Volksr.Donetsk hoofd eerder bewaker aan kant Euro-maidan/Kiev

Winter/Lente 2014. Het gekozen hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Zakharchenko, was eerder een bewaker voor Akhmetovs beveiligings dienst. In die hoedanigheid was hij onderdeel van een bewakerscordon, dat de gevangenis van Donetsk bewaakte tegen een demonstratie die de bevrijding eiste van Pavel Gubarev die daar gevangen gezet was door de staatsgreep plegers van Kiev. Pavel Gubarev was, zo schrijft video vertaler “Kazzura” *), de eerste die echt in actie kwam tegen de staatsgreep plegers van Kiev.

Menigte eist vrijlating van de gevangen genomen Gubarev, bij een gevagnenis in Donetsk.
Anti-maidan menigte eist vrijlating van de gevangen genomen Gubarev, bij een gevagnenis in Donetsk.

Het Akhmetov bewakersbedrijf en een organisatie in Karkhiv van politie en bewakers veteranen genaamt ‘Oplot’ met een afdeling in Donetsk, groeit uit tot een bataljon ‘Oplot’ dat vecht voor de zelfverdediging van Donbass tegen de staatsgreep plegers in Kiev. Mensen in Donbass gaan bij het Bataljon, dat zware gevechten moet leveren tegen het Oekraiense leger op het moment dat de Slavyansk Brigade van Igor ‘Strelkov’ zich moet terugtrekken naar het oosten om de omcirkeling van het Oekraiense leger te breken. Hier bleek Alexander Vladimirovich Zakharchenko, het toekomstige hoofd van Volksrepubliek Donetsk, een moedig officier. Hij ontving een militaire onderscheiding van Igor ‘Strelkov’.
Zakharchenko aan de kant van de Kiev staatsgreep plegers (tijdens de uitoefening van zijn beroep als bewaker).
Zakharchenko aan de kant van de Kiev staatsgreep plegers als onderdeel van een bewakerscordon (tijdens de uitoefening van zijn beroep als bewaker). De protestanten roepen “fascisten! fascisten!”, “ga weg!” en scanderen de naam van de politieke gevangene.

Future DPR PM Alexandr Zakharcheno guarding SSU building from anti-UA-govt protesters March 2014

Zie ook: interview met VolksRep. Donetsk hoofd: zijn ervaring en waar de strijd voor is, en Hoe het begon in Donbass: de groep Strelkov in Slavyansk.

noten:
*) Kazzura: werkelijke naam onbekend. Naar eigen zeggen verhuisd naar Moskou, en kan vanwege werkzaamheden niet veel meer vertalen. Youtube heeft Kazzuras’ werk eerder vernietigt, waardoor een schat aan informatie verloren is gegaan.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

2 thoughts on “Volksr.Donetsk hoofd eerder bewaker aan kant Euro-maidan/Kiev

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s