Oorlogspropaganda in lesboek VMBO

Ouders van een VMBO student schijnen de onderstaande foto op een facebook pagina gezet te hebben, om te laten zien wat hun kind voor lesmateriaal krijgt.

Zieke oorlogspropaganda wordt VMBO studenten voorgehouden als objectieve feiten.
Zieke oorlogspropaganda wordt VMBO studenten voorgehouden als objectieve feiten.

P.S.

De voorbereidingen voor de oorlog met Rusland zijn in volle gang: sancties, leugens, en zelfs kleine kinderen worden klaargestoomd om de loopgraven in te gaan op basis van een nieuwe anti-Rusland religie. Hoe ver zullen deze gekken opstoten bij deze derde poging, na Napoleon an Hitler ? Hoe ver zal de Russische tegenaanval deze keer moeten gaan om de westerse oorlogswilden te stoppen: tot Parijs of Berlijn, of Amsterdam deze keer ? Is dat wat Nederland wil ? Is dat wat ouders hun kinderen toewensen ? Als dit werkelijk een lesboek is, dan is het antwoord duidelijk: er is een grote groep Nederlanders die de totale oorlog wil. Laat ze beseffen wat ze willen, voordat ze krijgen waar ze om vragen.

Is het Alstublieft mogelijk, om kleine kinderen niet mee te slepen in de waanzin van de moderne politiek en oorlog ? Leer de kinderen geschiedenis van lang geleden, zaken die geen hete hangijzers meer zijn. Zeker voor kinderen in de lagere klassen, die snappen er toch allemaal niets van. De meeste volwassenen weten zelfs nauwelijks wat voor of achter is op historisch en politiek gebied, zoals blijkt uit de hedendaagse politiek. Laat de kinderen erbuiten. Politiek is voor volwassenen.

bron, bron, bron

ee
South Front Help ons !

P.S. Russia Today bericht op 24 juni 2015: link.

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
Advertenties

One thought on “Oorlogspropaganda in lesboek VMBO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s