Jeugdvriend Poetin: Rusland ons verraden

[eng subs] jeugdvriend Poetin nu woonachtig in Gorlovka: “RF heeft ons verraden, UA laat ons met rust”

62 jaar oude jeugdvriend van Poetin.
62 jaar oude jeugdvriend van Poetin, die ook enige tijd in Amerika woonde. Vandaar de Amerikaanse vlag, naast de vlag van Donbass, op het bureau.

Interview met een jeugdvriend van Poetin. De jeugdvriend van een school in St. Petersburg, nu 62 jaar oud, verteld hoe hij bevriend raakte met Poetin. Poetin was een wild kind, in tegenstelling tot hemzelf. Poetin was goed in humaritaire studies, sociale wetenschappen en geografie, maar niet zo goed in de exacte vakken zoals wiskunde en natuurkunde. Daar hielp hij hem bij, en Poetin hielp hem met literatuur en dergelijke. Poetin behaald een hoge graad in Judo.

Poetin had het overwicht in elke groep waar hij in zat, als de niet officiële leider, zogezegd. Als er ruzie was, dan was het oordeel van Poetin het laatste woord er over. Poetin had er een hekel aan als vrouwen slecht behandeld werden, en stak dat dan niet onder stoelen of banken. Poetin gaat scheikunde studeren, omdat hij bij de K.G.B. wil, en niet goed is in scheikunde. Hier ontmoeten ze elkaar weer en worden goede vrienden. Later raken zij elkaar kwijt omdat Poetin naar Moskou gaat, het K.G.B. centrum.

Jeugdvriend trouwt, Poetin is getuige van het huwelijk (links vooraan).
Jeugdvriend trouwt, Poetin is getuige van het huwelijk (links vooraan).

Poetin-jeugdvriend

Over de situatie in Donbass zegt de jeugdvriend: Rusland heeft Donbass verraden. Eerst was de retoriek van Poetin totaal anders dan nu, hij werd aanbeden als een god in Donbass, en elke dag hoopten de mensen van Donbass dat het Russische leger zou ingrijpen. Nu sissen de mensen boos als ze het de naam Rusland horen, en voelen zich verraden. Rusland heeft een oorlog uitgelokt, maar is nu nergens te bekennen. Ze voelen zich gebruikt voor de annexatie van de Krim. Rusland is zo luidruchtig mogelijk stil (geen daden, maar veel woorden om dekking te geven daarvoor). De situatie is heel ernstig, zegt de jeugdvriend, diplomatie is niet genoeg. Rusland heeft Donbass in de steek gelaten.

De jeugdvriend zegt niet te durven speculeren wat de motieven van Poetin zijn op dit gebied. Misschien dat Poetin gechanteerd wordt door Amerikanen, maar dat lijkt hem onwaarschijnlijk omdat Poetin een sterke wil heeft. Misschien dat de Russische Oligarchen druk op hem uitoefenen. De jeugdvriend weet het eenvoudig niet. Wat zou moeten gebeuren in Donbass, is wat er is gebeurd in Abchazie *)

Over Oekraïne zegt de jeugdvriend: laat ons met rust, dit is niet Oekraiens land. Jullie hebben het met toeval in handen gekregen via grootvader Lenin, maar dit is ons land en niet jullie land.

ee
South Front Help ons !

noten:

*) Wikipedia: “Rusland, dat reeds langere tijd troepen had gestationeerd in Abchazië, erkende de onafhankelijkheid van Abchazië op 26 augustus 2008 naar aanleiding van de Oorlog in Zuid-Ossetië”.

Advertenties

2 thoughts on “Jeugdvriend Poetin: Rusland ons verraden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s