Duizenden Oekrainers Leger lopen over naar Novorossiya.

De Oekraiense autoriteiten zeggen een lijst te hebben met duizenden militairen en politie agenten die zijn overgelopen naar Novorossiy, bericht Tass. “Oekraiense militaire aanklagers hebben een lijst met ongeveer 8000 politie agenten en militairen die zijn overgelopen naar de oost Oekraiense ‘separatisten’“, aldus het hoofd militaire aanklagers van Oekraïne, Anatoly Matios afgelopen donderdag (bron: TASS.)

(Foto via Fort Russ).
(Foto via Fort Russ).

In een persconferentie op 29 Juli 2015 zei Igor Plotnitsky (Volksrepubliek Lugansk) dat het geen zin meer had om de groeiende aantallen recruten uit het Oekraiense leger geheim te houden, bericht Fort Russ. De geheimhouding over het overlopen zou bedoeld zijn geweest om deze mensen te beschermen. “Er waren eerder ook voorvallen, maar niet zoveel.” zei I.Plotnitsky, “Het laat zien zij die naar onze kant komen, tja die zien wat de situatie is, die verworden is tot een politieke Titanic.” (bron: fortruss.blogspot.n.)

South Front voegt toe dat het aantal volgens hen naar beneden is bijgesteld, en dat het grootste deel van het leger van Novorossiya bestaat uit overgelopen Oekraiense leger troepen en vrijwilligers. (bron: southfront.org.)

ee
South Front Help ons !
TASS.ru
Used as source: TASS.ru
Advertenties

One thought on “Duizenden Oekrainers Leger lopen over naar Novorossiya.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s