Novorossia trekt <100mm geschut 3km terug

Er vinden dagelijks beschietingen en soms kleinere doorbraak pogingen plaats, vooral aan de noordgrens (Lugansk), bij Donetsk en Gorlovka, en in het uiterste zuiden (Shirokina). Woonhuizen in het centrum van Donetsk werden beschoten met artillerie.

Het soort geschut dat unilateraal 3km wordt teruggetrokken door Novorossia, van <100mm kaliber.
Het soort geschut dat unilateraal 3km wordt teruggetrokken door Novorossia, van <100mm kaliber. Kiev heeft geen opdracht gegeven tot terugtrekking van haar materieel, aldus R.T.

Als teken van goede wil heeft Novorossiya unilateraal materieel 3 kilometer teruggetrokken van de frontlinie van een kleiner dan 100mm kaliber (zware machinegeweren, luchtafweer geschut, geschut op pantservoertuigen, mortieren), behalve in de gebieden waar gevechten plaats vinden, hetgeen ongeveer 10% van de hele frontlinie zou zijn. Volgens ‘Russia Today’ zou 3 kilometer genoeg zijn om dit geschut effectief onbruikbaar te maken aan de frontlinie.

Het antwoord van de Euro-maidan staatsgreep plegers in Kiev is doorgaan of verhevigen van de beschietingen en aanvallen. Eduard Basurin zei, dat Kiev de aanvallen verhevigd voordat er besprekingen plaatsvinden tussen diplomaten, om een beeld te scheppen van onrust (bron: Cassad). De reactie van Kiev op het unilateraal demilitariseren van Shirokina door Novorossiya is niet een wederzijdse terugtrekking geweest uit het verwoeste dorp zoals de Volksrepublieken hadden voorgesteld, maar het dorp wordt nu gebruikt door Kiev om aanvallen uit te voeren op Novorossiya. Rapporten in de media melden dat Kiev nog steeds zijn legermacht aan het opbouwen is en dat eenheden zich verplaatsen naar het front in Donbass.

3 km zone
3 km zone

Eduard Basurin van de Volksrepubliek Donetsk zei dat Kiev de controle kwijt is over de vrijwillige bataljons, bij Donetsk, Gorlovka en Debaltsevo, en dat daarom de terugtrekking van materieel daar als laatste zal plaatsvinden (bron: 4:22).

Victoria Nuland: Kiev heeft zich aan de Minsk afspraken gehouden.
Victoria Nuland zegt: “En nu kan Kiev zeggen: wij hebben ons aan de afspraak gehouden, nu is het antwoord aan jullie.” (3:22), zie ook foto onder.

Victoria Nuland zei dat de Euro-maidan rebellen in Kiev zich hebben gehouden aan de Minsk vredesafspraken, en dat de bal nu bij de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk ligt (bron: Cassad ).

Achtergrond: De vrijwillige bataljons zijn primair verantwoordelijk voor de beschietingen op dorpen en steden in de Volksrepublieke Donetsk en Lugansk, zij zijn de meest agressieve onderdelen van de Oekraiense leger. De Euro-maidan rebellen in Kiev lijken geen pogingen te doen om de ultra-rechtse bataljons tot de orde te roepen. De leider van ‘Rechtse Sector’ (de koepelorganisatie van ultra-rechtse/Nazi organisaties in Oekraïne) is Dmitry Yarosh, die enkele dagen geleden nog door Peroshenko [nominale “President van Oekraïne”] in bescherming werd genomen (zie: ‘Rechtse Sector’ groep losgebroken …).

Fotos

20.07.2015 Military Report of Novorossia

Oekraiense leger en/of vrijwillige bataljons gebruiken Shirokina om aanvallen uit te voeren.
Oekraiense leger en/of vrijwillige bataljons gebruiken Shirokina om aanvallen uit te voeren.
Dagelijks zijn er aanvallen en beschietingen in het Donetsk-Gorlovka gebied.
Dagelijks zijn er aanvallen en beschietingen in het Donetsk-Gorlovka gebied.
Een voorbeeld van een huis dat is beschoten en daarna volledig afgebrand.
Een voorbeeld van een huis dat is beschoten en daarna volledig afgebrand.
Resultaat van beschieting.
Resultaat van beschieting.

Fotos van Cassad video, bron: Gebeurtenissen in Oekraïne 2015/07/17 Cassad Nieuws (Ook nieuws over vliegtuigramp MH17: 00:00-01:02, 03:43-08:48, kort overzicht Russische theorie, video van Milities gemaakt van ramp plek.)

Resultaat van beschietingen.
Resultaat van beschietingen.
Beschietingen.
Beschietingen.
Resultaat van beschietingen.
Resultaat van beschietingen.
Resultaat van beschietingen.
Resultaat van beschietingen.
Victoria Nuland zegt dat Kiev zich aan de afspraken heeft gehouden.
Victoria Nuland zegt dat Kiev zich aan de afspraken heeft gehouden.

Beelden van ‘Russia Today’: RT Nieuws – Juli 19, 2015 (17:00 MSK) . Journalist zegt dat er met zwaar geschut is geschoten op Donetsk, en dat dit geschut volgens de Minsk vredesafspraken meer dan 50 kilometer van de frontlinie terugretrokken had moeten worden door Kiev. Huizen en een supermarkt werden geraakt. Sinds het staakt het vuren van kracht werd, waren beschietingen die zo ver reikten een zeldzaamheid, maar nu waren er een dozijn granaten gevallen op een manier die geen ongeluk kan zijn, aldus RT.

Vrouw (die lijkt te schuilen in een kelder): “Ze houden er gewoon van om menen te vermoorden. Dat is wat ik denk.
Tony Robinson, co-directeur Pressanza Internationale Pers Bureau: Het kan de situatie alleen maar helpen als Donetsk dit unilateraal doet, omdat het internationale druk legt op Kiev om de een soort van controle te gaan uitoefenen op deze onafhankelijke krachten [de ultra-rechtse vrijwillige bataljons, zoals Aidar en Azov, Rechtse Sector krachten.]
Tony Robinson, co-directeur Pressanza Internationale Pers Bureau: Het kan de situatie alleen maar helpen als Donetsk dit[terugtrekking uit Shirokino] unilateraal doet, omdat het internationale druk legt op Kiev om de een soort van controle te gaan uitoefenen op deze onafhankelijke krachten [de ultra-rechtse vrijwillige bataljons, zoals Aidar en Azov, Rechtse Sector krachten.]
Resultaat van beschietingen.
Resultaat van beschietingen. Jongetje: “Ja, we gingen naar beneden en ik heb heel hard gehuild.

Ander nieuws …

Dinsdag 21 Juli 2015: Donbass was niet de enige plaats in Europa die in brand stond. Rellen vonden plaats in Griekenland, ook veroorzaakt door enorme schulden die de corrupte en visieloze heersende klasse van Europa heeft veroorzaakt.

bron
bron RT News – July 19, 2015 (17:00 MSK) .

Vervolg heden …

Dinsdag 21 Juli 2015: Door het terugtrekken van materieel konden de strijdkrachten van de Euro-maidan rebellen op verschillende locaties opstoten vanwege het gebrek aan tegenvuur op de artillerie batterijen; bericht ‘South Front.’

OVSE-waarnemers bevestigen terugtrekking van Volksrepubliek Donetsk bewapening van onder 100mm kaliber. De OVSE zegt dat Kiev zware bewapening uit de opslagsplaatsen heeft gehaald. bron

Terugtrekking van 77 pantservoertuigen en 5 tanks.
Terugtrekking van 77 pantservoertuigen en 5 tanks.
Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
Used as source: RT.com
Used as source: RT.com

ee
South Front Help ons !

Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net


Advertenties

One thought on “Novorossia trekt <100mm geschut 3km terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s