“Decentralisatie hervorming van Kiev regime is een grap” – Zakharchenko

Deze week hebben de Euro-maidan rebellen in het parlementsgebouw in Kiev decentralisatie wijzigingen in de Oekraiense grondwet goedgekeurd bij de eerste lezing.

Zakharchenko, gekozen hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, zei hierover: “Tot en met vandaag de dag, is er geen punt van de Minsk overeenkomst dat volledig geïmplementeerd is door Kiev: militaire middelen zijn niet teruggetrokken van het front, integendeel het aantal is juist verhoogd, de wet op amnestie is niet aangenomen door het parlement,“.
41A9DD6E-B21B-4495-8035-81F4A4402B77_cx0_cy6_cw0_mw1024_s_n_r1
Op het gebied van de constitutionele hervormingen en ten aanzien van de decentralisatie: dit kan niet anders dan een farce genoemd worden. Deze wet, die al leidde tot de dood van mensen bij het parlement, loopt niet alleen uit de pas met de Minsk overeenkomst, maar is daarmee direct in tegenspraak.

De Oekraïense presidentiële persdienst meldde eerder op woensdag dat Poroshenko gesprekken voerde met vertegenwoordiger van de OVSE Martin Sajdik, waarin hij beweerde dat de Oekraïense kant alle politieke toezeggingen in de Minsk overeenkomst van 12 februari 2015 is nagekomen.

bron: novorossia.today.

Buiten het parlementsgebouw in het door Obama geannexeerde Oekraine waren ondertussen zware rellen, die wellicht het logische gevolg zijn van het niet meer respecteren van de stembus in het Oekraine van na de februari ’14 staatsgreep. Zie ook: Euro-maidan tegen Euro-maidan: rellen in Kiev.

Used as source: Novorossia Today
Used as source: Novorossia Today
ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s