Nederlandse geheimzinnigheid MH17 blijft aanhouden

Russische buitenland minister Lavrov zei dat Nederland het geheim houdt waar zij de volgens hen gevonden BUK raket fragmenten gevonden zouden hebben, en weigert deze fragmenten te laten zien.

Rusland heeft het onlangs voorgestelde V.N. tribunaal geblokkeerd, dat volgens Rusland het doel heeft om Rusland als de grote vijand weg te zetten. Nog nooit eerder werd onder hoofdstuk 7 van het V.N. statuut een dergelijk tribunaal opgezet voor een vliegtuig ongeluk. Het is bijvoorbeeld niet gedaan toen Oekraine een Russisch burger vliegtuig uit de lucht schoot in 2001, en ook niet toen de Amerikanen een Iraans vliegtuig neerschoten, zei de Russische embassadeur bij de V.N., Churkin. Rusland wil een normale gang van zaken, zoals die ook bij andere vliegtuig ongelukken eerder is gevolgd.

bron: lnr.today.
bron: novorossia.today.

Terugblik 2001: Oekraine schiet Russische burgervlucht uit de lucht met raket.

Het soort vliegtuin dat Oekraine eerder neerschoot in 2001, alle inzittenden kwamen om het leven.
Het soort vliegtuin dat Oekraine eerder neerschoot in 2001, alle inzittenden kwamen om het leven. Foto: Konstantin von Wedelstaedt.

De Guardian bericht: “Een vertegenwoordiger van Oekraïne heeft vandaag toegegeven dat militairen van zijn land ten onrechte een Russisch verkeersvliegtuig over de zwarte zee neergeschoten zouden kunnen hebben vorige week, waarbij alle 78 mensen aan boord zijn overleden.” Het zou gaan om het onbedoeld afvuren van een S-200 lucht afweer raket van het Oekraiense leger. Het Russische Tu-154 passagiersvliegtuig stortte neer op 4 oktober 2001 bij de Zwarte Zee kust, in de buurt van de Russische stad Sochi.

Vlucht 1812 werd neergeschoten door Oekraine vanaf de Krim.
Vlucht 1812 werd neergeschoten door Oekraine vanaf de Krim.

Oekraine betaalde elke familie van overlevenden 200 000,- dollar als schadevergoeding, en heeft haar S-200 en BUK raketbatterijen voor een week uitgeschakeld. Oekraine zegt dat de raket mogelijk niet goed functioneerde tijdens oefeningen. Het Oekraiense leger vuurde de raket af van de Krim, kaap Onuk, op 250 kilometer van het burger vliegtuig dat werd vernietigd.

bron: theguardian.com.
bron: en.wikipedia.org.
bron: news.bbc.co.uk.

Advertenties

One thought on “Nederlandse geheimzinnigheid MH17 blijft aanhouden

  1. Opmerking: Het is dus bepaald niet ondenkbaar dat Oekraine de vlucht MH17 ook heeft neergehaald. Het zou niet de eerste keer zijn dat Oekraine zoiets doet. Het is opmerkelijk hoeveel aandacht vlucht MH17 internationaal krijgt vergeleken met vlucht 1812, net nu het westen oorlog zoekt met Rusland, Oekraine heeft geannexeerd en daar een dictatuur heeft gevestigd. Toeval ? Blijkbaar is de privacy van de daders belangrijker voor de Nederlandse regering, dat dat de misdaad wordt opgelost met alle mogelijke hulp. Wat heerlijk voor de politici om weer een buitenlandse vijand te hebben, om “de boel bij elkaar te houden,” zonder dat er iets gepresteerd hoeft te worden op staatskundig of economisch gebied. (jb)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s