Militair rapport Novorossia: 17 aug 2015

militair-rapport_embleem

Vertaald door R.v A.
(een Nederlander in Donbass.)

Gisteren en vandaag werden de gevechten met het gebruik van kleinere wapens en mortieren voortgezet op Peski en Donetsk Airport. De hoofdstad van Volksrepubliek Donetsk (DPR) kwam onder Oekraïense artillerievuur. Kiev probeert bij Gorlovka in de sector van Novogorodskoe-Shirokaya Balka terreinwinst te boeken. Oekraïense militairen beschoten de stad vanuit de richting van Dzerjinsk. De nederzetting Telmonovo werd geraakt door MLRS Grad van pro-Kiev troepen. 1 burger werd gedood, veel gewonden. Ook was het ziekenhuis beschadigd.

Menselijk schild: Kiev plaatst artillerie in woonwijken, om het vernietigen van hun batterijen moeilijker te maken voor het leger van Novorossia.
Menselijk schild: Kiev plaatst artillerie in woonwijken, om het vernietigen van hun batterijen moeilijker te maken voor het leger van Novorossia.

Ondertussen: Pro-Kiev troepen beschoten de Sahanka nederzetting uit de richting van het door Kiev gecontroleerde Kalinovka en Sartana. Getuigen melden dat de posities van de Oekraïense artillerie opgericht zijn in de woonwijken van de nederzettingen. Ook de posities van de Oekraïense artillerie werden ontdekt in de woonwijken van Mariupol. Er werden gevechten waargenomen in de sector van Krasnogorovka en Staromihailovka. Pro-Kiev militanten gebruikten tanks en militaire raketwerper systemen daar.

Kiev schiet met artillerie vanuit woonwijken van Mariupol, bericht South Front.
Kiev schiet met artillerie vanuit woonwijken van Mariupol, bericht South Front.

De gevechten zijn gestegen in LPR (Luhansk). De gevechten werden waargenomen bij de Schastie nederzetting en een controlepost bij de Yasinovatoe nederzetting. Kiev gebruikte zware artillerie daar.

Volgens de vice-commandant van Defensie Ministerie Corps Eduard Basurin, heeft Kiev enorme hoeveelheid zware bewapening samengetrokken aan de frontlinie die verboden is in de Minsk overeenkomst. Een gevangen genomen Oekraïense officier schijnt bevestigd te hebben dat Oekraïne in het offensief gaat.

van R.v.A

R.v.A., Nederlander in Donbass en vertaler bovenstaande, schreef op, 17 aug 2015: “Met de opgelaaide gevechten is er een grotere kans op storingen met o.a elektriciteit en internet zoals we gisteren gemerkt hebben. Het mobiele netwerk is de afgelopen tijd het meest robuust gebleken. Als dit langer duurt dan een dag zal mijn zoon en/of vrienden dit meedelen op mijn tijdlijn.

bron: South Front

17.08.2015 Military Report of Novorossia

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
RvA
Ronald van Amerongen is Nederlands, hij leeft in de Volksrepubliek Luhansk.
ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s