Kiev plan: Rechtse Sector bestrijden

Kiev richt nieuwe bataljons speciale politie op, om Rechtse Sector radicalen to bestrijden. Peroshenko gaat het rechts-radicalisme betitelen als terrorisme. De besluiten komen nadat Rechtse Sector eenheden gevechten hadden met de Oekraiense politie in de Transkarpaten (zie: ‘Rechtse Sector’ groep losgebroken …), en nu er ook gevechten uitbreken met Rechtse Sector eenheden in andere delen van Oekraïne, zo bericht Cassad.
Kiev-RechtseSector-strijd

Een eenheid speciale troepen om de Rechtse Sector te bestrijden zal naar de ‘hemelse honderd’ vernoemd worden. De ‘hemelse honderd’ zijn de martelaren van de Euro-maidan, die de bloedige staatsgreep pleegden in februari 2014 tegen de gekozen regering van Oekraïne (zie: wiki). Iedereen die weerbaar is werd uitgenodigt om deel te nemen aan de nieuwe eenheden, er werden hoge salarissen beloofd.

bron: Roundup of the day for July 23-24, 2015.

Rechtse Sector roept op tot nieuwe fase Euro-Maidan

Onlangs hield Rechtse Sector een grote demonstratie in Kiev, en bedreigde Kiev met een nieuwe staatsgreep. Dmitry Yarosh, leider van Rechtse Sector, riep op tot het ontbinden van het Parlement als die niet aan de eisen van het volk voldoet, en stelde voor om een eigen nieuw Uitvoerend Comitee op te richten. Rechtse Sector zou bezig zijn met het organiseren van een eigen Referendum. Rechtse Sector eiste het schrappen van het Minsk staakt het vuren/vrede akkoord, en een motie van wantrouwen tegen Peroshenko.

RechtseSector-coup2b

RechtseSector-coup2

bron: Roundup of the day for July 21-22, 2015

Zie ook: R.T. nieuws, 4:42

Amerikaanse embassadeur geeft Oekraine de opdracht om iets tegen Rechtse Sector te ondernemen.
Amerikaanse embassadeur geeft Oekraïne de opdracht om iets tegen Rechtse Sector te ondernemen. Alleen de autoriteiten mogen bewapend zijn, aldus Pyatt, in tegenstelling tot de tegenovergestelde Amerikaanse positie tijdens de bloedige Euro-Maidan staatsgreep waarmee Amerika een einde maakte aan de democratie in Oekraïne.
Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
ee
South Front Help ons !
Advertenties

2 thoughts on “Kiev plan: Rechtse Sector bestrijden

  1. P.S.

    Herstel van Recht, of toch niet ? De actie van Kiev tegen de oncontroleerbare Rechtse Sector elementen is niet zonder meer te interpreteren als een herstel van recht, democratische normen of vrede, ook al zou het die schijn kunnen wekken. Het is vanaf het begin van de staatsgreep gezegd door critici van die staatsgreep, dat uiteindelijk het crimineel tuig niveau van de staatsgreep plegers zelf gepakt en vermoord zouden kunnen worden door de krachten achter die staatsgreep, zoals primair de groepen van Rechtse Sector, net zoals dat is gebeurd bij val van de democratie onder de Nazis en de bekende nacht van de lange messen. Toendertijd voelden de wilde types van de S.A. zich gerechtigd na het instellen van de dictatuur, en waren daardoor minder door angst te controleren dan hen die zij zelf met geweld uit de macht hadden gezet. Zij wilden ook hun deel van de buit, en zij zijn van nature moeilijk te controleren omdat zij gebrek hebben aan discipline, veel drinken en in het algemeen een lage intelligentie bezitten. Zij vertegenwoordigen daardoor een chaotisch element na de staatsgreep, en worden uiteindelijk na te zijn gebruikt voor het plegen van de staatsgreep, zelf uitgemoord. Daarna blijft een meer door angst beheerste dictatuur over, met een hogere mate van discipline. Zie: Nacht van de Lange Messen.

    Uiteraard is dit slechts een interpretatie en is er wellicht iets anders aan de hand. Desalnietemin is het goed om deze mogelijkheid in het achterhoofd te houden bij het beoordelen van deze situatie, omdat de Amerikanen bekend staan om hun extreme posities tegen democratie en de rechtstaat, en het onwaarschijnlijk is dat zij de democratie in Oekraïne zullen herstellen, na deze te hebben vernietigd in een staatsgreep. Het vernoemen van de ‘hemelse honderd’ laat zien dat de staatsgreep nog steeds aan de macht is. Het verbieden van ideologieën zelf, zoals het in dit deel van de oude Soviet Unie populaire Communistische partij(en), en het vermoorden van oppositie mensen, zou erop kunnen wijzen dat de Amerikanen op die manier en met het propaganda wapen het politieke proces in Oekraïne kunnen beheersen met een maximum aan democratische pretenties en een minimum aan risico dat het Oekraiense volk werkelijk zijn eigen koers mag bepalen. (jb)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s