Oekraiense soldaat vecht voor Novorossia

Buryat, tank commandant voor Novorossia. Weggelopen van de Euro-maidan Kiev Nazi staatsgreep op 21 September 2014 na de val van Slavyansk, heden in Vostok Brigade. In Vostok sinds Januari. Hij zegt overgelopen te zijn, vanwege zijn eed van trouw: “Ik ben een voormalige soldaat van het Ukr. leger die is overgelopen naar Volksrepubliek Dontestk, hetgeen ik deed vanwege mijn eed en om de eenvoudige mensen te bescherven van de criminele activiteiten van de ‘autoriteiten’ – de zogenaamde Kiev junta.“. Hij kon vluchten vanwege het staakt het vuren: “Ik had gewoon geluk” zegt hij.

“Ik ga door met vechten, maar niet aan de kant van de lelijke Nazis, maar voor normale jongens. We vechten zoals we kunnen, we trainen.”

Hij diende in de genie troepen van het Oekraiense leger, eenheid TB320. Hij zegt dat de houding van de commandanten veranderde gedurende de Euro-maidan staatsgreep, omdat hij eerder ook in Rusland had gewoond. Hij was geboren in Buryatian Republiek, en verhuisde met familie naar Oekraine in 2010. Na het “heil Oekraine” geschreeuw van de Euro-Maidan staatsgreep, wilde hij zo snel mogelijk naar huis. Toen hij hoorde dat zijn eenheid zou moeten vechten in Slavyansk, besloot hij direct om over te lopen naar de Militie. De eerste poging was in mei, maar mislukte. Hij vluchte over een afstand van 150 km, maar werd gepakt bij een weg blokkade. Ze dwongen hem te werken en te graven, en noemden hem een “Separatist” omdat ze de waarheid begrepen.

Buryat: “Oekraine stuurt strafbataljons, die kinderen en ouden van dagen vermoorden.” Hij mocht niet buiten komen, ze waren bang dat hij zou overlopen naar Volksrepubliek Donetsk. Op een gegeven moment liet een lieutenant hem voor een weekend gaan. Hij vluchtte naar Volksrepubliek Donetsk. Hij moest zijn vermoeide benen 2 weken rust geven, en is toen bij de Militie gegaan.

Interviewer: “Vind je het Vostok bataljon leuk ?
Buryat: “Ja het zijn geweldige jongens! Iedereen komt voor elkaar op als 1 vuist.
Interviewer: “Zou je diegenen die nog niet zijn toegetreden tot de Militie of naar de andere kant, iets willen toe wensen?
Buryat: “Ik wens de dienstplichtigen aan de andere kant toe om moedig te zijn. Wees niet bang, alles zal goed komen, jullie zullen slagen. Als je niet wil vechten tegen je eigen huis, dan doe je dat niet. Je zult vechten tegen hen die naar jou huis kwamen.

“Ik ga door met vechten, maar niet aan de kant van de lelijke Nazis, maar voor normale jongens. We vechten zoals we kunnen, we trainen.”

Appeal by Ukr. Soldier who crossed over to Donbass Militia | Eng Subs

bron: Vox Populi Evo, anti-maidan. (Datum originele interview onbekend.)

ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s