“Donbass onder vuur: ongebogen” Documentaire (Engels)

“Donbass onder vuur: ongebogen” Documentaire van Maxim Fadeyev

Documentaire over de oorlog in Donbass. Verschillende Militie leden in beeld, de meeste uit het gebied zelf. Een militie lid zegt dat veel mensen in de militie het een oorlog van de politici vinden. Hijzelf zegt dat hij het ook niet weet, maar dat hij zijn huis verdedigt. “De hel” weet waar de aanvallers vandaan zijn gekomen; de aanvallers willen hun rechten opleggen aan Donbass, Donbass van iemand veroveren. Wat ze krijgen als ze Donbass veroveren is onduidelijk. Elders wordt gezegd door militieleden dat het Donbass gebied altijd al een tweederangs gebied was voor Kiev, waar de mensen niets klaar zouden krijgen. Donbass is een gebied met zware industrie en mijnbouw. Er wordt op gewezen dat de Donbass bevolking, die gewend is te werken in mijnen en de dood elke dag in de ogen kijkt, daarom niet onder de indruk is van de oorlog. De Oekraïners doen net alsof het Russische leger in Donbass vecht: dat is niet zo.

Ik weet het niet, velen zeggen dat het een oorlog is van een paar politici.

Beide kanten lijden zware verliezen, maar de Milities van Novorossia worden altijd aangevuld met nieuwe mensen die besluiten dat ze het fascisme in Oekraïne niet langer kunnen tolereren, dat ze niet langer op de bank kunnen blijven zitten. “Geen stap terug,” “er is geen terugtrekking mogelijk.” Een militie lid legt uit dat de oorlog in Donbass vanuit een groter niveau ontstaat: de Amerikanen gebruiken Oekraïne als machtsmiddel tegen Rusland, de Oekraïners hebben zich gek laten maken door ultra-nationalistische propaganda.

Inwoner Donetsk verdedigt zijn huis, familie en vrienden tegen de moordenaars uit westelijke richting.
Inwoner Donetsk verdedigt zijn huis, familie en vrienden tegen de moordenaars uit westelijke richting.

Rolschaatsen in Donbass ... oorlog of geen oorlog, het leven gaat door.
Rolschaatsen in Donbass … wie leeft, moet leven.

Moeder: man heeft rug gebroken, zelf slechtziende, huis weer gebombardeerd 4 dagen geleden, nu is echt alles stuk. De rest van de familie, de kinderen, zijn onbereikbaar. Dochter moest onderduiken omdat de buurman haar had verkocht voor geld (!). Welkom in het door de Europese Unie en Amerika gedemocratiseerde Oekraine, daden waar Nederland en de Nederlandse bevolking mede verantwoordelijk voor is.
Moeder: man heeft rug gebroken, zelf slechtziende, huis weer gebombardeerd 4 dagen geleden, nu is echt alles stuk. De rest van de familie, de kinderen, zijn onbereikbaar. Dochter moest onderduiken omdat de buurman haar had verkocht voor geld (!).

Welkom in het door de Europese Unie en Amerika gedemocratiseerde Oekraïne, daden waar Nederland en de Nederlandse bevolking mede verantwoordelijk voor zijn.

Unbowed

ee
South Front Help ons !
Advertenties

2 thoughts on ““Donbass onder vuur: ongebogen” Documentaire (Engels)

  1. Stop de oorlog in Donbass. Sleep de verantwoordelijken in het westen voor de rechter, en wijs ze dan uit voor rechtzaken in Donbass zelf. Als U dat niet doet, wie doet het dan ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s