MH17: Toch een SU-25 betrokken?

Door Erik Toonen, bron (verscheen op 22 februari 2015).

0145Ik ontving gisteren een boeiende email van iemand in Tblisi, die vertelde dat tijdens de NAVO oefening Breeze 2014, het Georgische leger (en luchtmacht betrokken) was. Ook al was Breeze voornamelijk een maritieme NAVO oefening, er was ook luchtmacht van Bulgarije, Roemenië, Turkije, Griekenland, Italië en Engeland bij betrokken. Het werd gehost door Oekraïne, in samenwerking met Georgische partners, welke ook een aantal vliegtuigen ter beschikking stelden.

Herinneren we ons allemaal nog de radarbeelden die de Russen al vrij snel verstrekten. Daarop was duidelijk het radarsignatuur van een Sukhoi 25 zichtbaar, die zich in de nabijheid van MH17 bevond. Verschillende “experts” waaronder Peter Haisenko beweerden ook, dat de cockpitsectie van MH17 kogelgaten van een 30mm kanon bevatte en MH17 door kanonvuur zou zijn neergeschoten. Daarnaast kan schade van een R-60 of R-73 ook dergelijke gaten veroorzaken. Iedere air-to-air missile met een proximity fuse kan een “large number of high energy objects” veroorzaken.

“The passive infrared homing head supports target lock-on before launch. Guidance to the predicted position is by the proportional navigation method. The missile’s combat equipment consists of an active proximity (radar or laser) fuze and impact fuze and a continuous-rod warhead.

Dit verhaal werd echter afgedaan als onmogelijk, omdat een standaard SU-25, zoals in gebruik bij de Oekraïense luchtmacht, niet boven de 7000 meter zou kunnen opereren zonder grote aanpassingen.

De Russen hebben intussen wel bewezen, dat een standaard SU-25 gemakkelijk de 13 kilometer kan halen, mits de piloot een zuurstofmaster draagt (een SU-25 heeft geen drukcabine). Dan nog, zou de bewapening van deze toestellen ontoereikend zijn voor een dergelijke operatie. Deze toestellen zijn gebouwd voor aanvallen op gronddoelen (tanks, pantserwagens e.d.) en vizier en richtmiddelen zouden het nagenoeg onmogelijk maken een snel bewegend vliegtuig te raken.

o
De Russische radarpresentatie over het luchtruim boven Oost-Oekraïne. Het radarsignatuur van een Oekraïense SU-25 is natuurlijk gelijk aan een Georgische SU-25KM. Dat de Russen dit een Oekraïense SU-25 is omdat zij ervan uit gingen dat er alleen Oekraïense gevechtsvliegtuigen boven Oekraïne opereerden. Deze toestellen hebben geen transponder.

Nu blijkt echter de Georgische luchtmacht te beschikken over 12 SU-25KM “Scorpion” toestellen. Dit zijn heftig gemodificeerde Sukhoi 25 toestellen met drukcabine, verhoogt plafond en moderne NATO richtmiddelen en vuurgeleiding. Een toestel wat makkelijk boven de 10 kilometer kan vliegen en is uitgerust met kanon en geleide wapens om ook vijandelijke vliegtuigen neer te halen. Interessant detail is ook nog, dat de elektronische upgrade is uitgevoerd door Elbit Systems in Israël. De overige modificaties zijn uit hand van Sukhoi zelf en Tbilisi Aircraft Manufacturing (TAM), een fabriek die notabene door de Russen in 2008 is platgegooid. Dit toestel is zeer modern, voldoet aan alle NATO standaarden….. en het was boven Oekraïne in juli.

o
Su-25KM “Scorpion” van de Georgische luchtmacht gestationeerd in Tbilisi, maar betrokken bij de NAVO oefening “Breeze”, welke afliep op 17 juli 2014.
o
Oekraïense Sukhoi 25 op hoogte. Zou u vanaf de grond als leek het verschil kunnen zien?

De vraag is of Amerika, mochten deze achter de aanslag zitten, mannen als Poroshenko of Yatsenyuk zouden vertrouwen bij een dergelijke “false flag” operatie. Liever zou Amerika voor dit doel betrouwbare mensen inzetten en dan ook nog liefst binnen het NATO bondgenootschap. De voormalige Georgische president Michail Saakasjvili is zo een persoon. Een goede vriend van mannen als John McCain, Joe Biden en Ihor Kolomoisky. Gewaardeerd binnen de Georgische luchtmacht en een enorme Rusland en Putin hater. De ideale man voor de job. Dat hij nu een belangrijke post binnen de Oekraïense regering vervult, ook al staat hij op de Interpol lijst van gezochte mensen, is misschien ook een teken. Valt nog toe te voegen, dat zijn “goede” vriend Ihor Kolomoisky eigenaar is van verschillende militaire eenheden zoals het Azov Bataljon, het Aidar Bataljon, het Donbass Bataljon; en het Dniepr-1 (of Dnipro-1) Bataljon. Deze man was ook gouverneur van de Dnipropetrovsk Oblast op 17 juli. Onder zijn manschappen vechten veel huurlingen uit Roemenie, Zweden, Duitsland, Israel en jawel, Georgië.

Dat Michail Saakasjvili geen moeite heeft met oorlog is bekend. Hij was de man die het Georgische leger in 2008 Zuid-Ossetië liet binnentrekken bij Tsinvali. Dit lokte een korte maar heftige oorlog uit met Rusland, welke met tanks Zuid-Ossetië te hulp schoot en oprukte naar Tsinvali. Saakasjvili verklaarde aan het westen, dat hij zijn land tegen Rusland wou verdedigen en vroeg de NAVO om hulp. Later is wel gebleken dat Oseten, die een Russisch paspoort bezitten onrechtmatig door Georgië zijn aangevallen en dat Rusland alle recht had deze “afvallige” provincie te verdedigen. Het is bekend dat Saakasjvili betrokken is bij diverse fraudezaken en dat is ook de reden dat Georgië nu vraagt om zijn uitlevering.
Amerika en Oekraïne hebben direct na de crash van MH17 beweert dat er een Buk, in handen van de Rebellen en geleverd door Rusland gebruikt zou zijn. Harde bewijzen zijn echter nooit geleverd. Vanaf het begin is de mogelijkheid van een Sukhoi 25 afgedaan als onmogelijk. Oekraïne zou de 17e juli geen toestellen boven Oost-Oekraïne hebben gevlogen, ook al hebben vele ooggetuigen één of meerdere “gevechtsvliegtuigen” in de nabijheid van MH17 hebben gezien. Dat een Georgische SU-25 een andere kleurstelling heeft dan Oekraïense SU-25 is weinig interessant. Beide hebben een lichtgekleurde onderzijde en of deze getuigen dit verschil zouden hebben kunnen zien is ook nog de vraag. Daarbij kan een Georgische Sukhoi 25 ook nog met Oekraïense kleuren hebben gevlogen die dag. Is zeker een boeiende hypothese en zeker het onderzoeken waard lijkt mij.

o
De Israelische cockpit van de Sukhoi-25 Scorpion

Er zijn nooit echte bewijzen van de inzet van Buk-M/SA-11 systeem geleverd. Ik heb reeds eerder aangetoont dat de inzet van een Buk TELAR vanaf de aangewezen vuurrpositie onmogelijk was. Oekraïense documenten die spraken over fragmenten van een Buk warhead kunnen ook “mist” hebben veroorzaakt en misschien wel doelbewust zijn gepubliceerd, om deze hypothese te blijven ondersteunen. Laten we niet vergeten, dat ook de Nederlandse Raad voor de Veiligheid nooit bekend heeft gemaakt, welke scherven er in de cockpit, de piloten en hun stoelen zijn aangetroffen. Zijn dit scherven van een Georgische air-to-air missile, bijvoorbeeld een R-73 Vympel (AA-11 Archer) of van 30 mm granaten uit een GSh-30-2 , zou dit heel pijnlijk voor de NAVO zijn. Misschien juist ook daarom, dat Amerika nooit hun radarbeelden heeft vrijgegeven.

Einde artikel van Erik Toonen.

Zie ook: MH17 een jaar later, van Erik Toonen.


Vanwege bedreigingen kan Erik Toonen zijn werk niet meer publiceren op zijn eigen web pagina.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

5 reacties op ‘MH17: Toch een SU-25 betrokken?

 1. Bekent is dat de piloot is gearresteerd ,dat het jacht vliegtuig heeft gevlogen ten tijde van het neerstorten van de M.H.17. Dat zich in die omgeving heeft opgehouden .Is door Russische beveiligings agenten achter slot en grendel geplaatst Op een veilige plek .Tevens een levens verzekering afgesloten .

  Like

 2. Haha nederlandse fakenews kremlinmedia, zal hier wel niet geplaatst worden maar op FB,VK en andere forums al debunked, je blijft ermee lachen, kan je echt niet meer serieus nemen.
  Ik zal hier wel verbannen worden, maar dat bewijst juist mijn punt. Ze houden van cirkelpraatjes.

  Bellingcat proved Russian origin of Buk which shot down Boeing 777 in 2014
  Experts found new photo of Buk 332 air defense system made by Russian mechanic http://112.international/society/bellingcat-proved-russian-origin-of-buka-which-shot-down-boeing-777-in-2014-17547.html

  Like

  1. Hallo Cees Boogaart. Zolang U zich aan de zeer ruime regels houdt, zoals geen product reclame of ernstige bedreigingen uiten die bij wet verboden zijn, hoeft U zich nergens zorgen over te maken omtrent verbanning of verwijdering van uw bijdragen. Bedankt bij deze voor uw zienswijze, en veel plezier op deze website.

   Inhoudelijk: Aangezien ondergetekende de documenten / bewijzen natuurlijk ook niet in handen heeft (net als u) en zelfs als dat zo zou zijn dan zou ik het nog niet kunnen beoordelen (net als u neem ik aan), zit er een element van nieuws overnemen vanuit Donbass in, zeker in dit geval. Zo gaat dat met nieuws doorgeven en vertalen. Aan de andere kant is het ook zo dat dit soort fouten van de geheime dienst van Oekraïene natuurlijk op de loer liggen. Als een dergelijke fout dan niet naar buiten komt, dat zegt de partij die voor het NAVO Imperium is al snel dat als Oekraïene de vlucht MH17 heeft neergehaald dat dit dan vast wel ergens uit een document blijkt, en als dat dan nog niet is gelekt dan wordt dat juist weer gezien als “bewijs” van de goedheid van het Amerikaanse Imperium en van de door en door verrotte slechtheid van de mensen in Donbass of Rusland in het algemeen. Ja toch ?

   Zou het vervalst kunnen zijn ? Dat kan. Zou het echt kunnen zijn ? Dat kan ook. Ik hecht echter meer waarde aan de mening van mensen die tegen een Nazi staatsgreep hun leven wagen voor hun land, dan aan de mening van Nazis en Amerikaanse Imperialisten die staatsgrepen plegen en oorlogen beginnen en een land in ongeluk storten. Dus op die manier krijgt u op deze pagina: het nieuws van de andere kant, en dan in het bijzonder uit Donbass zelf. De leugenachtigheid van de Nederlandse kranten en TV staat wat mij betreft als een paal boven water, zie de laatste oorlogen die om niets (of zeg criminele redenen) begonnen zijn, en daar begint dus de zoektocht naar wat in ieder geval dichter bij de waarheid is. Journalistiek behoort te zijn dat beide kanten van een verhaal gehoord worden. Dat gebeurd absoluut niet in Nederland. Vandaar deze webpagina waar de andere kant aan het woord komt.

   Niet iedereen kan daar even goed tegen, dat de door het westen aangeklaagden in Donbass ook misschien wel iets te zeggen hebben, en hun eigen gezichtspunten er op nahouden over waarom zij hun leven wagen tegen de terreur van de VS, EU en west Oekraïense Fascisten / Nazis.

   beste groeten en veel plezier op deze webpagina, zie boven bij ‘Regels’ wat wel en niet mag. Ik moet ook enige limieten aanleggen want sommige mensen zouden het echt te bond kunnen maken hier. Dat begrijpt U ook neem ik aan, en dan heb ik het over verstoring van de communicatie door middel van 100 x iets posten van 10 paginas lang, of andere grappen. Welkom bij de kant van de democratie en vrije meninguiting, die de kant van Donbass zo vaak moet ontberen in het westen dankzij de censuur van bijvoorbeeld Facebook of WordPress (zie recente berichten.) (P.S. Ik dacht even dat dit over de recente gelekte documenten ging maar dit is weer een oudere nieuws pagina, edoch reactie is toch min of meer hetzelfde.)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s