Militair rapport van Novorossia, 16 aug 2015

militair-rapport_embleem

Vertaald door R.v A.
(een Nederlander in Donbass.)

Kiev troepen beschieten nog steeds Donetsk en andere nederzettingen van Volksrepubliek Donetsk en Lugansk (Engels: DPR & LPR). Kiev maakt gebruik van alle soorten artillerie en militaire raketwerpers. Gisteren voegden de Kiev militairen extra militaire apparatuur toe aan het front, waaronder tanks bij Aremovsk. Extra eenheden van artillerie en militaire raketwerper systemen werden verplaatst naar Shirokino en Sahanka.
artillerie
Gorlovka, Makeevka, Sahakna, Kominternovo, Panteleimonovka, Yujnaya Lomatovka, Staromihailovka en Donetsk kwam onder vuur van de pro-Kiev troepen. Volgens rapporten werden 3-5 burgers gedood of gewond. De Yelenovka nederzetting werd ook beschoten door Kiev troepen vanuit de richting Taramchuk-Stepnoe-Berezovoe. Artilleriegranaten raakten de gebouwen van de “Noviy” fabriek. De tanks met chemicaliën zijn er verluidt beschadigd.

Afgelopen nacht waren er intense gevechten, waaronder artillerie duels bij Volnovakha, Starognatovka, Nikolaevka en Avdeevka. Actieve bewegingen van het Oekraïense militaire materieel werd waargenomen in de sector van Volnovakha.
Tochka-U-plaats-bereik
Ondertussen werden vuurgevechten waargenomen bij Donetsk, Peski, Opitnoe, Vodyanoe, en het Yasinovataya checkpoint. De inlichtingen dienst van Volksrepubliek Donetsk meldde dat 3 eenheden “Tochka U” raket systemen van Kiev verplaatst zijn naar de sector van Artemovsk, waaronder de Chasov Yar nederzetting, op 50 kilometer van Donetsk en 100 kilometer van Lugansk. Het maximale bereik van de raketten systeem is 150 kilometer (zie kaart). “Tochka U” is een ballistische raket met ongeveer 500 kg explosief aan boord.

16.08.2015 MILITARY REPORT OF NOVOROSSIA.

van R.v.A

R.v.A., Nederlander in Donbass en vertaler bovenstaande, schreef op, 16 aug 2015, 11:03pm: “Ik ben net weer online, grootste deel van de dag stroomstoring gehad, alles lijkt nu stabiel. Vandaag geen kraanwater, we hopen op morgen-ochtend. Er is een gestage toename in gevechten te zien, hier in LPR maken we ons op voor een nieuw offensief van Kiev troepen, Luhansk is een belangrijke stad.

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
RvA
Ronald van Amerongen is Nederlands, hij leeft in de Volksrepubliek Luhansk.
ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s