Pentagon: journalisten zijn strijdlustigen zonder privileges

Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) heeft een handboek uitgegeven over de juiste manieren waarop de vijand vermoord moet worden. Hierin wordt gesteld dat journalisten aangemerkt mogen worden als strijdlustigen zonder privileges (Engels: unprivileged belligerent). Deze obscure en zelfverzonnen term doet denken aan de zelfverzonnen Amerikaanse term onwettige strijder (Engels: unlawful combatant) waarmee de Amerikanen pretenderen dat de Geneva conventie voor krijgsgevangenen niet op zou gaan en zij vrij zijn krijgsgevangenen te mishandelen. De term onwettige strijder werd bekend in de periode waarin Bush president was, in samenhang met de grootschalige martelpraktijken waarmee Amerika berucht werd via onder andere de martelgevangenis Guantanimo Bay op het Amerikaanse deel van Cuba.
journalist--rechteloze-strijdlustige
Journalisten worden normaal gesproken gezien als een buiten het conflict staande partij, die niet aangevallen zou moeten worden, vergelijkbaar met burgers en burger infrastructuur. Oekraïne onder de Euro-maidan rebellen in Kiev voert een moordcampagne tegen journalisten die voor haar onwelgevallige berichten produceren, waar eerder de Hong Kong journalisten groep zijn beklag over deed (zie: Oekraine Crisis nieuws.)
journalist_rechteloze-strijdlustige2
Het handboek gaat over een zogenaamde Lange Oorlog, waar het Pentagon zich in waant. Het Pentagon specificeerde niet wanneer een journalist precies een strijdlustige zonder privileges wordt in haar ogen. Wanneer en of Amerika ook in west Europa journalisten wil gaan vermoorden, is hier nog niet bekend.

2015/06/24 Crisis Nieuws: 2 burgers gedood in beschieting van DPR
bron: 1:16 link naar southfront.org

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
ee
South Front Help ons !

P.S.

Pentagon media operaties

Zie ook dit nieuws: PENTAGON SOCK PUPPET TROLLS ATTACK ALT MEDIA. Het Pentagon huurt mensen in om haar leugens te verspreiden. Het mag daarom niet verbazen dat het Pentagon naar de haar meest vertrouwde methode grijpt als het Pentagon niet slaagt in haar informatie-strijd doeleinden, als echte journalisten en eerlijke mensen het debat en het vertrouwen van het volk winnen. De methode waarmee het Pentagon vertrouwd is: mensen vermoorden.

P.P.S. Persoonlijke opmerking: ondergetekende heeft destijds al publiek op schrift gewaarschuwd dat dit er aan zat te komen, dat het Amerikaanse leger zal overgaan tot het vermoorden van journalisten en dergelijke op het moment dat zij actief mensen inzetten om het burgerlijke politieke debat doelbewust te infiltreren en proberen te controleren. Het probleem is namelijk dat dit niet zo’n makkelijke strijd is zelfs niet voor het Pentagon, en bij verlies en sterke tegenstand zullen zij dus de neiging hebben om over te gaan tot moord. De frustratie zal namelijk hoog zijn bij het Amerikaanse leger, als zij verliezen moeten incasseren en zien dat mensen niet in de leugen meegaan. Mijns inziens is de lont dan kort in een zo gewelddadige organisatie als het Amerikaanse leger, en zal snel overwogen worden wat het effect is van een simpele kogel in plaats van een eindeloze en complexe media operatie.

Waarom niet geheim ?

Nu rijst uiteraard de kwestie: waarom spreekt het Pentagon over het vermoorden van journalisten, terwijl ze dat ook gewoon kunnen doen in het geheim, en dit ongetwijveld al gedaan hebben ? De oorlog in Vietnam spreekt immers boekdelen over de wreeheid die zich meester heeft gemaakt van de Amerikanen na de 2de wereld oorlog, en zo ook de moorden op journalisten in Amerika zelf, waaronder Michael Hastings die werd vermoord vermoedelijk omdat hij met een stuk bezig was over een Amerikaanse top Generaal. Alex Jones (infowars.com) berichtte dat als dit soort misdadige activiteiten van het Amerikaanse leger helemaal geheim zijn, dat dit tot klokkenluiders leidt die het publiek gaan informeren. Immers de soldaten moeten de moorden wel uitvoeren, en krijgen het gevoel dat ze buiten de orde opereren als ze weten dat het publiek dit soort programmas niet kent en dus niet heeft goedgekeurd. Het publiceren van dit soort programmas dekt dus de potentiele klokkenluiders in, niet alleen mensen met goede bedoelingen, maar ook Amerikaanse soldaten met slechte bedoelingen. Die kunnen dan immers tijdens een rechtzaak wijzen op de publieke documenten die zij als gehoorzame soldaten slechts hebben uitgevoerd, en waarvan zij dus konden aannemen dat het de officiele goedgekeurde Amerikaanse politiek was.

Het is niet voor niets dat er bepaalde spelregels gelden in een westerse democratie, zoals dat een leger niet actief deelneemt aan het publieke debat met oplichters die het betaald en die zich voordoen als normale mensen. Het leger moet onderhorig zijn aan de gekozen regering, en niet zelf proberen de regering te worden. Dit is echter wel wat er nu gebeurd, als een leger zich actief gaat bemoeien met burger journalistiek. De taak van het leger in de media houdt op bij de drempel van haar eigen persdienst. Dit is echter moeilijk te handhaven als een Imperium ontstaat van massale volksonderdrukking en bezetting, zoals Amerika dit al lange tijd uitvoert. Het belang van wat mensen geloven bepaald aan welke kant zij strijden, en daarom zal een Imperialistisch leger de neiging hebben om hieromtrent operaties op te zetten, die zich dan steeds verder uitbreiden.

Buig nooit voor de tiran

Het is essentieel nooit te buigen voor de tirannen, ook al richten zij een geweer op je. Vrees het Kwaad niet, vrees alleen een slecht geweten – want dat is het enige wat je zal resten aan het einde. Vermoord voor de waarheid en het goede doel laat je geweten schijnen als een heldere ster. Vrees niet de tirannen, maar vrees om deel te nemen aan hun misdaden en hun lot als zij erachter komen of de hel echt bestaat of niet. Het zal nog wel even duren voor dit soort misdaden ook op Nederlandse bodem begaan worden of zelfs op grote schaal in Amerika, maar als er niets tegen dit soort politiek wordt ondernomen dan is de kans groter dat het ondenkbare ook in Nederland zou kunnen gebeuren. Regeren is vooruitzien: het gaat fout.

SouthFrontLionNL

Advertenties

One thought on “Pentagon: journalisten zijn strijdlustigen zonder privileges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s