tekenen van oplichting, die weinig denkwerk vereisen om te begrijpen. Het kan ook betekenen dat men nog steeds niet door heeft wat er gebeurd in Donbass, en de westerse propaganda serieus neemt als een mogelijke waarheid. Juist dan is een breuk in de propaganda van de Euromaidan interessant, omdat het kan betekenen dat men per ongeluk leugen propaganda heeft gevolgd. Verder is het natuurlijk humoristisch om te zien hoe absurd Oekraiense propaganda is, maar dat zal mogelijk een kleinere groep lezers zijn die toch al meer artikelen leest, en voor wie de incompetentie van het Kiev regime niet een bijzondere openbaring zal zijn. Een andere groep zou kunnen zijn de professionele westerse propagandisten van de Nederlandse TV en kranten, die willen weten wie per ongeluk de waarheid laat doorschemeren, maar het is niet erg waarschijnlijk dat deze pagina tot op dat niveau bekend is. Men moet ook niet onderschatten dat journalisten zichzelf voor de gek houden, en hun eigen propaganda geloven. Die hebben dus nog geen last van een slecht geweten, en zijn dus nog niet paniekerig aan het zoeken naar mensen die hun leugenbende aanklagen.

  Het kleine bereik van deze nieuwspagina blijkt uit dat het meest gelezen artikel totaal 61 keer werd bekeken. Dat is niets vergeleken met de grote kranten en TV. Het valt ook op dat terwijl ‘facebook’ soms meer dan 100 bezichtigingen laat zien, vrijwel niemand daarvan ook echt het artikel leest. Facebook laat dingen op paginas verschijnen en telt dat als een bezichtiging, terwijl die persoon die artikelen ongelezen langs laat rollen. Aangezien er niet veel Nederlandse bronnen lijken te bestaan over Donbass, zeker niet die zich er in specialiseren, terwijl er toch een wereldoorlog met Rusland, en kennis van Engels in Nederland niet overschat moet worden, kan wellicht gesteld worden dat het Nederlandse volk in het algemeen in onwetendheid gehouden wordt door de grote kranten en TV propagandisten, die perfect weten hoe ze dat vol moeten houden. Er is continue berichtgeving over het midden oosten, maar niet over Donbass.

  Is het makkelijker te liegen over oorlogen met arabieren, met een zo onbekende cultuur en taal, dan over Donbass waar precies dezelfde soort mensen leven als hier, met hetzelfde soort cultuur, met gedeelde historie (Nazi oorlog) ? Niemand in het westen is onder de indruk van een Arabier die “We sterven voor G.d!” roept, want ook al zou het de wereld voor hen kunnen betekenen, in Europa betekend zoiets niets. Mensen die “voor Democratie” willen vechten worden wel begrepen. Mensen die tegen een volkomen onbekende subgroep van Islam vechten, worden niet begrepen, en de symbolen van beide kanten zijn vreemd. Maar mensen die vechten tegen Nazis en staatsgrepen worden wel begrepen, en dat gebeurd in Donbass.

  Men zou het feit dat de Nederlandse media focus niet op Donbass is gericht kunnen zien als de algemen zwakte van het westerse propaganda stelsel over Donbass, omdat hoe meer de massa media over Donbass berichten, hoe meer mensen zich erin gaan verdiepen en achter de leugens komen. Dat de oorlog in Donbass niet nieuwswaardig zou zijn is niet waar. De hele situatie is een top nieuws verhaal, en alhoewel de ellende in het midden oosten groter is, is Donbass fysiek en vooral cultureel dichterbij en heeft directe implicaties voor Nederland zelf, zoals het opgezette sancties regime met Rusland en de MH17 ramp. Men houdt de berichtgeving wellicht oppervlakkig, omdat de leugens zo flinterdun zijn. Men kan het zich niet veroorloven er diepgaand mee bezig te zijn in het nieuws. Hopenlijk koelt juist dat ook de oorlogsdrift naar Rusland af. Hoe meer de waarheid naar de oppervlakte dringt, hoe meer de leugenaars met een ander verhaal moeten komen om de aandacht af te leiden naar iets anders. South Front in het algemeen zou hier een kleine bijdrage in kunnen leveren, en op die manier de oorlogsspanningen iets laten afkoelen.

  Er is nu echter een gevaarlijke situatie geschapen door de oplichters van TV en kranten: er is een broeibed van haat geschapen richting Rusland toe, waarin verdere leugenoperaties en valse vlag terroristische acties en een gespreid bedje vallen en daardoor uiteindelijk de wereld in oorlog kunnen storten. (Een valse vlag terreur aanslag is bijvoorbeeld een NAVO speciale troepen eenheid, die zich in Russische kleren hijst en een grote misdaad pleegt, die vervolgens in de massa media breedt wordt uitgemeten – zoals niet onwaarschijnlijk de MH17 ramp, waar Rusland de schuld van krijgt maar die hoogstwaarschijnlijk door Oekraïne is uitgevoerd.) De oppervlakkigheid van westerse media doet niet veel aan af aan de potentie om haat te zaaien, men gaat gewoon door gaat met het herhalen van de oppervlakkige verhaaltjes. Men vermijdt de diepgaande analyse en het oprekken van de publieke feitenkennis. Dat heeft ook weer voordelen voor de haat gevoelens, want onbekend maakt onbemind. Het is cruciaal om de algemene feitenkennis over Oekraïne op te blijven rekken, en te laten zien dat de mensen die voor Novorossiya hebben gestemd in het Referendum geen Untermenschen zijn. Zoals Mozgoovi zei (1, 2), een opdracht die altijd bij de nieuwskeuze van deze pagina mee speelt: laat ook het positieve zien van wat de mensen in Donbass opbouwen, hoe mensen elkaar helpen en blijf niet alleen staren naar het gruwelijke spectakel van de vernietiging.

  Het is schokkend om te ondekken dat Ministers en Parlementsleden de algemene massa media lezen. Hebben zij geen fatsoenlijke eigen nieuwsvergaring ? Zelfs tot op het besluitvormingsniveau dringen deze propagandisten door met hun giftige invloed. Wie is de baas in dit land: de gekozen regering met zijn eigen volwassen informatie vergaring in oordeelsvorming, of een door grootkapitaal klieken aangewezen groepje radicale journalistieke meelopers die zich voordoen als normaal en volwassen door hun manier van kleden en spreken maar qua inhoud niet serieus te nemen zijn. Hoor en wederhoor, alle kanten van het verhaal, tegenstrijdige feiten: de waarde kenmerken van een echte journalistiek zijn overboord gegooid. Gooi die media zelf dan ook overboord. Ken je historie, besef wat dit soort journalistiek met een land kan doen. Dit is eerder gebeurd. Het zou niet herhaald hoeven te worden als mensen hun huiswerk deden. Als zelfs de geachte Staten Generaal haar huiswerk niet meer doet, wie kan dit volk dan nog redden.

  *

  Het is natuurlijk moeilijk om conclusies te trekken over zo’n klein datapunt als de bezichtigingen van deze pagina, maar aan de andere kant weerspiegelen kleine feiten vaak grotere feiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s