Opinie: Oorlog met Rusland al onafwendbaar in 2009

Door: Jos Boersema
Groningen.

De wilde jaren 1920, de wilde gekte die aan de crisis voorafging. Het principeloze beleid, de wilde geldverspilling, het beurs gokken .... (Foto: David Shankbone).
De wilde jaren 1920, het gebrek aan discipline dat aan de crisis voorafging. Het principeloze beleid, de wilde geldverspilling, het beurs gokken …. (Foto: David Shankbone). Heden: de overvloed sinds de jaren 1990, zelfs nog dwars door de gecontroleerde 2008 crisis heen.

Naar mening ondergetekende was oorlog met Rusland al onafwendbaar ongeveer 5 jaar geleden, toen er volgens de meesten nog niets aan de hand was. Eigenlijk was het al 15 jaar geleden onafwendbaar. Waarom ? Het probleem van mensen die niet begrijpen waarom, is dat ze niet begrijpen dat ze in een T.V. poppenkast leven, en niet doorhebben wat macht is, en niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit, hoe crimineel hun eigen regering is, en hoe afschuwelijk de denkwereld is van de heersende klieken – ook in Nederland. Mensen denken “iedereen wil democratie.” Nee dus, wie met top mensen in het financiele stelsel toevallig een praatje maakt, kan heel goed te horen krijgen “haha, democratie werkt niet” (zoals ondergetekende bijvoorbeeld zelf meemaakte.) Dat ze voor het volk doen alsof ze democratie willen omdat het populair is, betekend niet dat ze het menen. De schijnwereld van TV en kranten is 1 ding, de realiteit is heel wat anders.

Weimar Republiek inflatie, de economische ellende die vooraf ging aan de staatsgreep van de fascisten.
Weimar Republiek inflatie, de economische ellende en wanbeleid die vooraf ging aan de staatsgreep van de fascisten.

De situatie was eigenlijk vrij simpel, en al ver voor 2008 meer dan duidelijk: het economische-financiele systeem is onhoudbaar, vanwege de schulden. De historie leert dat de westerse heersende klasse reageren met oorlog, om de macht vast te houden. De opbouw van de staatsschuld is een soort barrometer van hoe dichtbij de volgende wereldslachting is. Wie enig besef van realiteit heeft over de Nederlandse politiek, die weet dat daar weinig tot niets van te verwachten is. Wie weet wat voor volk Nederland heeft, die weet ook dat daar vrijwel niets van te verwachten is op politiek vlak. Een hoop getoeter en illusies, maar plannen die werken, bikkelharde actie, principes hebben: laat maar.

Amerika, een gaarkeuken voor de werklozen in Chicago, 1931. De crisis was er niet alleen in Duitsland: ook Amerika had een oorlog nodig om het volk te controleren, want iets doen aan de eigen Oligarchie: DAT NOOIT ! De onrust broeide ...
Amerika, een gaarkeuken voor de werklozen in Chicago, 1931. De crisis was er niet alleen in Duitsland: ook Amerika had een oorlog nodig om het volk te controleren, want iets doen aan de eigen Oligarchie: DAT NOOIT ! De onrust broeide …

Hiermee was het vrijwel zeker dat de heersende klasse ene grote oorlog nodig had, ten tijde van de ineenstorting van de schulden. In 2008 werd duidelijk dat bovenstaande analyse van Nederland juist is: in plaats van iets op te lossen aan de financiële crisis, werd het erger gemaakt om de zaak op de korte termijn zogenaamd goed te houden. In medische termen zou men kunnen zeggen: de geïnfecteerde wond werd niet aangepakt. Toen de “patiënt” mank ging lopen ging er een flinke dosis heroine in en toen liep hij weer recht – want hij voelde niets meer. Dat is wat geld bijdrukken is: economische heroine, zodat het bankroet (de pijn) niet meer gevoeld wordt.

Werkloosheid wordt sociale onrust. Er is echter 1 probleem: corrupte en incompetente machthebbers willen de macht vast houden. Ze worden bang, ze zouden hun privileges kunnen verliezen, moeten gaan werken voor de kost, of kunnen zelfs verscheurd worden door een menigte in een staatsgreep Wat te doen ?
Werkloosheid wordt sociale onrust. Er is echter 1 probleem: corrupte en incompetente machthebbers willen de macht vast houden. Ze worden bang, ze zouden hun privileges kunnen verliezen, moeten gaan werken voor de kost, of kunnen zelfs verscheurd worden door een menigte in een staatsgreep. Wat te doen ?
60 000 demonstranten, New York, 1934
60 000 demonstranten, New York, 1934 bron

Helaas gaat de infectie gewoon door. De wond had uitgebrand moeten worden, het ledemaat had afgezet moeten worden (zogezegd), wat in economische termen het bankroet is van bijvoorbeeld de grote banken in Nederland, en misschien wel 10 van de grootste bedrijven (wie zal het zeggen ?). Dat is het aloude markt principe: bedrijven die het slecht doen, gaan voor de bijl. De ‘gezwellen’ die de veel te grote bedrijven zijn wisten dat te voorkomen, en dus is de heroine is erin gespoten. Dat gaat tot nu toe zo door. Het zal echter uiteindelijk uitmonden in een grotere crisis. Zalvende doctoren maken stinkende wonden.

Hitler brand de Reichstag af, geeft iemand anders de schuld. Heden: Bush familie en Co. branden het WTC af en slaan een gat in het Pentagon, geven iemand anders de schuld. Het volk gelooft alles en gaat over tot de oorlog, mensen die de Nazis de schuld geven worden voor gek versleten - maar krijgen achteraf keihard gelijk ... als het te laat is.
Hitler brand de Reichstag af, geeft iemand anders de schuld. Het volk gelooft alles en gaat over tot de oorlog. Mensen die de fascisten zelf de schuld geven worden voor gek versleten – maar krijgen achteraf keihard en openlijk gelijk … als het te laat is. Heden: Bush familie en Co. branden het WTC af en slaan een gat in het Pentagon, geven iemand anders de schuld. Het volk gelooft alles en gaat over tot de oorlog. Mensen die de fascisten zelf de schuld geven worden voor gek versleten – maar gaan achteraf keihard en openlijk gelijk krijgen … als het te laat is.

Waarom Rusland ? Waarom was het zo goed als zeker dat er oorlog zou komen in 2009, en eigenlijk al zo goed als zeker in 2002, toen bleek dat zoiets als “9/11” (WTC New York) het volk – zoals gewoonlijk – verbijsterde ? Kijk naar de kaart, en vraag tegen wie de Europese klieken een oorlog kunnen stoken die ernstig genoeg is om het eigen volk bezig te houden. Wie jaagt de nodige angst of zo nodig paniek aan ? Iran ? Natuurlijk niet, veel te ver en te klein. China ? Te ver. Brazilie, heel Zuid Amerika ? Te ver. Afrika ? Deze landen eenvoudigweg niet sterk genoeg voor een serieuze oorlog. Die worden onmiddelijk weggevaagd als het westen zijn oorlogsmachine ontketend. Er is maar 1 serieuze kandidaat: Rusland. Rusland, desnoods met een alliantie van anderen.

Zogenaamd vallen de Polen aan op het oostfront van de westerse klieken ... Wat kwam ze dat verrassend goed uit ! Wat een prachtig toeval. Nu weet de hele wereld: het was een leugen, maar toen geloofden ze het.
Zogenaamd vallen de Polen aan op het oostfront van de westerse klieken … Wat kwam ze dat verrassend goed uit ! Wat een prachtig toeval. Nu weet de hele wereld: het was een leugen, maar toen geloofden ze het.

Rusland is om andere historische en natuurlijke hulpbronnen redenen ook de gewezen schijn-vijand. Maar wat fout gaat, kan gestopt worden. Kan deze oorlog niet bijtijds gestopt worden ? Omdat het tijd kost voordat je de macht hebt in Nederland, want een politieke partij opbouwen is een van de moeilijkste dingen die je ooit kunt proberen. Het “stop mechanisme” – zogezegd – zit vastgeroest en moet eerst losgebikkeld worden. Het moeilijkste van een partij oprichten in niet een naam kiezen en wat illusies op papier schrijven, het moeilijkste is die partij goed houden over jaren, decennia van tijd, dwars tegen de haat van de door de kapitalisten beheerste massa media in, en tegen de interne problemen en machtswolven in, etc. Nederland kent – in tegenstelling tot Zwitserland – een zwakke vorm van democratie. Er is niet eens een Referendum. Er is dus geen macht die het volk snel kan laten gelden. De mechanismes voor oorlog draaien op volle toeren, het stop mechanisme functioneert echter niet of nauwelijks.

Westerse Imperium valt de Russen aan voor
Westerse Imperium valt de Russen aan voor “lebensraum.” Vandaag de dag gebeurd hetzelfde, voor “Lebensraum” van de westerse multinationals.

Reken uit: hoeveel verkiezingsrondes duurt het, voordat een politieke partij wat is ? Ten eerste moet je starten, en je als civiele organisatie vormgeven. Dat is al heel moeilijk. Je hebt niet zomaar 1000 leden onder normale omstandigheden. Mensen zijn met hun auto, vacantie en spaargeld bezig, niet met hun Grondwet, regeringscorruptie, en al helemaal niet met de lange termijn van het landsbelang. Met veel geluk kun je meedoen de volgende verkiezingen, gemiddeld tot 2 jaar later. Dan ben je een startende partij die niemand kent, en dus verdien je vrijwel niets. Met geluk krijg je ergens lokaal wat zeteltjes. Met geluk zit je de ronde daarna, 6 jaar later alweer, met wat meer zetels in een paar gemeenteraden. Je bent dan nog een eindeloze afstand verwijderd van een pro-vrede meerderheid (alleen of in coalitie) in de Saten Generaal. Die tijd is er dus gewoon niet. 10 jaar is niet genoeg om een partij op te richten. De bestaande partijen zijn verrot, en de S.P. is te klein en nu zelfs overstag naar het oorlogskamp (!). De democratie bestaat in Nederland eenvoudigweg niet om een dergelijke oorlog te stoppen. De laatste hoop is dan de vakbond zou men denken, maar hier vergist men zich ook deerlijk. De vakbonden zouden de 1ste wereldoorlog ook kapot staken, maar verraden het plan. Ook om een vakbond van binnenuit te voorzien van mensen die écht vrede nastreven, is een eindeloos karwij. Dus blijft alleen over: de plotselinge grote volksopstand. In de regel gebeurd dat echter niet, omdat een oorlog altijd heel handig zo wordt voorgedaan als landverdediging, en mensen de illusies geloven.

De verwoesting in Berlijn zelf door de 2de wereld oorlog.
De verwoesting in Berlijn zelf door de 2de wereld oorlog.

Daarom was het in 2008 al zeker dat er oorlog komt met Rusland. Wat er sindsdien is gebeurd, bijvoorbeeld het neerhalen van MH17 door hoogstwaarschijnlijk Amerika en Oekraine, met Nederlandse verwijtbaarheid achteraf (minimaal), dat zijn de details die later in de poppenkast worden ingevuld. Er moet immers een “reden” zijn voor deze oorlog, die het volk in de hysterie drijft. Voor Hitler was het afbranden van de Reichstag genoeg, het westen deed het opnieuw in 9/11: het afbranden van het financiele centrum en een gat slaan in het Pentagon. De complot-denkers van de massa-media dachten dat het een stelletje schaapherders in Afghanistan waren die dat hadden gedaan, wat simpelweg niet mogelijk is.

Nadat het volk zich heeft 'uitgeleeft' in de zinloze massaslachting in plaats van de noodzakelijke binnenlandse Revolutie of Hervormingen, volgt het mooiste deel van het spel: de daders doen zich te goed aan de heropbouw, en lachen als laatste. Bewust is dit geen foto van de Nuremburg processen tegen een zeer klein aantal Nazi figuren, omdat dat een schijnvertoning voor het volk was.
Nadat het volk zich heeft uitgeleeft in de zinloze massaslachting in plaats van de noodzakelijke binnenlandse Revolutie of Hervormingen, volgt het mooiste deel van het spel: de daders doen zich te goed aan de heropbouw, en lachen als laatste. Bewust is dit geen foto van de Nuremburg processen tegen een zeer klein aantal Nazi figuren, omdat dat een schijnvertoning voor het volk was. Oef, de heersende klasse heeft het weer gered. Mooi hoor hoe ze hun landen op orde houden. Omdat dit spel toen werkte, zullen ze het weer doen. Dat is wat het volk de heersende klasse heeft aangeleerd: “als het onhoudbaar wordt, moet je overgaan op de aanvalsoorlog en totale vernietiging, wij zullen je steunen.

9/11 was de reden om over te gaan tot dictatuur in Amerika (zie PATRIOT wet). Voor Hitler was het in scene zetten van de aanval van Polen op Hitler-Duitsland de zogenaamde reden om over te gaan tot oorlog, een land ten oosten had hen aangevallen. Iedereen leert op school dat dit oplichting was, maar toendertijd geloofden de Duitsers het massaal. Na de staatsgreep in Oekraine deed het westen het opnieuw, door net te doen alsof een land ten oosten van hun invloedssfeer hen had aangevallen: de Russen hadden zogenaamd Donbass ingenomen. Later zal de leugen uitkomen, als het te laat is, maar nu geloven westerse TV kijkers en krantenlezers het massaal. Het ontbreekt de westerse bevolkingen aan historisch, politiek en economisch perspectief, en helaas ook aan militair perspectief. De oorlog tegen Rusland wordt potentieel het einde van deze westerse samenleving, een onvergelijkbare massaslachting waarbij de 2de wereldoorlog – zeg – een tennisbal is of zelfs een pingpongbal, ten opzichte van deze 3rde wereldooorlog een bowlingbal. Moet het persé het ergste scenario worden: nee natuurlijk niet, hopenlijk valt het mee, maar wij enig verstand heeft houdt rekening met alle mogelijkheden.

Foto: “Norbert Hagel – Wikimedia Commons” Europese Centrale bank, bouwkosten: 1,4 miljard dollar. 1 400 000 000,- dollar, voor een kantoor met verraders tegen onze Democratische Rechtstaat in Nederland. Een teken van wilde uitspattingen, geld verkwisting, en een heersende klasse die weg moet als we het als landen willen overleven op een normale manier ? JA! Wie zich afvraagt waar dit anders heen gaat: zie boven het ‘Empire State’ building, en de wilde jaren 20. Regeren is vooruitzien, wie niet vooruitziet, kan niet regeren maar maakt er een rotzooi van.

Overzicht:
Reden van oorlog: instabiliteit heersende klieken door wanbeleid schulden.
Operaties nodig om oorlog te stoppen: nieuwe politieke partijen en Referendum
Duur van deze operatie: 20 tot 40 jaar.

Tijdspad schulden problematiek: 1929 tot 1939, 10 jaar voor Duitsland van een Democratie naar een Nazi dictatuur en wereldoorlog.
Moment dat de operatie actief kan worden: Als de crisis het straat niveau al heeft bereikt, omdat het volk het dan pas doorkrijgt, en omdat het volk geen principes heeft en dus haar economie en Staat niet goed onderhoudt.

10 jaar is minder dan 20 tot 40 jaar. Als een trein stopt in 100 meter, maar het obstakel op de rails is nog maar 15 meter weg, dan zal de trein het obstakel hoogstwaarschijnlijk raken, tenzij er iets ongewoons gebeurd. In Zwitserland is dit bijvoorbeeld anders. Omdat zij niet worden bestuurd door een onhoudbaar en oncontroleerbaar Imperium (Nederland: de E.U.), kunnen zij de oorlog ook met andere middelen effectief stoppen, zoals een Revolutie of desnoods een tegen-coup. Het land is klein genoeg hiervoor, en het volk is uiteindelijk zelf bewapend. Verder kan opgemerkt worden dat het Zwitserse volk meer doet voor haar Staat en democratie dan het Nederlandse volk. Het is dus verre van zeker dat Zwitserland ook in oorlog raakt met Rusland. (Uiteraard is niets zeker: het gaat niet om profeteren, het gaat hier om realistische inschattingen en daarop te baseren actie, en een realistische inschatting is dat zeker vanaf 2009 de oorlog met Rusland er aan zat te komen.)

Met vers gedrukt geld de eigen leningen afbetalen: een oude truk die ook al in de Weimar Republiek werd toegepast is heden weer van stal gehaald. Normaal heet het “monetarisering van de schuld” (Engels: ‘monetizing the debt’), maar omdat het een schokkende ontwikkeling is die elke econoom begrijpt moest er een nieuw woord voor worden bedacht zodat het minder op zou vallen wat er gaande was: ‘Quantitative easing.’ Alleen daar al aan kan men zien dat de machthebbers weten dat ze fout bezig zijn.

Wie denkt dat dit praat achteraf is: ondergetekende waarschuwde publiek en in schrift al jaren geleden dat een oorlog met Rusland en waarschijnlijk China zou uitbreken, om exact deze redenen, en dat daarom urgente actie nodig was. Al die jaren zijn nu verkwanselt, maar het is keihard aan het gebeuren. De reden voor deze South Front Nederlands website is ook onder meer de verwachting dat dit zal leiden tot een Grote Oorlog. De Amerikaanse wereldoorlog is in feite sinds 2 mei 2014 het Europese Continent binnengedrongen, waar die eerst alleen plaatsvond in het Midden Oosten. Het is een Amerikaanse wereldoorlog. Omdat de oorlog nu dichtbij komt, is er een kans – alhoewel klein – dat er in Nederland een vredesbewustzijn zal ontstaan, op basis van nieuws die niet uit de kapitalistische oorlogspropaganda kranten en TV komt. Ook al is de oorlog niet meer te stoppen waarschijnlijk, misschien is hij nog in te korten, en ook al is iets niet te stoppen misschien dat betekend niet dat we daarom het juiste moeten nalaten.

Massale jeugd werkloosheid in bijvoorbeeld Spanje ...bron.
Massale jeugd werkloosheid in bijvoorbeeld Spanjebron, Griekenland lijkt de afgrond in te glijden onder de absurde politiek van de heersende klasse.

Betekend dit dan het einde ? Zijn wij verdoemd ? Natuurlijk niet: het gaat er nu om deze oorlog zo kort mogelijk te laten duren, zo snel mogelijk alsnog de macht op te bouwen van een vredes initiatief, en met dubbele kracht te doen wat zo lang nagelaten is. Als ook dat allemaal mislukt, en het ergste gebeurd, dan sluiten wij de ogen en is het voorbij ? Natuurlijk niet: dan moeten we met driedubbele kracht aan het werk om ons land weer op te bouwen uit de puinhopen, zodat er weer sla groeit, kinderen weer lachen, en vrede het gelukkige Nederlandse volk op de arm neemt.

'Occupy Amsterdam' in 2011, ongewoon felle protesten en de crisis is nog niet of nauwelijks doorgedrongen tot het massale straatniveau. Eerder protesteerden de vakbonden met honderdduizenden: waar gaat dat heen, zullen de heersende klieken denken ? Wat moeten we doen om de macht vast te houden ?
‘Occupy Amsterdam’ in 2011, ongewoon felle protesten en de crisis is nog niet of nauwelijks doorgedrongen tot het massale straatniveau. bron. Jaren eerder protesteerden de vakbonden al met honderdduizenden. Waar gaat dat heen, zullen de heersende klieken denken ? Wat moeten we doen om de macht vast te houden ?

Eén van de dingen die nu gedaan kunnen worden, is het verzamelen van bewijs tegen de mensen die nu de oorlog tegen Rusland ontketenen, zodat zij desnoods na deze oorlog voor het gerecht gedaagd kunnen worden en een passende straf krijgen. Let op dat hiervoor ‘willens en wetens‘ en verwijtbaarheid gelden, of iemand meegesleurd wordt door de propaganda van anderen is niet genoeg. Omdat de oorlog nog niet werkelijk groots met Rusland is begonnen, en dat zou zelfs nog jaren kunnen duren (dat is allemaal heel erg moeilijk in te schatten, om dat te weten moet je bij de planologen van deze wereldoorlog in het Pentagon en elders aan tafel zitten), moet geprobeerd worden om deze oorlog te stoppen.

De Amerikaanse 'Reichstags brand' oftewel 'Nero zet Rome in brand.' Op basis van deze aanslag van de westerse heersende klasse zelf werd net als in Nazi-Duitsland de Grondwet ook in brand gezet. Extra en brutale macht werd nodig omdat in een zwaar verslechterende economie het volk minder door het bier te controleren is.
De Amerikaanse ‘Reichstags brand’ oftewel ‘Nero zet Rome in brand.’ Op basis van deze aanslag van de westerse heersende klasse zelf werd net als in Nazi-Duitsland de Grondwet ook in brand gezet. Extra en brutale macht werd nodig omdat in een zwaar verslechterende economie het volk minder door het bier te controleren is. De MH17 boeing ramp kan ook gezien worden als een actie in deze categorie.

Wat is het punt in deze berg tekst: de oorlog heeft niets met MH17 te maken, O simpele zielen die dat nog denken. De oorlog heeft niets met Poetin te maken, O simpele zielen die dat nog denken. Sinds wanneer kan het de machthebbertjes in Nederland of waar dan ook, iets schelen wat er gebeurd met het eigen volk, of wat een buitenlandse regering met hun volk doen. Tegen hen die in de illusies van oorlogshongerende kranten en TV leven: waarom willen jullie toch niet in de realiteit leven, en maken jullie altijd zo’n rotzooi van de wereld, en je tegelijkertijd voordoen als de heiligen en edelen. Rotzooi maken jullie ervan ! Waar zijn jullie principes ?! Het is allemaal jullie eigen schuld, wat er gebeurd en wat er gaat gebeuren. Verman je en doe wat.

Rusland valt Oekraine aan, ziet U wel ? (Foto van Russisch hulpgoederen konvooi voor Donbass.)
Rusland valt Oekraine aan, ziet U wel ? (Foto van Russisch hulpgoederen konvooi voor Donbass.)

Is er meer te zeggen over de redenen van oorlog ? Gaat het niet gewoon om de wapen industrie ? Ja natuurlijk gaat het daar ook over, maar om een grote oorlog te hebben moeten de neuzen van de heersende klieken en machthebbertjes allemaal dezelfde kant op staan. Sommigen willen altijd oorlog, maniacale massamoordenaars, anderen willen nooit oorlog – zoals handelaren en sommige kleinere banken. Het wordt gevaarlijk als door de omstandigheden, zoals zware economische crisis, meer en meer delen van de heersende klasse een belang krijgen bij oorlog. Dan houden ze elkaar niet meer tegen, wat ze anders wel doen. Dan ontstaat er oorlog. (Ten overvloede: er staat in dit artikel niet dat de oorlog morgen groots begint, alhoewel de oorlog in zekere zin al is begonnen. Het zou kunnen, maar het zou ook nog 10 of zelfs 20 jaar kunnen duren, dat hangt af van factoren die niet te overzien zijn voor ondergetekende.)

Pak ze terug hoor, die gemene Russen, zo gemeen van ze om de westerse klieken aan te vallen op het oostfront met hun gemene dubbel gemene witte konvooien met hulpgoederen. Hoe durven ze hoe durven ze, waar halen ze het lef vandaan ! Slacht ze allemaal af ! AAAAAAHHHHHHHH !
Pak ze terug hoor, die gemene Russen, zo gemeen van ze om de westerse klieken aan te vallen op het oostfront met hun gemene dubbel gemene witte konvooien met hulpgoederen. Hoe durven ze hoe durven ze, waar halen ze het lef vandaan ! Slacht ze allemaal af ! AAAAAAAAHHHHHHH ! Wij hebben gelijk !!!

P.S.

(Persoonlijke opmerking: Nu zal ik wel kritiek krijgen dat dit allemaal een politiek opzetje is, maar het is werkelijk zo dat ik nu achteraf na schrijven bovenstaande pas denk over het toevoegen van deze link: een compleet economisch-politiek-militair plan dat het Nederlandse volk zou kunnen overdenken om deze en andere problemen duurzaam op te lossen. Voor wie het interesseert (allemaal gratis, net als deze nieuws pagina hier): law4.org.)

Toen de 2de wereld oorlog begon, bestond de militaire raket nog niet of nauwelijks, desondanks was de destructie niet gering. Bovenstaande is een voorbeeld van de bewapening die massaal bestaat nog voor het begin van de 3rde wereld oorlog. Er is maar 1 ding dat tussen het inzetten van dit soort wapens en de vrede staat, en dat is niet de heersende klasse, maar dat is het volk zelf. Omdat het volk echter niet bij machte is zichzelf, haar staat of economie op een minimaal stabiel niveau te organiseren, is er in feite niets dat deze nieuwe oorlog in de weg staat. Deze oorlog zal dus uitbreken, en vermoedelijk zullen de nucleaire bommen worden ingezet. Niet omdat dat slim is, maar omdat het volkomen debiel is. Juist daarom zal het waarschijnlijk toch gebeuren, want als er 1 regel is in de wereldgeschiedenis, dan is het wel dat juist het meest verachtelijke en stopmzinnige keer op keer gebeurd. Zal dit tijdsgewricht een uitzondering zijn ? Zo ja, dan zal het volk zich anders moeten gedragen dat het gewoon is, waarvoor er geen enkele aanwijzing is dat dit aan het gebeuren is.
(Photo: jonkeegan) Toen de 2de wereld oorlog begon, bestond de militaire raket nog niet of nauwelijks, desondanks was de destructie niet gering. Er was daar de ‘Pantzerfaust’ – een met de hand afgevuurt projectiel, verder voor moderne begrippen kleine tanks, houwitsers en vliegtuigen. Bovenstaande foto is een voorbeeld van de bewapening die massaal bestaat nog voor het begin van de 3rde wereld oorlog. Er is maar 1 ding dat tussen het inzetten van dit soort wapens en de vrede staat, en dat is niet de heersende klasse, maar dat is het volk zelf. Omdat het volk echter niet bij machte is zichzelf, haar staat of economie op een minimaal stabiel niveau te organiseren, is er in feite niets dat deze nieuwe oorlog in de weg staat. Deze oorlog zal dus uitbreken, en vermoedelijk zullen de nucleaire bommen worden ingezet. Niet omdat dat slim is, maar omdat het volkomen debiel is. Juist daarom zal het waarschijnlijk toch gebeuren, want als er 1 regel is in de wereldgeschiedenis, dan is het wel dat juist het meest verachtelijke en stompzinnige keer op keer gebeurd. Zal dit tijdsgewricht een uitzondering zijn ? Zo ja, dan zal het volk zich anders moeten gedragen dat het gewoon is, waarvoor er geen enkele aanwijzing is dat dit aan het gebeuren is. “Dit nooit weer,” waren de praatjes voor de vaak zo blijkt, nu het westen (weer) zelf de Nazis zijn, hongeren ze alweer naar oorlog. Niemand weet precies hoe een dergelijke oorlog zal verlopen. Omdat er dus een gebrek aan ervaring mee is wordt het probleem gewoon genegeerd. Ten onrechte denkt men dat de schade nog te overzien zal zijn, net als bij de tweede wereld oorlog. Misschien zal het zo lopen, of misschien zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn na deze oorlog. De mensheid staat als het ware op het punt om zelfmoord te plegen. Zal de mensheid binnen 200 jaar weer thuis zijn, in de oude vertrouwde steentijd ? Misschien valt het mee, en gaan we terug tot de late ijzertijd, of een rondje middeleeuwen ? Zal deze hele wereld dan niet meer zijn dan een ziekmakende droom die niemand uit kan leggen, nadat de wereld opnieuw is ontstaan uit het Grote Vuur ? Zullen de familie groepen die dan rondtrekken hun kinderen een nieuwe ontstaansmythe vertellen over mensen die als vogels hoog boven de wolken vlogen, en muren van vuur waarin alles ten einde kwam ? “Het zal zo’n vaart niet lopen,” lijken de volkeren te denken, terwijl de raketten nog eens worden opgepoetst… Dan zal de wereld snel weer plat zijn en niet rond, dan is het einde van de wereld weer de grote Zee, en durven alleen de overmoedigen zich verder dan 2 dagreizen van huis te wagen. Dagreizen lopen, wel te verstaan. Weinigen halen nog de 40, constant zijn er schermutselingen met naburige groepen, hongersnood ligt elke dag op de loer, en ja hoor ineens is er weer iemand dood. In plaats van een kraan open draaien in huis, is het lopen naar de rivier. Er bestaat een wondermiddel voor elke ziekte: een bezwering en er het beste van te hopen. Kindersterfte is de norm, niet de uitzondering, een minderheid van kinderen haalt de volwassenheid. In plaats van een leuke broek uit te kiezen, mag je die zelf in elkaar naaien van stukken dierenhuid of moeizaam in elkaar gevlochten plantenstengels. Muziek bestaat uit het zelf tegen elkaar slaan van stokjes en meezingen – relatief kattegekrijs vergeleken met vandaag de dag. Beseffen de volkeren van het westen wat zij opgeven, door voor de oorlog te kiezen middels de apathie en onwetendheid ? Waarschijnlijk niet, want voor de lamlendige massas zijn de voorzichtigen niet meer dan paniekzaaiers die aandacht vragen, en wie het juiste wil en principes nastreeft is een lastpak die teveel klaagt, een mongool die niet van het leven weet te genieten. Hoor deze waarschuwing dan: in de steentijd werd geen bier gebrouwen, en was er geen voetbal op TV. Wie meer avontuur in het leven wil die moet zorgen dat er iets veranderd aan het mislukte economische systeem en de corrupte klieken van de regering. Alles afbranden in de oorlog maakt het er echt niet leuker op, het gezochte avontuur is dan niet meer dan een nachtmerrie waaruit men wanhopig wakker wil worden – maar het lukt niet. Van het ene uiterste in het andere: het is allebei fout. Het volk heeft maar één echte vijand: zichzelf. (Wees niet verbaasd als de Amerikanen in de chaos van de oorlog, hun nucleaire arsenaal doelbewust op de grote steden in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland, Spanje en Italië gooien.)

SouthFrontLionNL

ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Opinie: Oorlog met Rusland al onafwendbaar in 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s