Volgens VS wet hoort Donbass expliciet niet bij Oekraïne !

Amerika (VS) nam in 1959 een wet aan waarin volkeren die geen formele regering en algemeen of plaatselijk erkende grenzen hadden, als bezet volk erkend worden. Het Donbass gebied valt in een groter Kozakken land gebied volgens de VS, en zou vrij en onafhankelijk moeten zijn van toen de Soviet Unie, en nu Oekraïne en Rusland.

Het besluit uit 1959 bevat onder meer deze zin: “Overwegende dat de imperialistische politiek van de communistische Rusland heeft geleid, door middel van directe en indirecte agressie, tot de onderwerping van de nationale onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Litouwen, Oekraïne, … Cossackia …“. Oekraïne en het door de Amerikanen creatief bedachte Kozakken land (Cossackia) worden apart genoemd, als aparte volkeren gezien. Waar nu de Volksrepublieke Donetsk en Lugansk liggen, zou vrij en van Oekraïne en Rusland onafhankelijk Kozakkenland moeten zijn.

Overwegende dat de Imperialistische politiek van Communistisch Rusland heeft geleid, door direct en indirecte agressie, tot de onderwerping van de nationale onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Litouwen, Oekraine, Tjecho-slowakije, Letland, Estland, Wit Rusland, Roemenie, Oost Duitsland, Bulgarije, continentaal China, Armenie, Azarbeijan, Georgie, Noord Korea, Albanie, Idel-Ural, Tibet, Kozakkenland (Cossackia), Turkmenistan, Noord Vietnam, en anderen; en
Overwegende dat de Imperialistische politiek van Communistisch Rusland heeft geleid, door direct en indirecte agressie, tot de onderwerping van de nationale onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Litouwen, Oekraïne, Tjecho-slowakijë, Letland, Estland, Wit Rusland, Roemenië, Oost Duitsland, Bulgarijë, continentaal China, Armenië, Azarbeijan, Georgie, Noord Korea, Albanie, Idel-Ural, Tibet, Kozakkenland (Cossackia), Turkmenistan, Noord Vietnam, en anderen; en …”

Used as source: GlobalResearch.ca
Used as source: GlobalResearch.ca

Used as source: RT.com
Used as source: RT.com

Opmerkelijk is dat dit geen vergeten document is, maar dat de proclamatie elk jaar wordt bekrachtigt, inclusief dit jaar door Barack Obama, omdat de wet uit 1959 oplegt dat de Amerikaanse president elk jaar de 3rde week van juli uitroept tot “gevangen volkeren week.” Obama: “Nu, daarom, ik, Barack Obama, Presiden van de Verenigde Staten van Amerika, verklaar juli 19 tot juli 25 tot de Gevangen Volkeren week.” (zie: Proclamation).

Bron: Global Research US Congress and President Obama “Officially” Recognize Donbass’: Public Law 86-90 (1959)n, R.T. R.T.

Soviet Unie … Europese Unie … ?

Gevangen landen ?

historisch perspectief door jb

De Imperialistische propaganda blunders van het Amerikaanse aanvalsoorlog systeem worden nog absurder, als men zich realiseert welke historische volkeren en landen onlangs van hun vrijheid en onafhankelijkheid zijn beroofd in Europa door het Amerikaanse Imperialisme en de mensen die zich hierdoor hebben laten misleiden. De schijnheilige proclamatie van de aartshypocriete Amerikaanse buitenland politiek laat zich dan zo herschrijven:

Overwegende dat de Imperialistische politiek van
Kapitalistisch Amerika heeft geleid, door direct en
indirecte agressie, tot de onderwerping van de nationale
onafhankelijkheid van België, Frankrijk, Litouwen,
Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Luxemburg, Slovenië,
Cyprus, Hongarije, Malta, Slowakije, Denemarken,
Ierland, Oekraïne, Nederland, Spanje, Duitsland,
Italië, Oostenrijk, Tsjechië Estland, Kroatië, Polen,
Verenigd Koninkrijk, Finland, Letland, Portugal, Zweden,
 en anderen; en ...

Al deze landen zijn van hun onafhankelijkheid beroofd door de Europese Unie. De Europese Unie, die tegen Europese historische gewoonte van veel kleinere landen in ontstaat na de verovering van west Europa door de Amerikanen, kan gezien worden als een versimpeling van het Amerikaanse Vasalen systeem. Via de E.U. kan Amerika eenvoudiger de Europese volkeren in bedwang houden. De E.U. wordt in eerste instantie begonnen door de top Nazi Walter Hallstein, en ook de Nazi Prins Bernhard van de Nederlanden kan gerekend worden tot de grondleggers van dit Imperium. Hier zien we dus opnieuw de samenwerking tussen de top van Amerika, en de Nazi top (in tegenstelling tot de houding van de gemiddelde Amerikaanse burger, die dan niets meer van de Nazis moet hebben.)

Amerikaanse hypocrisie

Wat veel mensen zich niet durven realiseren, is dat de Imperialistische klieken van Amerika innig samenwerkten met de Nazis gedurende de 2de wereldoorlog, en dat daarom de bovenstaande herschrijving van de proclamatie eigenlijk helemaal niet zo grappig of vergezocht is. De Europese Unie is tegen het Volksreferendum in opgelegd, en is daarmee fundamenteel dictatoriaal, anti-democratisch, en hoogverraad. Het gaat hier om de grootste strategische zetten van het Amerikaanse Imperium, waarover zij diep en lang nadenken. Het zich laten verwoesten van Europa in twee wereldoorlogen speelde hen in de kaart, zij konden de west-Europese landen eenvoudig overnemen nadat de landen al kapot waren dankzij de wederzijdse en onder meer door Amerika gestookte dictatuur en oorlog. Nederland, Frankrijk, Italie, etc, zouden nooit een Amerikaanse invasie hebben geaccepteerd, onder hun eigen democratische regeringen. De legers van Europa zouden waarschijnlijk veel te sterk geweest zijn voor een Amerikaanse verovering (primair Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk).

De enige kans voor Amerika was een wederzijdse vernietiging, en dan opdoemen als de redder. Toen onze landen toch al stuk waren, en de Nazis gebroken waren onder druk van de Russen op het oostfront, lagen onze kusten open voor de Amerikaanse troepen. Het spel werkte, de Amerikanen werden als de bevrijders binnengehaald, en men besefte niet dat de Amerikanen een grote verantwoordelijkheid droegen voor het laten ontstaan van de hele oorlog en de Nazi oorlogsmachine. De Amerikaanse wilde Imperialistische ambities zijn echter blootgelegd door de misdaden die zij hebben begaan sinds de 2de wereldoorlog, van Vietnam tot het vermoorden van Allende en de hel van Pinochet die zij toen op dat land loslieten. Amerika verdiend het voordeel van de twijvel niet. De wilde Imperialistische operaties van Amerika zijn extremer dan ooit tevoren, met hun staatsgreep in Kiev en het dreigen van wereldoorlog, het totaal vernietigen van het midden oosten, en nu het oorlogstoken met China.

De Amerikaanse buitenland politiek is zo tegenstrijdig, omdat het geen principes kent. Ze zeggen wat hen goed uitkomt om hun ambities voor geld en macht te bevredigen. Als zij een rivaal willen destabiliseren, dan roepen zij de daarbinnen zich bevindende bevolkingsgroepen op tot Revolutie en een onafhankelijkheidsstrijd. Als zij een gebied in willen lijven, dan roepen ze ineens om het hardst om het tegenovergestelde: de territoriale integriteit en de loyaliteit van de uithoeken aan het machtcentrum. Aan dit soort een hen weer wrikken tussen principes, maar altijd in het eigen Imperialitsische belang, herkend men waar het werkelijk om gaat.

Global Research merkt verder op dat de proclamatie voor gevangen volkeren mede is geschreven door een volgeling van de bekende Nazi collaborateur en officiele volksheld in het door de Euro-Maidan veroverde en van zijn democratie ontdane Oekraïne: Stephan Bandeira.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

3 thoughts on “Volgens VS wet hoort Donbass expliciet niet bij Oekraïne !

 1. Hier is de ware reden voor het oorlogstoken door de westerse klieken:
  http://www.infowars.com/gerald-celente-is-predicting-that-a-stock-market-crash-will-happen-by-the-end-of-2015/
  In 2008 was er een veel ernstiger crisis dan mensen zich realiseren, omdat de crisis hen nog niet trof, maar schokkend veel financiele instellingen gingen bankroet. Net hebben ze het systeem nog kunnen redden, maar de kosten daarvoor waren dat de volgende crisis nog ernstiger zou worden: men drukte geld bij, alsof het water was. De corrupte banken werden alleen maar groter. Iedereen weet dat de crisis gaat uitbreken, maar een datum voorspellen durven weinigen, en die datum goed krijgen zal aan nog minder mensen beschoren zijn. Wie weet bij welke strohalm de rug van de kameel precies breekt ? Slechts 1 ding is vrijwel zeker: hij zal breken (alhoewel natuurlijk niet zeker is totdat het gebeurd is, en wellicht alles te voorkomen is bij de juiste politiek; die uiteraard nooit gevoerd kan worden door de corrupten van de macht, want zo zijn ze en als per natuurwet veranderd dat nu eenmaal niet).

  Op het moment dat er militaire vrede heerst in de wereld, en er breekt een kollosale financiele ramp crisis uit, dan zijn de rapen heel erg zuur voor de huidige regeringspartijen, bankiers, leugen-journalisten, en andere principelozen die het machtcentrum bemensen. Het hele volk richt zich als 1 man op die kwestie, met onverdeelde aandacht, onversneden en terechte woede. Hoe houdt je dan toch nog de macht vast, hoe voorkom je dat echte politieke oppositie het heft overneemt en dat heft in rechtzaken zal gebruiken tegen de zittende macht en alle misdaden waar de echte oppositie zich al decennia woedend over maakt. Hoe voorkom je, als zittende klieken, dat je politieke schip kantelt en buitgemaakt wordt door mensen met verstand en een geweten ?

  Eigenlijk heel simpel: je maakt alles nog even 10 000 x zo erg als het al was. In plaats van mensen van hun geld te bestelen, ga je ze massaal ombrengen. In plaats van een zootje te maken van het Recht, ga je letterlijk een puinhoop maken van het land. In plaats van de relatief kleine irritaties en demonstraties tegen het gebruikelijke onrecht, ga je zo wild tekeer dat je een gewelddadig Verzet oproept, waartegen je dan een burgeroorlog kunt voeren. Dit wordt de vlucht naar voren genoemd: niet van het podium afrennen, maar het volume van de microfoon naar 10+ opendraaien en gillend roepen dat de oorlog is uitgebroken: DE RUSSEN KOMEN ER AAN !

  Dat zorgt op zich weer voor zijn eigen problemen: wat als de Russen er helemaal niet aan komen ? Dan sta je flink voor gek als politicus, leugen journalist, en TV presentator meeloper met de oorlogspropaganda, en ga je alsnog voor de bijl, op een nog steviger manier zelfs. Hoe zorg je er dus voor dat de Russen werkelijk aanvallen, net als je ze nodig hebt. Dat is de vraag die nu heerst in de heersende klasse van het westen. Hoe spelen ze dit gevaarlijke spel, zodat ze toch ook niet door de Russen veroverd worden, maar de angst en ellende precies goed genoeg is om de macht vast te houden. De Amerikanen zien dit weer net even anders: het maakt hun niet zoveel uit als heel Europe zichzelf weer vernietigd. Daarin staan zij ook niet alleen: veel Europese Unie top mensen zien het ook wel zitten om de oorlog over zee uit te zitten met het buitgemaakte roofgoed op de Europese volkeren.

  Er is ook een heel aparte manier om te zorgen dat de Russen doen wat je wilt: je liegt erover. De Russen doen het ene, maar je zegt gewoon het andere, en het volk geloofd het. Als dat niet meer genoeg is, ga je tot de aanvalsoorlog over, en geeft de Russen de schuld: “jullie begonnen !”. Is de oorlog eenmaal flink aan de kook, als nodig, dan is de financiele crisis en het wanbeleid even snel vergeten als de meer dan 2 000 000 000 000,- dollar die het Pentagon gestolen had vergeten was na 9/11. Niemand denkt dan meer na over hoe het is begonnen: “De Russen komen eraan !” Ziedaar hoe goed geweld verkoopt, hoe mensen zich laten verleiden door de Imperialisten. Tegelijkertijd kunnen er dan grote winsten gemaakt worden in de wapen industrie op basis van de zelf begonnen oorlog, en kan er buit gemaakt worden in veroverde gebieben (zoals nu Oekraine, dat met minimaal staatsgreep geweld is veroverd), politieke oppositie kan worden uitgeroeid in eigen land als “verraders” en “buitenlandse agenten”, en met mazzel kunnen ze weer een Auswitch inrichten voor de nodige slavenarbeid en gruwelijke medische experimenten. Als je er goed naar kijkt, loopt alles op rolletjes voor de heersende klasse. De oude truks werken nog, net als onder Nero in Rome, net als onder Hitler in Duitsland, het is altijd hetzelfde tot en met het absurde aan toe.

  Welkom in de waanzinnige wereld die de mensheid langzaam maar zeker heeft opgebouwd sinds het einde van de laatste ijstijd, maar die nu toch wellicht echt op zijn laatste en meest destructieve benen loopt, want als dit spel verkeerd afloopt dan is de potentie voor destructie niet te vergelijken met enig ander moment sinds de laatste ijstijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s