Donetsk & Lugansk willen bij Rusland

Volksrepublieken Donetsk en Lugansk hebben officieel bekend gemaakt dat zij niet meer bij Oekraïne willen horen, maar onderdeel willen gaan uitmaken van de Russische Federatie, zoals dat ook is gebeurd met de Krim na een Referendum op de Krim waarin de overgrote meerderheid van de bevolking uit Oekraïne wilde en terug naar Rusland, waar beide gebieden eeuwenlang onderdeel van uitmaakten.

historie

Oekraïne zelf was eeuwenlang onderdeel van Rusland, maar is sinds 1991 als een nieuwe instabiele entiteit ontstaan na het verval van de Soviet Unie, als een te groot uitgesneden Provincie die ineens Soeverein werd. Na de

Volksrep.LuganskDonesk_bij_Rusland
“De volksrepubliek van Donetsk en de Volksrepubliek van Lugansk twijvelen niet aan de status van de krim als onderdeel van Rusland. Sterker, onze Republieken willen in het ideale geval bij de Russische Federatie gaan horen.”

bloedige Amerikaanse staatsgreep van 2014 verviel het politiek instabiele land in dictatuur en staatsterreur, inclusief beschietingen met zwaar legermateriaal op de eigen bevolking. De op die manier aangevallen gebieden zien nu meer heil bij het land dat hen van de broodnodige humanitaire hulp voorziet: Rusland, waar zij historisch, taalkundig, cultureel en economisch één gebied mee vormden en grotendeels nog steeds mee vormen op dit moment. Het verschil tussen het leven op de Krim, waar Kiev niet de capaciteit heeft om steden met mensen te beschieten, en met Donbass, is groot. De dreiging dat de NAVO de Nazis van Kiev te hulp komt, Donbass vernietigd en etnische zuiveringen op een grotere schaal gaat voortzetten, is realistisch – de pogingen daartoe zijn al bezig.

Het Russische vaderland

Het doel om terug naar Rusland te gaan, was altijd sterk aanwezig, en motiveerde Igor ‘Strelkov’ in hoge mate bij de verdediging van Slavyansk waarmee het gewapende verzet tegen de staatsgreep begon, 2 mei 2014. Het verschil met een buitenlandse invasie en deze door de plaatselijke bevolking om begrijpelijke redenen en met grote moed uitgevoerde besluiten, wordt in het westen genegeerd om wille van oorlogpropaganda. Deze gebeurtenis zal gezien worden door de westerse media als een buitenkansje, om het nauwelijks serieus geïnformeerde volk van Nederland een rad voor ogen te draaien onder de noemer “zie je wel … het zijn de Russen.” De wrange grap is: ja, het zijn Russen, die daar wonen en altijd gewoond hebben, want ‘Rus’ is primair een taal die door grote groepen in deze gebieden wordt gesproken, tot in Kiev aan toe.

Meten met twee maten in het westen

De twee maten waarmee gemeten wordt: Rusland mag geen humanitaire hulp geven aan hongerende mensen wiens huizen zijn vernield door de gekken in hun eigen hoofdstad, maar Amerika mag wel wapens geven aan de Nazi battaljons die de moorden uitvoeren. De bevolking van Oekraïne mag wel met Amerikaanse miljarden steun de eigen democratisch gekozen regering met geweld uit de macht zetten en voor een toekomst kiezen met de Europese Unie, maar diezelfde bevolking (of andere delen daarvan) mag geen samenwerking met Rusland willen of een economische toekomst opbouwen met het eigen directe buurland of eigenlijk, het historische eenheidsland waar zij allen eeuwenlang samen in leefden. Een schreeuwende bende bij de regeringsgebouwen die brult “Moskouvieten op de messen ! Dood aan de Communisten !” is een legitieme democratische beweging, maar een officieel Referendum met grote meerderheden die de staatsgreep verwierp en de Krim bij Rusland bracht en de Donetsk en Lugansk volksrepublieken oprichtte: dat mag niet, dat moet een Russiche invasie zijn. De westerse schurkenstaten beseffen hun criminele gedrag natuurlijk perfect, en geven precies van wat ze zelf doen de schuld aan Rusland, in een spel van de omgekeerde wereld, de waarheid op zijn kop. Het voetbal kijkende volk interesseert zich er toch niet voor, lijken ze te denken.

Als er een buitenlandse invasie heeft plaatsgevonden, dan was dat een Amerikaanse bloedige infiltratie en staatsgreep, die lokale bendes macht heeft gegeven en die Amerika nu als machtsmiddel gebruikt in het veroverde Oekraïne. Rusland wordt streng gecontroleerd dat ze geen militaire hulp geven aan de bevolking die door Kiev wordt vermoord, maar Amerika mag de eigen primaire aanvalsbrigade (de 173ste) rustig aan het Donbass front inzetten, niemand in de westerse massa media die dat militaire infiltratie in een ander land noemt.

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Donetsk & Lugansk willen bij Rusland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s