OVSE legt moeilijkheden schuldvraag uit

OVSE
OVSE plaatsvervangend hoofd.

Persconferentie van het plaatsvervangend hoofd van de OVSE in Oekraïne Alexander Hug in Lugansk. Volledige versie: bron (video halverwege pagina).

De OVSE is in Donbass om het staakt het vuren te controleren. Op een vraag wie schuldig is aan het schenden van het staakt het vuren, geeft het OVSE hoofd een voorbeeld over de moeilijkheden waarmee zij geconfronteerd worden en waarom zij geen schuldigen aanwijzen. Het voorbeeld is een scenario waarin eerst een dronken of zich vervelende soldaat met zijn machine geweer in de lucht schiet. De andere kant hoort het geweervuur en denkt dat zij aangevallen worden, en schieten daarop terug met machinegeweren, maar gericht op de positie waar het vuur gehoord werd. De vrienden van de dronken of zich vervelende soldaat merken dat zij ineens aangevallen worden, en vuren terug met kleine mortier granaten. Daarna, misschien een uur later, reageert de andere kant daar weer op met zware artillerie, waarna de andere kant ook reageert met zware artillerie. Dan is er bijvoorbeeld een pauze tijdens het middageten, en daarna slaat de ene kant 10 kilometer naar het zuiden van de frontlinie weer terug naar de andere kant als antwoord. Daarom is het in zulke situaties moeilijk om aan te wijzen wie begonnen is met schieten. Wat de OVSE probeerd is om bij te houden wanneer er beschietingen plaatsvinden, zodat anderen hun conclusies kunnen trekken, aldus de OVSE.

De OVSE zegt te hopen dat de relatieve kalmte aan zal houden en naar een stabiele situatie zal leiden.
OVSE2

OVSE4

OVSE3

Gevolg van beschietingen door Oekraiense troepen:

Wegens zware beschietingen door Oekraïne zijn 39 mensen geëvacueerd uit het dorpje Oktyabrsky; de evacuatie vond plaats onder vuur. Het dorp werd 6 uur lang beschoten met zware artillerie en tanks.

1436255674_dsc_0038-1024x576

1436255610_dsc_0037-1024x576

1436255686_dsc_00671-1024x576

1436279813_telmanovo_02
Telmanovo na Oekraiense strijdkrachten aanval. Foto’s van de inwoners van het dorp.
Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “OVSE legt moeilijkheden schuldvraag uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s