Militair rapport 20, 21 aug 2015

militair-rapport_embleem

Donderdag, 20 aug ’15

Samenvattingen: (20 aug) Beschietingen en gevechten gaan door, Tochka-U neergeschoten bij Lugansk, Kiev troepen versterking bij Donetsk. (21 aug) Het offensief begint voor de winter of nooit meer. De voorbereidingen van Kiev lijken klaar, de overmacht tegen Donbass is nu minstens 3-1.

Kiev artillerie in Stannica Luganskaya heeft beschietingen op posities van Luhansk Volksrep. (LPR) Strijdkrachten geïntensiveerd. Een vuurgevecht tussen pro-Kiev troepen en militairen van Luhansk Volksrep. LPR werd waargenomen bij het monument van Prins Igor.De hoofdstad van Luhansk Volksrep. (LPR) kwam onder Oekraïense artillerievuur. Novorossian luchtverdediging verluidt neergeschoten een Tochka U raket boven de stad.

In de sector van de Orehovo, werden 3 pro-Kiev militanten opgeblazen door eigen mijn. De buitenwijken zijn voor het grootste deel van de Kiev-gecontroleerde nederzettingen.

Bij de nederzetting van Zolotoe Kiev troepen weigerden OVSE-missie toegang om hun posities inspecteren.  (Eerlijkheid gebied te zeggen dat NAF troepen het soms ook weigeren.)

(links) De dorpen die door Kiev worden gecontroleerd zijn een mijn veld. (rechts) Tochka-U neergeschoten.
(links) De dorpen die door Kiev worden gecontroleerd zijn een mijn veld. (rechts) Tochka-U neergeschoten.

Ondertussen: Kiev troepen trokken 8 tanks en meer dan een bataljon van de infanterie samen bij Avdeevka. Ook zijn 4 eenheden van MLRS Grad en een batterij van houwitsers zijn daar nu gevestigd. Dit is een serieuze versterking van Kiev artillerie kracht gericht op Donetsk.

Kiev troepen hebben het vuur geopend in de richtingen van Krasnogorovka, Nevelskoe. Er zijn slachtoffers onder de lokale bevolking in de Staromihailovka nederzetting.

Een militaire truck doodde een oude vrouw in de Kiev-gecontroleerde nederzetting van Sartana in de sector van Mariupol.

bron: southfront.org

Video:

20.08.2015 Military Report of Novorossia

van R.v.A

R.v.A., Nederlander in Donbass en vertaler bovenstaande, schreef over eigen situatie “De militaire situatie ook bij ons inLPR, Luhansk Peoples Rebublic is de situatie meer gespannen sinds gisteravond.

militair-rapport_embleem

Vrijdag, 21 aug ’15

De spanning loopt op ! Het offensief begint voor de winter of nooit meer.
De voorbereidingen van Kiev lijken klaar, de overmacht tegen Donbass is nu minstens 3-1.
Om deze enorme troepenmacht gedurende de wintermaanden ongebruikt op de been te houden zal bijzonder moeilijk zijn.

3 speerpunten zijn waargenomen (ronde Oekraiense vlag). De tegelijk uitgevoerde mogelijk geplande aanvalsrichtingen: zwarte pijlen.
3 speerpunten zijn waargenomen (ronde Oekraiense vlag). De tegelijk uitgevoerde mogelijk geplande aanvalsrichtingen: zwarte pijlen.

Donetsk Volksrepubliek (DPR) inlichtingen dienst heeft een plan van Kiev vrijgegeven over een grootschalige militaire operatie in de Donbass. Na een zware artillerie aanval tegen posities van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) Strijdkrachten, zal Kiev een offensief van de Mariupol en Debaltsevo sectoren in de richting van de Uspenka nederzetting beginnen om de controle van de grens met Rusland te grijpen, en te voorkomen dat de lokale bevolking zal vluchten naar Rusland. Op hetzelfde moment zal Kiev optrekken in de richting van Ilovaisk en zo Donetsk omsingelen vanuit het zuiden en het noorden.

In de Lugansk richting: Kiev troepen zijn van plan om aparte militaire acties tegen Volksrep. Luhansk (LPR) strijdkrachten te ondernemen. De doelstellingen is om de grens met Rusland te blokkeren en te sluiten. Kiev strategen hopen de verdedigers van de Donbass verslaan en republieken van de mensen te vernietigen op grond van deze acties.

Op 20 augustus werden 3 Kiev speerpunten van militaire macht gevormd en aan de linie gezien.

Mariupol: Er zijn 5 gemechaniseerde brigades, 2 tank brigades, 1 artillerie brigade en 1 groep van militaire raketwerpers systemen in de Mariupol sector. De speerpunt omvat meer dan 22 000 militair personeel, meer dan 130 tanks, 560 APC’s, 55 MLRS eenheden, 200 kanonnen en mortieren, 720-anti-tank wapens.

Donetsk sector: 5 gemechaniseerde brigades, 1 tank brigade, 2 luchtmobiele infanterie brigades, een raket brigade Tochka U en een brigade van MLRS. In de Donetsk sector, omvatten de Pro-Kiev krachten meer dan 15.000 militairen, 110 tanks, 430 pantserwagens, 5 eenheden van Tochka U, 50 eenheden van MLRS, 220 kanonnen en mortieren, 620-armor verslaan wapens.

Debaltsevo sector: In de Debaltsevo sector heeft Kiev 5 gemechaniseerde brigades, 1 tank brigade, 3 artillerie brigades en een brigade van MLRS. De Debaltsevo speerpunt omvat meer dan 19.000 militairen, 70 tanks, 580 pantserwagens, 45 eenheden van MLRS, 230 kanonnen en mortieren, 910 pantser doorborende wapens.

Volksrep. Luhansk: 4 gemechaniseerde brigades, 2 artillerie brigades en een brigade van MLRS zijn aan de LPR richting. Dit speerpunt omvat meer dan 18.000 militairen, 60 tanks, 530 pantserwagens, 30 eenheden van MLRS, 230 kanonnen en mortieren, 1000-anti-tank wapens.

Op reserve heeft Kiev 2 tank brigades, 4 luchtmobiele infanterie brigades, een luchtmobiele brigade, 3 artillerie brigades en een brigade van MLRS. Totaal: de reserve omvat 14.200 militairen, 70 tanks, 450 pantserwagens, 50 eenheden van MLRS, 175 kanonnen en mortieren, 350 anti-tankwapens.

Zo heeft Kiev de voorbereidingen afgerond voor een maximale militaire operatie in Donbass. De toekomstige ontwikkelingen zullen afhangen van de reactie van de mensen in de Republieken, interne politieke ontwikkelingen en de internationale diplomatieke situatie.

Video:

21.08.2015 Military Report of Novorossia

bron: southfront.org

Used as source: South-Front
Used as source: SouthFront
ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s