Kiev junta: afgelaste verkiezingen west Donbass

4154792
De aankomende lokale verkiezingen in het door de Euro-Maidan staatsgreep junta in Kiev gecontroleerde deel van Donbass zijn grotendeels afgelast. Het centrale verkiezingen comité van Oekraïne heeft besloten dat in Provincie Luhansk in 31 plaatsen geen verkiezingen gehouden zullen worden op 25 oktober. Het betreft het Novoaydarsky gebied, Popasnjansky gebied en Stanichno-Luhansk gebied. Aan de west kant van de provincie Donetsk zullen er alleen verkiezingen gehouden worden in Mariupol en Lisichansk.
Oekraine-westDonbass
bron: lnr.today.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

13 thoughts on “Kiev junta: afgelaste verkiezingen west Donbass

 1. Revolutie van waardigheid ?

  Mooi hoor, die Euro-Maidan “revolutie van waardigheid” (zoals ze het zelf noemen), mooi hoor om “bevrijdt” te worden door de bloeddorstige staatsgreep plegers van Amerika en de “democratie” door neo-Nazi strafbataljons door de strot gedrukt te krijgen. Zijn er nog een paar stukken met verkiezingen, omdat de junta daar de zaak met militaire middelen weet te controleren, en het weer wat mooie tunnelvisie plaatjes oplevert voor de leugenmedia in binnen en buitenland, waaronder het opgehitste Nederland ?

  Mensen kunnen wel naar de winkel. Ze kunnen wel rondrijden of oorlog voeren tegen Novorossia, maar naar een stemlokaal lopen … dat is natuurlijk veel te gevaarlijk; als je begrijpt wat ik bedoel … (namelijk, dat de uitslag niet is wat de staatsgreep plegers nodig hebben.)

  Nederlandse propaganda

  Je hoort het 8 uur journaal het al bijna doen. Keurige correspondent, ernstige blik, “sinds gisteren aangekomen in het oorlogsgebied” (betekenis: dit is een held). Jong vrouwtje dat volledig opgezogen is in het westerse verhaal vraagt “hoe is het daar, er zijn verkiezingen geweest in Mariupol ?”. Correspondent: “Ja inderdaad, we staan hier bij een stemlokaal en de mensen komen nu naar buiten. Ondanks de beschietingen zijn er toch hier verkiezingen georganiseerd. In sommige delen bij de frontlinie was dat helaas onmogelijk vanwege de spanningen, heeft de regering in Kiev besloten. We lopen nu naar binnen …”

  Zo doen ze dat: door de waarheid te zeggen, liegen ze. Je kunt ze er technisch niet op pakken, want het besluit uit Kiev was inderdaad zo genomen, en dat melden ze alleen maar zonder er zelf expliciet achter te gaan staan. Dat het wel zo overkomt, weten ze donders goed. Ten tweede laten ze dan weg dat in grote delen de verkiezingen helemaal niet afgelast hoefden te worden vanwege de oorlog, en ook dat er in Novorossia zelf ondanks continue beschietingen wel verkiezingen zijn, laten ze dan ook weg. Het volk drinkt het in, en geloofd heilig dat Kiev er alles aan doet om toch verkiezingen te organieren. Dat oppositie politici al afgeknalt zijn in de straten, laten ze weg. Dat hele politieke bewegingen verboden zijn, doet er even niet toe want het bericht was niet lang genoeg om op details in te gaan (ahum). Dat de stemmen geteld worden met neo-Nazi strafbataljon troepen in de nek, dat is “voor de beveiliging tegen de enge Russen.” Dat Donbass altijd Russisch is geweest en Oekraine als instabiel gebied pas sinds 1991 bestaat, kan het volk zelf uitzoeken – maar ze weten donders goed dat niemand dat gaat doen.

  Ondertussen wordt dan totaal de andere schijn gewekt over Novorossia, daar zouden het wel Milities zijn die de verkiezingen onklaar maken. Daar kan dat dan ineens wel, en kan er wel over bericht worden. Of het nu waar is of niet, er is altijd wel iemand te vinden die dat zegt, waarover je dan kan berichten zonder je eigen handen vuil te maken. Zo zit de Nederlandse propaganda in elkaar. Het is een subtiele mix van leidende citaten, van tunnelvisie, en een professionele vormgeving, door mensen die zelf het verstand missen om een kritische houding aan te nemen tegen wat ze in feite bij elkaar staan te liegen. De Nederlandse propaganda is geen vuist in het gezicht, het is een subtiel kietelen op de juiste plaats, en dan ruimte laten voor het volk om de insinuaties zelf verder in te kleuren met hun eigen culturele arrogantie. Het is meesterlijk gedaan, en dat is waarschijnlijk alleen mogelijk omdat ze zelf in hun eigen propaganda zijn gaan geloven op den duur, en iedereen die kritisch kan nadenken inmiddels de laan hebben uitgestuurt. Ze doen het waarschijnlijk niet eens met opzet, want ze doen het zo goed, dat ze zichzelf zelfs overtuigen.

  Het bloedvergieten, de terreur en de oorlog, zijn er – ondanks de mierzoete Nederlandse manier van oplichting – helaas niet minder om. Men moet ook niet vergeten dat de Nederlandse propaganda soms toch het verhaal van de andere kant laat zien, en zo ook houden ze de geloofwaardigheid vast als die dreigt weg te glijden, en worden de ergste klachten over eenzijdigheid weer weggedrukt. Het is eerlijk gezegd niet echt een wonder dat het Nederlandse volk er met beide benen intrapt, want werkelijke interesse heeft dit volk natuurlijk absoluut niet. Dit volk is bezig met bier, voetbal, soaps, geld verdienen en het prive leven, meer niet – de rest is in feite alleen een soort afleiding, vermaak voor de vaak. Het journaal is de fabeltjeskrant voor volwassenen. Het moet leuk en spannend zijn zijn, daar gaat het om. Na het journaal kijkt het volk bijvoorbeeld normaal gesproken niet naar iets leerzaams, alhoewel er een minderheid is die dat wel soms doet. Het gros gaat over naar andere vormen van vermaak, en daaraan kan men zien dat het journaal zelf ook een vorm van vermaak is. Het is een lang lopende vertelling, van hoofdstuk naar hoofdstuk, en met plaatjes. Of het ook waar is of niet, is niet zo interessant.

  Terugwinnen geloofwaardigheid

  De Nederlandse propaganda zal ook niet bikkelhard door gaan met een andere mening verkondigen dan waar ze mee weg komen, want dan zijn ze hun effectiviteit totaal kwijt. Als het Nederlandse volk 60% overgaat naar steun aan Novorossia, dan doet het journaal dat ook, om de eigen invloed vast te houden. Er is een bepaalde speelruimte die de Nederlandse propaganda benut. Daarom blijft het effectief. Dat is het verschil met sommige andere vormen van propaganda, die na een tijde volkomen lachwekkend worden voor het volk. De Nederlandse propaganda weet de juiste snaar te raken in het spectrum tussen leugen en waarheid, om het maximale eruit te halen voor de eigen machtsklieken zowel op korte als lange termijn. Niet meer, maar ook niet minder. Het is dus propaganda van een hoge professionele kwaliteit.

  Als ze dus denken dat ze een geloofwaardigheid inhaalslag moeten maken, dan zullen ze zelf vraagtekens zetten bij het aflassen van de verkiezingen in west Donbass, maar dan zul je waarschijnlijk zien dat ze ook dat weer op een bepaalde manier in elkaar zetten, namelijk: “De verkiezingen zijn grotendeels afgelast in de grensgebieden. Of dat nodig was, is te betwijvelen. Een zegsman van de regering zei dat het te gevaarlijk was.” Op deze manier wordt de geinsinueerde reden dat Kiev te voorzichtig met mensenlevens was, teveel liefde voelt voor het eigen volk en de mensen in Donbass. Dat de echte reden wel eens een heel andere kan zijn, namelijk dat dit een militaire junta is die niets moet hebben van een volk met een mening, dat hoeft op dit moment nog niet op het journaal want het volk is helemaal mee en zal het gewillig geloven zonder verder dingen uit te zoeken of zelf na te denken. Zo zijn er eindeloze gradaties waarin gewerkt kan worden, op het spectrum tussen totale leugen en iets dat een serieuze poging doet de waarheid te benaderen.

  Een veel minder intelligente vorm van propaganda, is om bij geloofwaardigheidsverlies ervoor te kiezen om nog meer “experts” op te trommelen, die het verdraaide verhaal bij de mensen naar binnen stampt, of zelfs over te gaan tot executies. Dan weet het volk helemaal hoe het zit, en keren zich tegen de heersende klasse, en gaan zelf op zoek naar alternatieve bronnen, ook omdat ze bezorgd zijn omdat ze door krijgen in een land te leven dat wordt bestuurd door criminelen. De Nederlandse propaganda pakt dat heel anders aan: zij gaan mee als de leugen niet te houden is, en hadden het al eerder zo subtiel gebracht dat ze later nergens verantwoordelijk voor te houden zijn. Ze wachten rustig af op een nieuwe kans, een nieuwsfeit dat in hun straatje ligt, om het weer opnieuw te proberen, terwijl onderwijl de kant die het echt wint dubbel dik aan het woord komt, om zo die oppositie in te vlechten en afhankelijk te maken van de al bestaande media.

  In feite zou je zelfs kunnen zeggen dat dit niet eens fout is, maar de normale gang van zaken in de media. Het probleem is in zekere zin niet eens de media zelf, maar het goedgelovige Nederlandse publiek dat vrijwel geen moeite doet om onderscheidt te maken tussen waarheid en leugen, en blijft plakken aan massa media die al bewezen hebben niet geloofwaardig te zijn. De speelruimte die het Nederlandse volk aan de media laat is veel te groot, en die komt waarschijnlijk voort uit volksarrogantie een massaal heulen met buitenlandse Imperiums (heden Amerika) omdat de gescheidenis ook verdraait en verwrongen wordt weergegeven.

  Terugwinnen kansloos verloren geloofwaardigheid

  Als de geloofwaardigheid op een punt kansloos verloren is, wordt soms niet alleen de propaganda veranderd, maar ook de politieke programmas in de realiteit, de operaties van het Imperium. Een nieuw hoofdstuk in de propagandistische vertelling wordt dan ingezet, maar het einddoel blijft hetzelfde.

  Een mooi voorbeeld hiervan is ISIS. ISIS was eerst de lieve pro-westerse dissidenten, die van Sirie een democratie wilden maken. De eerste propaganda poging was dat Assad een gifgas aanval had uitgevoerd, en daarom moest Sirie veroverd worden met hulp van deze zogenaamde dissidenten. Het kwam echter uit dat de dissidenten zelf de gasaanval hadden uigevoerd. Toen het nieuws weer vergeten was, werd er een nieuwe propaganda lijn uitgezet: de dissidenten kregen een nieuwe naam, ISIS, en zouden nu worden voorgesteld als beesten. Tegelijkertijd werd wellicht het dissidenten/ISIS kamp ook gestimuleerd om zich zo wreed als mogelijk te gaan gedragen, omdat dit een systeem is waar Amerika controle over heeft tot op zekere hoogte. De militaire strategie werd nu dat de dissidenten als een soort ziekte-wapen ingezet zouden worden, dat hele gebieden in chaos stort, zodat Sirie als land en leger verzwakt, en de ellende in de massa media benut kan worden om te beweren dat Amerika in moet grijpen maar nu juist tegen de ISIS/dissidenten krachten. Onderwijl blijft Amerika de ISIS/dissidenten krachten steunen, omdat die Sirie vernietigen en daardoor een Amerikaanse invasie vergemakelijken.

  Het doel blijft dus hetzelfde: veroveren van Sirie. De propaganda wordt ontmaskerd, maar in plaats van op een onhoudbaar verhaal door te blijven hameren, wordt het roer radicaal de andere kant op gegooid, en wordt dat nieuwe schema juist weer misbruikt. Het is niet zo makkelijk voor de gemiddelde burger om al dit soort truks te volgen en doorzien; in feite was het voor het ontstaan van het internet een kansloze operatie om dat te proberen.

  Een schrijnend effect van de westerse leugenmedia, is dat zij op de korte termijn leugens verkopen die miljoenen mensen het leven kosten, en dan achteraf zich groots voor doen op sommige onderdelen en die oorlogen dan weer van kritiek voorzien zodat de geloofwaardigheid behouden blijft en er later opnieuw oorlogen gestookt kunnen worden op basis van die weer opgekrikte geloofwaardigheid. Zo worden de politieke en economische doelstellingen van de heersende klasse bereikt, ook al komt later een deel van de waarheid te laat naar buiten.

  Waarom volgt het volk propaganda

  Er zijn hier meerdere voor de hand liggende psychologische oorzaken voor te verzinnen, behalve het al genoemde vermaak effect. De mensen voelen angst voor de regering, en willen daarom een vinger aan de pols houden van wat de heersende klasse doet via de propaganda van de heersende klasse (grote kranten, TV). De mensen willen in de pas lopen met anderen. Veel mensen zullen werkelijk geloven dat ze betrouwbare media lezen, van oprechte mensen. Veel onderwerpen die de propaganda kanalen brengen zijn zo onbelangrijk dat ze niet verdraait hoeven te worden, zoals voetbaluitslagen en het weer, ongelukken. De propaganda bericht met dubbele hevigheid over schandalen van vijandige fracties van de heersende klasse, en als meerdere fracties hun eigen media hebben is het mogelijk om door de ruzie van de diverse dievengilden erachter te komen wat de waarheid is (zoals het spreekwoord zegt). Ook al is iets propaganda, dan zal het in algemene zin toch over sommige relevante onderwerpen moeten gaan, en door de propaganda te volgen weet men dus wat die onderwerpen gedeeltelijk zijn. Men kan aan propaganda zien of de heersende klasse oorlog wil, geen onbelangrijk iets. Propaganda bevredigt de nieuwsgierigheid van de mens, de verdraaiingen en leugens worden dan voor lief genomen. Ook al is iets propaganda en van een bekend propaganda kanaal, dan betekend dat nog niet dat men zelf in staat is beter nieuws te vinden. Het is soms mogelijk om te raden wat de feiten zijn, door de bekende propaganda verdraaiingen van een kanaal af te trekken van de berichten die zij plaatsen, alhoewel dit in de praktijk notoir moeilijk blijkt te zijn. Omdat de massa media zo massaal verspreidt wordt, wordt de schijn van geloofwaardigheid gewekt. Het idee dat er diepgaande leugens in zitten wekt bij sommigen angst op, die onderdrukt wordt door nog harder in de leugens te gaan geloven. Soms bericht de propaganda de waarheid, ook over controversiele onderwerpen. Nationale propaganda volgen is ook een eenheidsritueel, niet alleen omdat iedereen dan hetzelfde gelooft over de zogenaamde nieuwsfeiten maar ook het ritueel van de grote kranten lezen en TV journaals kijken op zich. De meeste nationale propaganda systemen proberen een gevoel van vaderlijke en moederlijke verzorging uit te stralen naar hun volk, waardoor het volk zich veilig voelt.

  De meeste nationale propaganda is wars van het steunen van alternatieve ordeningen, Revoluties of veranderingen in de machtstructuur, en – niet geheel onterecht – is het volk ook huiverig voor grote veranderingen in de maatschappij, tenzij de situatie bijzonder bar en boos is geworden. Het lijkt ook een soort cultus of status te zijn om de kranten te lezen voor sommigen, die zich daardoor verheven voelen boven anderen en zich inbeelden een intellectuele en geleerde elite te vormen. Alhoewel enig chauvinisme en geloven dat men zelf juist bezig is niet meer dan normaal is – want waarom doet men anders dan wat men doet, anders dan dat men denkt dat het de superieure wijze van handelen is – lijkt het alsof dit ook wel enigzins uitgebuit en subtiel gestimuleerd wordt door de media zelf. Ook dat is overigens een natuurlijk effect, want waarom zouden die journalisten niet doen waarvan zij weer denken dat het superieur is, en zich daar dan goed over voelen. In feite zijn er effecten van nationale propaganda die waarschijnlijk ook op South Front Nederlands toepasbaar zijn.

  Dus ?

  Al met al bereikt men dus niet zoveel met zo’n analyse, want wat is er aan te doen. Het is een poging om mensen er alert op te maken dat zij massa propaganda consumeren, om andere redenen dan ze wellicht dachten. Ze dachten dat ze echte interesse hadden in feiten, maar als blijkt dat het niet meer is dan meeloperij zijn zij verplicht om de door hun gebruikte massamedia bronnen te heroverwegen.

  Is er hoop?

  De hoop is dus nu wellicht dat net als de uitvinding van de boekdruk kunst een einde maakte aan eeuwen lange dictatuur, dat nu de uitvinding van het Internet een einde zal gaan maken aan eeuwenlange diepgaande en massaal geloofde leugens. Dat er een einde komt aan politiek gebaseerd op leugens over feitelijkheden. Tot de boekdruk kunst kon alleen de top van een land zich uitdrukken in schrift. Na de boekdruk kunst en algemene verspreiding van geletterdheid, kwam deze macht ook in handen van de middenklasse. De top van een land heeft na de 2de wereldoorlog een nieuw wapen in handen: het door de Nazis in eerste instantie ontworpen (!) propganda apparaat genaamd de televisie. Met het Internet heden ten dage, slaat als het ware de vrijheid van informatie terug en is de macht om mensen te bereiken in handen gelegd van vrijwel iedereen. Er is nog maar een kleine klasse van dak en thuislozen met een sterk verminderde mogelijkheid om te publiceren, maar zelfs die zouden het vaak nog kunnen. De kosten van de verspreiding zijn klein geworden, het distributie kanaal is eigenlijk verdwenen. Er is direct contact tussen de originele auteurs en de afnemers mogelijk, in extreme hoeveelheden. Dit gaat hopenlijk op termijn de destructieve kracht van de TV ondermijnen, hetgeen dankzij de mogelijkheid van video op internet zelf te verwachten is. Het is daardoor denkbaar dat de maatschappij over 2 eeuwen er net zo anders uit ziet, als dat het jaar 1400 er anders uit zag dan het jaar 1600. ‘South Front’ is ook een uiting van deze veralgemenisering van de toegang tot het verspreiden en maken/bewerken van informatie. De media wordt pluriformer, net als de realiteit zelf al met al buitengewoon complex en pluriform is. Het internet haalt de geld kwestie grotendeels weg bij de infermatie voorziening omdat het zo goedkoop te maken en verspreiden is, waardoor hebzucht en de rijken een minder grote rol spelen bij de media op Internet, hetgeen hoogst waarschijnlijk een positieve invloed heeft op de intenties waarmee het Internet nieuws gemaakt wordt ten opzichte van dat op TV en de grote kranten waar allerlei grote financiele belangen direct en indirect mee gemoeid zijn.

  *

  Merk op dat het gele gebied op de kaart ongeveer net zo groot is als het hele land Moldova (links onder).

  Like

  1. Welke verkiezingen hebben de Volksrepubliek Donetsk en Luhansk mensen tegen gehouden ? Begin je te begrijpen hoe propaganda werkt ? Alles wordt door eigen interpretatie zo verdraait, tot het verhaal weer sluitend is gemaakt. Dat doen mensen zelf, die opgehitst zijn geraakt door valse en sturende berichtgeving.

   Voorbeeld: Stel dat iemand is verteld dat er een staatsgreep is geweest in Kiev, en dat daarna een boeing uit de lucht is geschoten boven dat land. De eerste reactie zou wellicht zijn: nou wat een chaos in dat land, de beer is daar los, alles is mogelijk, de orde is volledig verstoort. Iemand anders is echter niet verteld over de staatsgreep, maar wordt verteld dat een ander land daar binnengevallen is met het leger. Nou dan zullen die het wel gedaan hebben, is natuurlijk direct de veronderstelling.

   Dat zijn ook logische veronderstellingen, het zijn relatief onschuldige verzinselen omdat het soms nodig is snel een conclusie te trekken op basis waarvan direct gehandeld kan worden. Helaas werkt ophitserij ook op deze manier. Snapt U dat ?

   Het is ruimschoots duidelijk dat Kiev op zijn minst neo-Nazi bataljons in dienst heeft, en toevalligerwijze is het Mariupol gebied ook het gebied van Azov (het bekende neo-Nazi bataljon, we hebben het dan over mensen met hakenkruizen tatoeages zo groot als een voetbal.) In het voorbeeld noemde ik Mariupol, en alhoewel ik gewoon de meest bekende naam heb uitgezocht in het rijtje waar nog verkiezingen zijn, wie geinformeerd is weet dat Azov hier zit. Het is de Zee van Azov daar, vandaar de naam. Dit worden ook territoriale bataljons genoemd, of vrijwilligers bataljons. Deze zijn gevormd uit de staatsgreep plegers op de Euro-Maidan, van februari 2014, toen Obama dat land Oekraine annexeerde (O ja, annexeerde, en de regering daar samenstelde met zijn handlangers zoals Nuland). Azov zou dan dus in de stemlokalen met geweren de zaak kunnen bewaken. Zou jij met een gerust hard je stem uitbrengen tegen de militaire junta in Kiev, als er bloeddorstige Azov strijders in je nek staan mee te hijgen met een IQ van rond de 85 ?

   Weet jij veel of ze de stembiljetten van nummers hebben voorzien ? Weet jij veel of ze bijhouden wie welk stembiljet krijgt ? Weet jij veel of ze lijsten gaan maken van mensen die via hun stembiljet laten blijken dat ze “terroristen” zijn, of spionen van Poetin ? Dat zijn immers het soort zaken dat je gaat verwachten, als je in een land leeft waar dissidenten op straat afgeknalt worden, en je voor facebook duimen-omhoog door de geheime dienst opgepakt kan worden – zoals een leraar ondervond in het centrale deel van Oekraine (naar ik meen is daar eerder over bericht op deze pagina.) “Democratie” is niet altijd wat het lijkt vanuit het gezapige Nederland, een land dat inmiddels zijn eigen Rechtstaat en zelfbeschikkingsrecht aan de wetteloosheid van de E.U. heeft verkwanselt zonder een kik te geven, zonder het ook maar door te hebben. Maar over een ver land als Oekraine, weten ze alles als de beste, joh. Ja, want dat staat in de krant – ja natuurlijk, logisch, want die fabeltjeskrant lezen we allemaal … want daar staan toch prachtige verhalen in !

   Een Europese Unie die niet toevallig Euro-Maidan hetende staatsgreep een belangrijke bijrol speelde, samen met Amerika, en zo zijn we ook daar weer rond. De E.U. vernielde onze democratie en Rechtstaat, en doet nu hetzelfde op grovere manier in Oekraine.

   Weet je eigenlijk wel wat je zegt, beste Fake ? Denk er nog eens rustig over na, dat mag best. Bedankt voor Uw interesse in South Front; debat is het levensbloed van elke democratie en Rechtstaat, bedankt dat U hier een bijdrage aan wilt leveren.

   Like

 2. “Welke verkiezingen hebben de Volksrepubliek Donetsk en Luhansk mensen tegen gehouden”

  In the Donbass region of Ukraine only 20% of the ballot stations were open due to threats and violence by pro-Russia separatists.[14] Of the 2,430 planned ballot stations (in Donbass) only 426 remained open for polling.[14] The self-proclaimed Donetsk People’s Republic and Lugansk People’s Republic, controlling large parts of the Donbass, had vowed to do everything possible to disrupt the elections.[15]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_presidential_election,_2014

  Like

  1. Wikipedia is niet echt een bron voor dit soort zaken, en ook de westerse media is dat niet. Ze hebben bewezen dat ze geen realitisch nieuws brengen, door bijvoorbeeld grotendeels de invasies in het midden oosten te steunen. Hier een iets realistischer bron: http://globalresearch.ca/search?q=Ukraine+25+may+elections&x=0&y=0 Een berg artikelen van academici enzovoorts, van de Canadese website global-research. Dus niet van door het groot kapitaal gecontroleerde massa-media, dat een belang heeft bij het ophitsen van oorlog. De Amerikaanse overheid heeft geen geloofwaardigheid meer na Vietnam en nu het Midden Oosten, de Nederlandse overheid en ministeries hebben geen geloofwaardigheid meer na de oorlog in Indonesie (ja, zolang terug), en het huidige heulen met dit buitenlandse Imperium Amerika. Er is geen enkele aanwijzing dat de heersende klieken van beide landen ontdaan zijn van de criminelen die deze oorlogen voerden, in tegendeel.

   De 2de link http://www.globalresearch.ca/ukraine-and-syria-elections-at-barrels-of-us-nato-guns/5383056 daar zegt dit:

   However, as barrels of guns go, they surely don’t get bigger than those focused on the voters in the Ukraine national election on Sunday 25th May.

   The US war ship the Vella Gulf is expected to arrive in the Black Sea: “on the eve of Presidential elections”, with American diplomats stressing: “that the United States wanted to support the actions of the new Ukrainian authorities through the presence of US warships in the Black Sea.”

   In “support” of the elections: “The Vella Gulf is armed with Tomahawk cruise missiles, ACPOK, and antisubmarine and anti-aircraft Standard-2 and Standard-3 missiles. The ship carries the total of 122 missiles on board. The vessel also has two multipurpose helicopters.” (2)

   It is also: “ a guided missile cruiser built for open-ocean warfare and long-range attacks on targets inland …”(3) That should bring the voters out.

   De Amerikanen sturen zelfs een oorlogsbodem, om de Oekraiense presidentiele verkiezingen te ondersteunen (!). Zie je het woordje “new” uit de mond van de Amerikanen zelf ? Hoezo “new” (nieuw) ? Wordt hier bedoeld de staatsgreep regering, die het overnam van de gevluchte President van Oekraine ?

   Wat er gebeurd is bij die verkiezingen weet ik op dit moment niet, dat zou ik moeten uitzoeken. Het betreft daar een zogenaamde verkiezing, na een staatsgreep. Dus eerst het parlement bestormen, de regionale raden, en het hof van justitie met tuig bezetten, en dus de controle verkrijgen over het verkiezingsapparaat zelf, en dan verkiezingen uitschrijven ? Terwijl het verkiezingsstelsel altijd al draaide, terwijl daar geen diepgaande problemen mee waren, en in feite de macht al eerder van het ene naar het andere kamp overgegaan was ? Hoe realistisch zijn dat soort verkiezingen uberhaupt. Bedenk hierbij dat menig dictatuur ook “verkiezingen” houdt, die door niemand serieus genomen worden. De gekozen President van Oekraine is – bij mijn weten – nooit afgetreden. Hij moest vluchten voor de Amerikaanse staatsgreep, eerst naar Karkov, toen naar Donetsk, en toen naar de Krim. Hij was volgens velen corrupt (zoals overigens de meeste politici op landelijk ministerieel en hoger niveau waarschijnlijk niet helemaal te vertrouwen zijn, mijn inziens), maar hij was wel gekozen. Het kiesstelsel werkte, internationaal was de regering als democratisch erkent.

   Wat had moeten gebeuren is dat de neo-Nazis en andere jeugdbendes en speciale troepen van Amerika en elders, eerlijk mee hadden gedaan met de verkiezingen. Zo gaat dat in een democratie: je schrijft je in, en probeerd stemmen te halen. Je gaat niet het parlement bestormen en met voorbommen gooien. Maar dat is blijkbaar wat U onder democratie verstaat ?

   Deze “verkiezingen” van 25 mei 2014 waren in een tijd dat er burgeroorlog uitgebroken was. Op 2 mei 2014 heeft het straattuig van de staatsgreep in Odessa een bloedbad aangericht, onder andere in het vakbondshuis waar mensen afgeslacht werden met handbijlen en vuurbommen. De overmacht van de groep ultra-nationalistisch tuig ten opzichte van de mensen bij het vakbondshuis -waaronder onschuldige omstanders die voor de gewelddadige jeugdbendes in het vakbondshuis gevlucht waren – was in de orde van 1:10 (als ik het me goed herinner). Om zichzelf te legitimeren schrijven de staatsgreep plegers dan “verkiezingen” uit. Op zich niets mis mee, prima zelfs. De vraag is hoe serieus kun je het nemen dat mensen die eerst met geweld het parlement innemen, daarna verkiezingen uitschrijven. Denk je dat die eerlijk gehouden worden, dat de stemmen eerlijk geteld worden, door mensen die net een staatsgreep plegen met honderden doden of meer ten gevolge ? Moordenaars dus, zo niet massamoordenaars ? Opgehitste mensen die nachtelijke fakkeltochten houden, en daarbij “dood aan de communisten, dood aan de Russen, dood aan de vijanden” scanderen ?

   Overigens kun je hetzelfde vinden van de verkiezingen in Novorossia later, als de staatsgreep ongedaan wordt gemaakt en de andere kant van de burgeroorlog het wint rond Donetsk en Luhansk. Dat is dan immers ook eerst een “regering” gebaseerd op straat geweld, op bezettingen van gemeenteraden, op een soort staatsgrepen. Hoe realistisch zijn die verkiezingen dan ? Alhoewel dat een goede vraag is, waren het niet de Milities van Donbas die met het geweld begonnen zijn. De Amerikanen zijn ermee begonnen op de Euro-Maidan, en toen hebben anderen weken later zelfs daarop moeten reageren met hun eigen tegen-geweld. Op de Krim en in Donbass heeft die kant het gewonnen.

   Overigens herinner ik me het nog wel, dat er sprake zou zijn van verkiezingen of niet in Novorossia, tijdens het staakt het vuren. Zakharchenko zei eerst dat het niet mogelijk was. Ik heb toen zelfs nog op een videotje op youtube geargumenteerd dat ze het staakt het vuren moesten benutten voor het zich legitimeren via verkiezingen. Blijkbaar vonden ze dat zelf ook al, want dat hebben ze ook gedaan. Zakharchenko werd toen gekozen als hoofd van de Volksrepubliek Donetsk.

   Maar dat is volgens U natuurlijk weer niet legitiem. Alles is legitiem wat de Amerikaanse staatsgreep plegers doen, hun verkiezingen tellen wel, hun wegjagen van een gekozen president is allemaal prima, maar als de mensen in Novorossia hetzelfde doen – mijns inziens omdat zij zich moeten verdedigen tegen een fascistische staatsgreep en daaropvolgende politieke geweld – dan mag het allemaal ineens niet.

   Je zou nog deze middenweg kunnen kiezen: zowel de staatsgreep in Kiev was ok, maar dan is de staatsgreep op de Krim en in Donetsk en Luhansk (even aangenomen dat die er was, dit zijn allemaal niet zulke eenvoudige vragen om goed te beantwoorden) ook OK. De verkiezingen voor nieuwe president in Oekraine kort na de bloeddorstige Amerikaanse staatsgreep en het vluchten van de gekozen President – die moest vluchten voor zijn leven – zijn OK, maar dan zijn de verkiezingen in Novorossia ook OK. Een beetje eerlijkheid naar beide kanten, als je een staatsgreep van neo-Nazis goed vind, is wel zo eerlijk, nietwaar ? De conclusie van zo’n midden-visie is dan, dat al deze regeringen legitiem zijn: Kiev, Donetsk, en op de Krim.

   Het resultaat van die visie, die niet de mijne is maar het is een midden-weg, is dan dat Kiev op moet houden het nu Soevereine volk van Novorossia af te slachten en dat gebied terug te veroveren. Tegelijkertijd zou Novorossia genoegen moeten nemen met het gebied dat zij nu hebben, eventueel met Referenda in de omliggende gebieden om te zien waar die mensen bij willen horen (waar ik voor zou zijn, zo’n Referendum oplossing, maar dan moeten de neo-Nazis wel eerst weg want je kunt geen democratie hebben met dat soort tuig dat rondrend en mensen afslacht.)

   Like

 3. The situation in most parts of Donetsk and Luhansk oblasts significantly and adversely affected
  electoral preparations there. Serious problems in these oblasts included intrusion into and forced
  eviction and closure of DECs by illegal armed groups, intimidation of election officials, including
  abductions, death threats, forced entry into private homes, seizure of equipment and election materials,
  and the shooting of a candidate proxy. These illegal actions constituted attempts to prevent the election
  and deny citizens the fundamental right to freely participate and elect their chosen representative.
  Despite the enormous challenges they faced, election officials in these two oblasts made commendable
  efforts to continue with their work. Ultimately and despite these efforts, polling did not take place in
  large parts of Luhansk and Donetsk oblasts.

  http://www.osce.org/odihr/elections/ukraine/120549?download=true

  Nu tevreden met de bron?

  Like

  1. ~ Wie is OVSE ?

   Dat een internationale organizatie iets zegt, en dan is het zo ? Zo werkt de wereld niet. Een voorbeeld: Wie is de gekozen regering van Nederland, wie vertegenwoordigt iedereen ? De Nederlandse regering, de Staten Generaal. Betekend dat dan dat de Nederlandse regering het meest betrouwbare orgaan in Nederland is, en dat dus alles wat ze roepen de waarheid is, het hoogste goed ? Natuurlijk niet. Ze liegen en bedriegen er lustig op los. Denk je dat dit anders is als dit soort systemen op nog grotere schaal worden georganiseerd, waardoor het normale volk er nog minder zicht op heeft, zoals een E.U., zoals een V.N., of zoals een OVSE ? Uiteraard is dat niet zo.

   Verder is de OVSE ook geen betrouwbare bron, want grotendeels onder de controle van de westerse machten. Wat de OVSE vind van de februari 2014 staatsgreep in Oekraine weet ik niet eens, maar als ze een direct daarna uitgevoerde “verkiezingen” zonder problemen goedkeuren, dan lijkt het me duidelijk met wat voor een organisatie we hier te maken hebben.

   ~ Zien wat men wil zien in OVSE rapporten ?

   Het citaat dat u aanhaalt, lijkt niet te zeggen wat U denkt dat het zegt. De naam “illegaal bewapende groepen” wordt aangehaald, dat is voor jou blijkbaar de Milities van Donbass die zich verdedigen tegen de fascistische staatsgreep, klopt ? Wat U misschien niet weet, is dat er fascistische bendes op de been waren (en zijn), van de Rechtse Sector, ondermeer de bataljons van Oligarch Kolomoisky (die rijk genoeg is om complete bataljons op de been te brengen). Deze bendes plegen staatsgrepen overal in Oekraine, ook in Kiev. Als de OVSE dus aan “illegaal bewapende groepen” refereert, kan dat zowel gaan over de Milities van Donbass, als over deze ultra-nationalistische/Nazi bataljons van de Euro-maidan staatsgreep, waarmee Obama Oekraine heeft ingelijft in het westerse imperium. Dat is dus de eerste duidelijke onduidelijkheid in het citaat: wie zijn “illegaal bewapende groepen”.

   De 2de onduidelijkheid is dat er staat dat het gaat over de hele Provincies (Oblasts) Donetsk en Luhansk. Dat zijn nogal grote gebieden. Bij elkaar zit je al gauw in de orde van grootte van heel Nederland, hetgeen alweer een parallel is tussen Novorossia en hoe Nederland is ontstaan uit de Separatistische oorlog tegen Spanje (1566-1588…). Aan de west kant hiervan hebben de Euro-maidan fascisten op dit moment de overhand, en hadden dat eigenlijk al vanaf het begin behalve in Slavyansk. Hierbij moet ook niet vergeten worden dat in het begin, en op dat moment in mei 2014, er nog helemaal niet zo’n duidelijk front was als nu. Dat is pas later ontstaan, toen de bevolking van Donbass de fascistische bendes van de staatsgreep uit het gebied dat nu de Volksrepublieke Donetsk en Luhansk zijn, verjaagd heeft. Dat is met allerlei omsingelingen gebeurd.

   ~ Staatsgrepen en tegenstaatsgrepen, verkiezingen en afscheidingsreferendum

   Verder lijkt het me niet meer dan logisch, dat als er een situatie van staatsgrepen en tegenstaatsgrepen plaats vind, als delen van de bevolking in gevecht zijn met neo-Nazi bendes die voor Amerika werken, dat er dan inderdaad – hoe dan ook, en door wie dan ook, inclusief de Milities van Donbass maar ook en primair als aanstichters de staatsgreep plegers van Amerika – geen situatie bestaat waarin verkiezingen op enigerlij wijze normaal kunnen plaatsvinden.

   Er is ook een afscheidingsreferendum geweest van Novorossia, wat natuurlijk ook moeilijk was in die situatie. Fascisten van Kiev hebben toen geprobeerd die verkiezingen op bepaalde plaatsen met geweld te stoppen, maar dat lijkt grotendeels mislukt te zijn. Hieraan zie je ook de volkswil in Donbass, die niet alleen tot uiting komt in stemmen, maar ook in opstand. Nu kan men hetzelfde vinden over Kiev: daar was ook een opstand, en dus is dat in zekere zin de stem van het volk. Dat is ook zo, echter er zit hier een addertje onder het gras.

   ~ De lokaliteit van een staatsgreep

   Als je de volksmening wilt peilen door middel van de macht van de volksopstand zelf, zoals dat bijvoorbeeld in Nederland duidelijk werd toen wij succesvol de Spanjaarden verjoegen, dan moet je logischerwijze het deel nemen van het volk dat in opstand komt, en in opstand kan komen. Dat is dus het verschil tussen een staatsgreep in Kiev, en een staatsgreep in Donetsk en Luhansk, en op de Krim. Kiev ligt heel erg ver van de andere delen van het reuzachtige Imperium dat per toeval onder haar bestuur kwam te vallen. Het gaat hier over een land waar Nederland wel een keer of 10 in past. Een opstand in Kiev spreekt voor de lokale bevolking in die stad, niet voor het hele imperium. Stel je keurt die opstand goed, waar zeker een argument voor is, dan nog kan het nooit meer zijn dan een uiting van de volkswil van het gebied in en rond Kiev. Het revolutionaire mandaat betreft dus de Provincie Kiev, en eventueel de andere Provincies waar ook lokale staatsgrepen plaatsvinden die niet primair worden georganiseerd vanuit de hoofdstad. Dat is je revolutionaire mandaat, alhoewel je het dan al heel positief bekijkt omdat een staatsgreep nu eenmaal een daad van oorlog tegen de democratie is.

   In Donetsk en op de Krim is die staatsgreep er uiteindelijk dus niet. Het volk gaat niet mee met de fascisten van Kiev en Amerika. Is het raar dat in zo een groot gebied, het ene deel iets anders wil dan het andere ? Nee dat is niet vreemd. Zelfs als de staatsgreep als legitiem voorgesteld moet worden, zoals U blijkbaar doet – of het zelfs ontkent, hetgeen absurd is – dan zal men moeten vaststellen dat het Revolutionaire mandaat in Donetsk en Luhansk niet aan de kant van de fascisten van Amerika ligt, maar aan de kant van de milities van Donbass die de Volksrepubliek Novorossia hebben uitgeroepen, om zichzelf te verdedigen tegen de volkerenmoord van de dolgedraaide Amerikaanse ultra-rechtse en neo-Nazi moordenaars. Zijn verkiezingen mogelijk in de oorlogsrook, dus niet een relatieve stilte achter een bestaande frontlinie maar een chaotische situatie van straatgevechten, staatsgrepen en tegen-staatsgrepen ? Het is heel makkelijk voor te stellen dat het dan inderdaad niet mogelijk is, daar waar het nu wel mogelijk is omdat er een duidelijke frontlinie is, met de ene Staat aan de ene kant, en de andere Staat aan de andere kant.

   De OVSE zegt hier dus niet wat U ervan lijkt te maken. Ze zeggen eigenlijk niet meer dan dat er teveel chaos was door niet nader gespecificeerde groepen. Gezien de situatie lijkt mij dat een mogelijk realistische inschatting op dat moment en voor die provincies. Wie is er begonnen met de staatsgreep ? Ultra-linkse jeugdbendes die bij de Europese Unie wilden, omdat ze daar allerlei illusies over koesterden dankzij Amerikaanse propaganda operaties die naar zeggen van Victoria Nuland 5 miljard dollar hebben gekost (!). Daarna kwamen de ultra-rechtse bendes erbij, de fascisten die later onder andere Azov vormen. Zij plegen een staatsgreep en jagen de gekozen president van Oekraine weg, die moet vluchten voor zijn leven. Dat er daarna in die delen van Oekraine waar al langdurig problemen waren met het centrum de opstand het hevigste uitbreekt, daar waar mensen niet afgesneden worden van de rest van de wereld omdat ze nog een tweede grens hebben voor handel en noodgoederen (naar Rusland): hoe kan dat iemand werkelijk verbazen ?

   ~ Als een staatsgreep ook de mening peilt, dan …

   Als men staatsgrepen goedkeurt als een methode om de volkswil te peilen – wat U doet, want U keurt de bloedige februari ’14 staatsgreep in Kiev expliciet of impliciet goed – dan moet men nu ook de nieuwe situatie accepteren dat de volkswil in Donbass een andere blijkt te zijn. Dan moet men ophouden met oorlog voeren tegen Donetsk en Luhansk, en bijvoorbeeld een Referendum organiseren over het grensgebied tussen Novorossia en Kiev over waar deze mensen bij willen horen, want als een heel Imperium zijn macht aanwendt tegen een hoek van dat land, dan moet men ervan uitgaan dat zij die hoek kunnen verdringen en dat die macht daarom geen uiting hoeft te zijn van de daar en daar in de buurt levende mensen. Daar zou dan een Referendum georganiseerd kunnen worden over wie bij welke Staat wil, of anders zou men het kunnen versimpelen door direct de nu door Kiev bezette delen van Provincies Donetsk en Luhansk onder hun historische hoofdsteden te scharen, of dat in beginsel al zo af te handelen in afwachting van verdere Referenda.

   ~ stop deze oorlog

   De kans dat heel zuid/oost Oekraine zich wil afscheiden van Kiev bij zulke Referenda, moet overigens ook niet onderschat worden, omdat dit de verkiezings uitslag verschillen waren eerder. De hele strijd in Donbass is als het ware een verheviging en verdrukking van de hele zuid-oostelijke helft van Oekraine. Daar had men overwegend voor Yanukovitch gestemd, die in een staatsgreep is verjaagd. Dan gebruikt de noord/westelijke helft militaire macht om zijn wil op te leggen, en stuit uiteindelijk in Donbass op teveel weerstand om met hun (door Amerika gesteunde) dictatuur weg te komen.

   ~ Nederland loopt over naar “Alva”

   Het is schokkend om te zien hoe Nederland heden ten dage de rol aanneemt van het Spaanse achterland. Wij zijn onderdeel van het westerse Imperium van moord en oorlog, en dwingen koste wat het kost andere volkeren op de knie voor de misdadigers in de top van de eigen economie. In 1566-1588 en later streden wij tegen dit soort Imperiums voor niet meer dan ons eigen lijfsbehoudt, tegen de terreur van de Spaanse (Katolieke) Inquisitie. Nu leggen wij dit soort terreur op aan Oekraine, en kiezen partij tegen de mensen in de verste uithoek, alsof het aan ons is te bepalen hoe zij moeten leven. De vergelijking is meer dan alleen een overeenkomst. In feite is de Nazi beweging van Hitler georganiseerd op het systeem van de Katolieke kerk: de S.S. werd gebaseerd op de organisatie en methodes van de Jesuieten, die het leger van de Paus zijn, en die de Spaanse Inquisitie waren (of hoe dat ook precies zat in het rattennest van het Vaticaan). Deze groep bestaat nog altijd. Het was de Inquisitie die zich tegens ons keerde, ons vermoorde, ons martelde. Deze Inquisitie heeft zich indirect vertakt in het Nazisme van Hitler, en komt nu terug in de neo-Nazi bataljons die de volkerenmoord plegen in Donbass. Ja wij hebben dezelfde vijand, Novorossia en Nederland.

   Het is een historische vergissing van Nederland, dat zijn Rechtstaat verspeelde aan Amerika *), en zijn Democratie aan de Europese Unie (waarvan de eerste President ook een Nazi was, overigens, Walter Hallstein) **), dat wij nu het Spaanse achterland geworden zijn, dat wij nu de vijand geworden zijn van onze eigen vrijheid, door die aan een ander volk met geweld te ontnemen. De enige hoop die er nog is, en waarom ik mij alsnog Nederlander kan voelen, is dat het Nederlandse volk zich in Referendum heeft uitgesproken tegen deze monsterlijke organisatie: de Europese Unie. Een Referendum dat met voeten getreden wordt door de ratten van de macht, net zoals het afscheidingsreferendum van Novorossia met voeten getreden wordt door diezelfde Europese Unie, door de maniakken van Amerika, en de corruptie netwerken in Kiev. Het verschil met Hitler hier is dat Hitler er direct voor uit kwam dat hij een anti-democratische dictator was, terwijl de leugenklieken van vandaag de dag het ene claimen en het tegenovergestelde doen.

   ~ Ook Nederland valt

   *) In 1953 werd de Rechtstaat opgeheven en werd de Parlementaire Autocratie van kracht via artikelen 90-95 van de grondwet. Mijns inziens is dit nooit correct geratificeerd, omdat het nooit aan het volk is verteld wat dit eigenlijk betekend. Dan kan men wel in wetboeken rommelen die niemand leest en dat allemaal keurig afhandelen, maar dat staat niet gelijk aan een democratisch mandaat.

   **) De uitvoerende macht heeft een staatsgreep gepleegd tegen de geachte Staten Generaal, door via de Europese President nu wetgeving te maken in Nederland. De E.U. is ook van kracht via artikelen 90-95 grondwet in Nederland, die dus mijns inziens nooit werkelijk zijn geratificeerd. De enige expliciete ratificatie informatie die wij hebben van het volk over de E.U. en daardoor wellicht impliciet oven artikelen 90-95 is de afwijzing van de E.U. in het Referendum; dit is echter nogal vaag.

   o Ik zet dit er maar even bij, omdat mensen anders denken dat het wat politieke kreten van opwinding zijn. Nee, dit zijn exacte wetsbepalingen die nooit afgesloten hadden mogen worden. De vernietiging van democratie en Nederland en in Oekraine wordt uitgevoerd door dezelfde machten, namelijk de klieken van het grote geld via de E.U. en Amerika. Daarom is dit allemaal ook veelzeggend over de situatie in Oekraine. Wij hebben dezelfde anti-democratische vijand, en zouden 1 front moeten vormen met Novorossia. Een front tegen het bij de oprichting van ons land zuidelijke tiran uit Spanje, en nog veel langer geleden rond het jaar nul was het ook al de tiran uit Rome die ons het brood uit de mond kwam stoten om geen andere reden dan dat hij een machtszieke maniak was. Men zou het een Zuid Front kunnen noemen, het Nederlandse Zuid Front tegen de tirannen; alhoewel we ook wel eens een noord front hebben gehad, tegen de Vikingen die de katolieke sekte nesten kwamen plunderen; maar dat is weer een ander verhaal … of toch niet?

   ~ Dezelfde lange strijd

   Wie weet nog dat de kerk van Rome de val van de Romeinse Republiek onder de tiran was, de persoonscultus van de Keizer, en dus de destructie van de Senaat, Rechtstaat en Democratie, en dus hoe logisch het allemaal is dat dit systeem een vijand van ons land en volk is ? Op een soort manier vielen wij dus onder het Scandinavische Zuid Front tegen de tiran van het zuiden. Zo zie je dat het allemaal hetzelfde verhaal is, een strijd tussen het Imperium van de tirannen, en de rechten van mensen. Nederland staat nu aan de kant van de tirannen, en dat zou nooit meer moeten gebeuren sinds Alva hier heeft huisgehouden en wij ons bevrijdt hebben.

   Hoe direct de lijnen zijn naar dit schijnbaar lang vervlogen verleden, kan men zien aan de titel ‘Pontifex Maximus,’ die de verderfelijke tiran won in zijn moordende oorlogen voor territorium bij onder andere onze eigen rivier de Rijn. Pontifex Maximus betekend superieure bruggenbouwer, een techniek die de Romeinse barbaarse plunderaars gebruikten bij hun oorlogvoering. Deze titel wordt tot vandaag de dag gehandhaaft voor de Paus in de afgekorte vorm, Pontefice (Engels: Pontif), en waar komt onder andere deze nieuwe zeer zwak democratische Europese Unie poging vandaan ? Onder andere via het Verdrag van Rome, dat direct onder reuzachtige standbeelden van Pausen werd getekend.

   De gruwelen van gisteren zijn de gruwelen van vandaag, er is niets nieuws onder de zon. De gruwelen van de Paus en Alva, zijn de gruwelen van Obama en Peroshenko. De staatsgreep duizenden jaren geleden in Rome is de staatsgreep in Kiev. De strijd van Novorosia – nota bene onder de kleur Oranje, onze kleur van de Opstand – is de strijd van Nederland tegen de tirannen. De Nederlandse leeuw werd niet getemd in Den Haag, maar na ingezet te zijn als een beest tegen onschuldigen, gewurcht voor de glorie van de aasgier Amerika; de aasgier die ooit een adelaar was, maar zich tegoed deed aan een rivier van onschuldig bloed. De leeuw dook weer op aan het Zuid Front, in Novorossia. Grommend liet hij de tiran weten, dat geen mens de almacht toekomt. Hij maakte zich breedt voor de grootmoeders en kinderen, beet de arm van de tiran af. Hij sterkte zich aan de buit en brulde om meer. De Leeuw werd getemd in Novorossia, zijn wreedheid werd mededogen in dienst van de onschuldigen. E pluribus unum. Moedig springt hij tussen de monsters en hun prooi, zelfs voor spervuur duikt hij niet.

   Wie zich verzette tegen Alva, die verzette zich tegen Hitler, en verzet zich nu tegen Obama. Wie toen heulde met de Spaanse Kroon, die werkte samen metde N.S.B., en applaudiseert nu voor de staatsgrepen van de Europese Unie. Hun rechtmatige deel is de slavernij. Laten zij hun ogen toch open doen voordat alles is verloren en door harde strijd moet worden terug gewonnen, misschien zelfs in Nederland. Waarschijnlijk zijn de meesten niet meer dan verward door de leugenbrei van de massa media, en staan niet werkelijk achter de tirannen, want hoe kunnen mensen zo monsterlijk zijn ? Niet het wrattenzwijn is aan de macht: de slang verleidt de volkeren.

   Er is niets nieuws onder de zon, want onze mannen zijn eerder ingezet als strijders voor Rome, lang lang geleden. Ook toen werden zij als beesten ingezet voor buit op landen die ons niets hadden misdaan. Als de machtigste strijders in het hele leger stonden zij in Rome bekend, zo wordt verteld. Dit mag nooit meer gebeuren. Er is nog maar 1 strijd de moeite waard: de strijd tegen de binnenlandse tiran, tot in de dood, desnoods alleen voor de eeuwigheid. Al het andere is het Imperialistische gif, totdat dit volk zich heeft gebeterd en wijs geworden is. Nu weer strijden onze mannen voor een buitenlandse macht, voor niets. Gelukkig stelt hun macht weinig meer voor. Wie niet voor het goede vecht, verliest vroeg of laat de moed. Zo is het vergaan met de Nederlandse strijdkrachten. Laat ze thuiskomen, laat ze zich niet onteren voor een buitenlandse macht.

   De ergste vijand zit niet noord of zuid, west of oost. De ergste vijand is het gif van binnenuit, het gif van het verraad en de vergiftiging van de meeloperij met het Imperium. De enige echte vijand van Nederland is onze eigen domheid en hebzucht, het enige dat ons werkelijk kan bedreigen is de kreukel in onze eigen goede wil en de goedgelovigheid waarmee we weer in de leugens trappen van de ratten van de macht.

   Bedankt voor uw interesse in South Front Nederlands. De overwinning op de tirannen is maar een stap van ons verwijdert. Het gevecht is nog nooit zo makkelijk geweest, nog nooit waren de gevaren zo groot als nu.

   Like

 4. In het rapport staat aangegeven in welke kiesdistricten precies wel en geen verkiezingen konden worden gehoude (voetnoot 110 op pagina 25). De kaart hiervan is terug te vinden op http://www.electoralgeography.com/new/en/countries/u/ukraine/ukraine-presidential-election-2014.html. Zoals je ziet komt dat aardig overeen met de gebieden die op dat moment in handen waren van de opstandelingen.

  Lijkt me dus meer dan duidelijk aan wie de OVSE refereert als ze het heeft over het verstoren van de verkiezingen.

  Verder ben ik zeer benieuwd naar je harde bewijzen voor de partijdigheid van de OVSE. En nee, dat ze iets beweren wat niet overeenstemt met jouw sprookje is geen bewijs.

  Like

  1. Doet dit er toe: https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_presidential_election,_2010 ? Waarom hebben “jullie” een bloeddorstige staatsgreep gepleegd tegen een gekozen regering ?

   Klagen over het verstoren van de verkiezingen ? U ziet de enigsins kolderieke kwaliteit daarvan, na de bloeddorstige februari 2014 staatsgreep van Amerika, na het proberen te verstoren van het afscheidingreferendum van 11 mei in Donbass door met machine geweren gewapende Milities van de fascistische staatsgreep ? Als “jullie” aan de democratie een einde maken met straat geweld, brandbommen, het innemen van regeringsgebouwen door straattuig, fascisten, op ongewapende burgers schieten omdat jullie het Referendum niet kunnen hebben, dan moet je daarna niet klagen dat er een burgeroorlog uitbreekt waarin op dat moment inderdaad geen verkiezingen meer mogelijk zijn – welke kant daar ook precies verantwoordelijk voor is op een bepaalde locatie. Kijken door een koker is iets waar de westerse media om bekend staat, maar met de realiteit heeft het nu eenmaal weinig te maken. Begrijpt U dat ik niet eens betwist dat het heel goed mogelijk is dat de Milities van Donbass bepaalde verkiezingsoperaties onmogelijk hebben gemaakt ? Hoe moet ik dat precies weten, wat er in elk dorp, stad en straat gebeurd. Hoe kunt U dat ook precies weten ? Wat we wel zeker weten, is dat het westen de fragiele Oekraiense democratie vermoord heeft. Daarna kan het westen niet meer klagen, als er tegen-geweld uitbreekt en mensen het land vanaf de grond toe opnieuw moeten opbouwen. Zelfs de voorzitter van het subcomitee van het Amerikaanse huis van afgevaardigden voor buitenlandse zaken, zei dat de regering van Oekraine onder Yanukovitsch (die moest vluchten voor de westerse staatsgreep) gekozen werd in de meest democratische verkiezingen van Oekraine ooit, en dat zelfs Amerika deze verkiezingen volledig erkent had.

   Dit vinden mensen die het direct mee maken ervan: https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/07/23/demonstratie-tegen-partijdigheid-ovse/ Dus niet corrupte netwerken in het ver weg gelegen Kiev, met hun eigen belangen. Niet imperialisten in Washington of Den Haag, niet kranten bezitters in het gezapige Nederland: de mensen zelf, waar het allemaal gebeurd in hun straat. Maar, U weet het beter, want U bent daar geboren ?

   Het valt me op dat U zeer diep in de vijandige documentatie weet te duiken, en deze discussies zeer lang weet te voeren. Dat is natuurlijk fantastisch, waarvoor dank. Het geeft ook aan dat het erop lijkt dat U hier zelf bij betrokken bent op 1 of andere manier. Werkt U in het westerse propaganda systeem, voor een propaganda organisatie van de NAVO of de Nederlandse regering, de Europese Unie ? U bent immers anoniem, omdat U bang bent gepakt te worden voor iets, of omdat iedereen meteen weet waarom U dit allemaal zegt als we iets meer weten over Uw identiteit ? De vrouw van een shell baasje ? Anonimiteit mag hoor, helemaal geen probleem. Het werpt echter wel vragen op, dat hoort er ook bij.

   De tijd zal komen dat het westerse Imperium instort, dan zullen politie onderzoeken volgen. Niet naar anonieme commentaren op websites wat mij betreft, dat is te onbelangrijk. Wel naar de corruptie en/of misdadigheid bij de grote kranten en TV, als het aan mij ligt, het zwarte gat van de Nederlandse maatschappij. Vind U het ook rechtvaardig dat als mensen in Nederland doelbewust het volk hebben voorgelogen en daarmee niet alleen massamoord en oorlog gestimuleerd hebben, maar dat die oorlog ook werkelijk is uitgebroken, de mensen werkelijk zijn vermoord, en de nodige hulp hen werkelijk onthouden is door het dolgedraaide en opgehitste Nederlandse volk, dat als deze mensen verwijtbaar blijken dat zij dan uitgeleverd zouden moeten worden aan de Rechtbanken in Novorossia, waar hun misdaden tot de massamoorden hebben geleid ? Is dat rechtvaardig, of moet het mogen dat de grote kranten en TV doelbewust mensen leugens voorhouden. Ik spreek dus niet over domheid of mensen die werkelijk meegezogen worden in de leugens. Ik doel op het aantonen van criminele intentie, op getuigen die kunnen zeggen “Ja, ik heb de eindredacteur van het 8 uur journaal letterlijk horen zeggen dat hij wist dat er een staatsgreep was in Kiev, maar dat het Nederlandse volk dat niet hoefde te weten omdat het niet past in de buitenland politiek en bij de belangen van Shell,” enzovoorts. Zijn dat criminele acties die bestraft moeten worden, of is dat allemaal vrijheid van meningsuiting, ook al gaan er duizenden mensen door dood ? Merk op dat ik heel goed besef dat dit een goevelige politieke kwestie is, op de grens van essentiele grondrechten.

   Ik kan hier nog aan toevoegen … Stel dat “jullie” verder gaan met jullie staatsgreep in Den Haag, de langzame verrottings staatsgreep van de Europese Unie, op het moment dat “wij” het winnen van de corruptie en een partij coalitie aan de macht weten te brengen die de Nederlandse democratische Rechtstaat gaat herstellen. Dat “wij” dus de verraad artikelen 90-95 uit de Grondwet gaan halen, dat we de Universele Verklaring van de Rechten van de mens van de Verenigde Naties (UVRM) vanwege het verraderlijke artikel 29 lid 3 uit de wet wippen. Dat we bezig zijn met het Nederlandse leger te redden van de NAVO Imperialistische oorlogen, en dat we de gulden weer gaan invoeren. Stel dat het Nederlandse volk de buik vol heeft van het verraad van de grote kranten en TV, van de grote bedrijven en het heulen met het buitenlandse Amerikaanse Imperium, en offers wil brengen voor de hoogste principes, zodat de gewoonlijke trukjes van het grootkapitaal niet hun effect sorteren (zoals het etteren met de economie, en de oppositie de schuld geven). Stel dat “jullie” hetzelfde doen als “jullie” in Kiev hebben gedaan. Jullie brengen je occupy-wallstreet systeem in stelling, tentjes overal, klaar voor de staatsgreep in stad en land, klaar voor de staatsgreep. Dan als het niet lukt met deze ultra-linkse chaos makers en anarchisten, brengen jullie je geharde neo-Nazis, Fascisten, voetbal relschoppers en speciale troepen in stelling, en beginnen simpelweg de straatoorlog tegen de Staat. Jullie razen nachtenlang door, weken lang, brandende barricades rond het Binnenhof. De raad in Leeuwarden wordt bezet, de gemeenteraad van Breda wordt belegert. Uiteindelijk bezwijkt de Staat, omdat de laffe en domme regering het leger niet durft in te zetten (wat ik absoluut wel zou doen, aangenomen dat de verkiezingen correct genoeg waren afgehandeld de laatste keer). En dan komt de grootste grap: jullie organiseren nieuwe verkiezingen. De staatsgreep plegers en massa moordenaars, organiseren verkiezingen. Waarom ? Pretenties, de propaganda moet doorrollen. De staatsgreep moet bezegeld worden met schijnverkiezingen. Schijnverkiezingen ? Ja natuurlijk, want als jullie het hadden kunnen winnen via eerlijke verkiezingen, hadden jullie geen staatsgreep gepleegd. Dat betekend dus dat de verkiezingen die jullie gaan organiseren, vervalst gaan worden. Anders hadden jullie geen staatsgreep gepleegd, het ging er juist om iets te doen buiten de volkswil om. Stel nu dat wij in Groningen het compleet gehad hebben met de idioterie uit Den Haag, en eindelijk onze onafhankelijkheid weer uitroepen. We beginnen onze eigen Republiek, en krijgen hulp uit Noord Duitsland – waar de mensen veel meer op ons lijken dan de westerlingen. We organiseren een Referendum, maar tuig uit de grote steden komt hiereen met de trein, en verstoord onze democratie. Als ik het goed zie was het afscheidingsreferendum in Donbass op 11 mei 2014, en de schijnverkiezingen georganiseerd door de massamoordenaars op 25 mei 2014. Dus nadat wij in Groningen al onze onafhankelijkheid hebben uitgeroepen van jullie moordlustige staatsgreep voor een buitenlandse vijand, en wij dat al bekrachtigt hebben in een machtig Referendum met torenhoge opkomst en radicale uitslag in ons voordeel, komen jullie hier nog eens etteren met presidentiele schijnverkiezingen. Hoe zou ik reageren ? Ik denk dat ik jullie er keihard uit zou gooien, met geweld als nodig, na alles wat er gebeurd is. Over en uit met jullie, hadden jullie onze democratie maar niet moeten vermoorden, dan hadden we het spel eerlijk meegespeeld. Ziet U mij staatsgrepen plegen op dit moment, ook al noem ik de E.U. hoogverraad ? Nee, dat doe ik niet. We hebben hier een democratie. Ik wil dit spel eerlijk winnen, en anders maar niet. Dan krijgt dit volk wat het verdiend, onder de zwaar verhevigde corruptie van de E.U. Zo zie ik dat, want ik ben voor democratie, in tegenstelling tot de E.U. en de corruptie netwerken van het groot kapitaal. Er zit echter ook 1 mits aan: als jullie met een bloedige staatsgreep beginnen, of de stemmachines weer invoeren, dan is het ook over en uit met loyaliteit aan de geachte Staten Generaal, met mogelijk alle gevolgen van dien, inclusief het onklaar maken van verkiezingen vanuit het staatsgreep centrum op ons land, want vanaf dan buitenland is.

   Jullie maken alles kapot, maar als alles kapot is gaan jullie zelf kapot aan je eigen verwoestingsdrang. Wie met moord en leugen naar de wereldmacht hongert, wie alles kapot maakt voor die wanhoopsdroom, die maakt de hoogste macht tot zijn vijand. Roemloos en gehaat zal hij ten onder gaan, als het ochtend licht uitbreekt over een nieuwe wereld. Over jullie verguisde botten zal de nieuwe vrede bekrachtigd worden. Kinderen lachen weer, vrouwen kijken vrolijk toe, en jullie zullen weten dat jullie macht niets meer was dan een illusie. Wie steelt eindigt met niets. Wie zijn leven geeft voor het leven van anderen vergaart de eeuwige vrede. Alles is mooi, alles is goed, het lied van het leven zal klinken, voor eeuwig. Keer om van jullie weg van haat, leugen en onderdrukking, moord oorlog en machtshonger, voordat jullie gedwongen worden. Neem genoegen met het deel dat U toekomt, laat voor anderen het deel dat hen toekomt. Jullie lijken niet te begrijpen, dat mensen levende wezens zijn, met een ziel en een wil.

   Bedankt voor uw interesse in South Front.

   Like

 5. “Begrijpt U dat ik niet eens betwist dat het heel goed mogelijk is dat de Milities van Donbass bepaalde verkiezingsoperaties onmogelijk hebben gemaakt ?”

  Eerder schreef je “Welke verkiezingen hebben de Volksrepubliek Donetsk en Luhansk mensen tegen gehouden ?”

  Als je een vraag stelt, is het logisch dat ik met bewijs kom.

  “[…]moet je daarna niet klagen dat er een burgeroorlog uitbreekt waarin op dat moment inderdaad geen verkiezingen meer mogelijk zijn – welke kant daar ook precies verantwoordelijk voor is op een bepaalde locatie.”

  Het is duidelijk in aan de hand van het OVSE rapport wie er waar verantwoordelijk was voor het onmogelijk maken van de democratische verkiezingen. En ja, het verstoren van democratische verkiezingen vind ik een ernstige zaak.

  “Daarna kan het westen niet meer klagen”

  Tja, ik ben niet verantwoordelijk voor wat het Westen (wie dat ook zijn mogen) al dan niet gedaan heeft. Ik heb genoeg recht op klagen dus. Ironisch genoeg heeft juist de LNR (je bron) weinig recht van klagen gezien hun eerdere betrokkenheid bij het verstoren van verkiezingen.

  Like

  1. Het verstoren van verkiezingen vind U een ernstige zaak. Heel mooi van U. Jammer dat U de eerlijkheid lijkt te missen om hetzelfde te vinden als de staatsgreep plegers van Kiev een afscheidingreferendum met wapens proberen te verstoren.

   Het is zo dat ik vroeg welke verkiezingen verstoord zouden zijn door de Milities van Donbass, omdat mij hier weinig van bekend is. U bewijst echter helemaal niets met een kaart van verkiezingsopkomst. U lijkt er blind vanuit te gaan dat alles de schuld is van Novorossia, omdat ze in opstand durfden te komen tegen het corrupte Amerika en de E.U. die een staatsgreep pleegden in hun eigen Oekraine. U gaat er niet op in dat ik uitgebreid probeer duidelijk te maken dat de verkiezingen door staatsgreep plegende fascisten absurd zijn, en dat zelfs al was het verstoort met opzet door Novorossia, dat dit geen kwalijke zaak is of hoeft te zijn. Het zijn geen verkiezingen, het is een schijntafereel dan onderdeel is van de moordadige staatsgreep. Ik zou die verkiezingen ook niet accepteren, zeker niet na het eigen afscheidingsreferendum.

   U bewijst niets met een plaatje van wat de opkomst was. Ook probeert U de discusie af te leiden van waar het echt om gaat: de moordadige staatsgreep van februari 2014. Geen enkele reactie op die staatsgreep, geen enkele reactie op het feit dat het algemeen bekend is – onder hen die zich niet door leugenmedia laten beheersen – dat het afscheidingsreferendum in Donbass uiterst populair was, geen enkele reactie op het verstoren van het afscheidingsreferendum door militairen en/of militanten van Kiev, geen enkele reactie op het algemeen bekende feit dat het neo-Nazi bendes waren die de staatsgreep pleegden.

   In feite heeft U zichzelf onderuit gehaald met de kaart van de verkiezingsopkomst, want er blijkt uit dat er een stevige verschuiving heeft plaatsgevonden in het stemmen zelf. Niet alleen in het uiterste zuiden, waar zogenaamd een Rusissche invasie is (waar elke volwassen man om lacht als hij weet waar het over gaat, want het is werkelijk waar van de zotte te denken dat de Russen maar zo’n klein stuk kunnen pakken van het relatief chaotische en door en door corrupte Oekraine; als Rusland ingegrepen had met het doel om Oekraine te annexeren, dan stonden ze in een kwestie van maanden bij Lviv in west Oekraine.) Er is dus een verschuiving over heel Oekraine in opkomst, en in fraude – volgens die kaart. De opkomst in het hart-land van de ultra-nationalisten in het westen is verhoogd >10%, de opkomst in midden Oekraine is min of meer gelijk maar zelfs daar is er verschil in een noord-west kant en de zuid-oost kant. De opkomst in de zuid-oost kant – waar men voor de door de staatsgreep vernielde regering met President Yanukovitch – is verminderd, met in de gebieden dicht bij de opstand in Donbass een sterke vermindering. In het gebied van de opstand zelf zijn er dan helemaal geen verkiezingen. Verder zie je op de absolute kaart van de opkomst, dat de opkomst in het verre westen van Oekraine – het hartland van de ultra-nationalisten en fascisten – in sommige stukken zelfs boven de >80% zit (als ik het goed zie). De opkomst in het zuiden, dat grotendeels honderden kilometers van de frontlinie van Novorossia af zit, is de opkomst laag en in sommige stukken in de orde van maar 30%. De fraude kaart is ook interessant: hoe meer naar het zuid-oosten, hoe meer fraude. Hoe verder naar het zuid-oosten, hoe meer reden voor de staatsgreep plegers om de uitslag lokaal te vervalsen.

   Wat betekend dit ? Het betekend dat het electorale mandaat van de huidige regering van Oekraine in de noord/west hoek zit, en er weinig of sterk verminderd mandaat bestaat in de hele zuid-oost hoek. Dat is als je deze schijnverkiezingen onder neo-Nazi bataljons kort na een staatsgreep al wenst te erkennen, wat ik dus niet doe want ik vind het absurd om massamoordende staatsgreep plegers een verkiezing te laten organiseren. Zeker als daarvoor al een werkend verkiezingssysteem bestond – internationaal erkend tot en met Amerika aan toe zelfs, en de staatsgreep plegende krachten grotendeels neo-Nazis en ander tuig zijn, dat een wilde afkeer heeft van democratie en een Rechtstaat. Eerst moeten de staatsgreep meutes worden opgepakt en berecht, waaronder lieden als Timoschenko, Peroshenko, Nuland, Soros en andere Amerikaanse en Oekraiense gangsters. Staatsgrepen plegen is nu eenmaal illegaal in een democratie, bevreemd U dat ?

   De grap is nu, dat als er een Russische invasie was in Oekraine, dan zou juist de zuid-oost hoek helemaal in angst zitten en grif op de meest nationalistische groepen stemmen die de invasie stoppen. Zij vallen dan immers als eerste onder de Russische trein. In feite zie je dat dus niet gebeuren, mensen doen niet met de verkiezingen mee in het zuid-oosten. Waarom ? Terwijl juist zij belang hebben bij de landsverdediging ! Het antwoord is: omdat ze het niet eens zijn met de Amerikaanse staatsgreep van februari 2014, en blijk geven dat ze geen zin hebben in een presidentiele verkiezingen die worden georganiseerd door een stel moordende fascisten en een buitenlandse vijand (Amerika en de E.U.).

   U gaat ook absoluut niet in op de theoretische grondslagen van het probleem, die ik probeerde uit te leggen in de vorm van een Nederlands voorbeeld. Het is mij meer dan ooit duidelijk dat U een propagandist bent, en daarom ten enenmale niet voor rede vatbaar, en ook niet van goede wil. Desondanks bedankt voor Uw interesse in South Front Nederlands, waar uiteraard ook propagandisten ruimschoots aan het woord gelaten worden. Dat is juist prachtig, want niets laat de westerse leugens zo grondig zien, als de absurditeit van de argumentatie waarmee ze verdedigt worden.

   Like

 6. “Het is zo dat ik vroeg welke verkiezingen verstoord zouden zijn door de Milities van Donbass, omdat mij hier weinig van bekend is. U bewijst echter helemaal niets met een kaart van verkiezingsopkomst. U lijkt er blind vanuit te gaan dat alles de schuld is van Novorossia.”

  Op de kaart van de opkomst staan de nummers van de districten die genoemd worden waar volgens het OVSE-rapport dit gebeurde:

  “In the Donbass region of Ukraine only 20% of the ballot stations were open due to threats and violence by pro-Russia separatists.[14] Of the 2,430 planned ballot stations (in Donbass) only 426 remained open for polling.[14] The self-proclaimed Donetsk People’s Republic and Lugansk People’s Republic, controlling large parts of the Donbass, had vowed to do everything possible to disrupt the elections.[15]”

  Ik heb dus – goed gedocumenteerd – aangegeven dat de pro-Russische separatisten verkiezingen in zuid-oost Oekraine onmogelijk hebben gemaakt. Niks blind vanuit gaan dus.

  “Ik zou die verkiezingen ook niet accepteren, zeker niet na het eigen afscheidingsreferendum.”

  Waarom niet? Volgens de OVSE waren de verkiezingen gewoon democratisch gehouden.

  “probeert U de discusie af te leiden van waar het echt om gaat: de moordadige staatsgreep van februari 2014”

  Het onderwerp hier waren de veiligheidsmaatregelen die Oekraïne heeft genomen ten aanzien van de komende verkiezingen. Ik probeer die maatregelen te verklaren; jij leidt weer de discussie af door te beginnen over de Maidan-revolutie.

  ps. Ik zou toch nog maar eens de d/t fouten doorlopen

  Like

 7. ps foutje in het aanhalen van het OVSE-rapport. Hierin stond:

  “The situation in most parts of Donetsk and Luhansk oblasts significantly and adversely affected electoral preparations there. Serious problems in these oblasts included intrusion into and forced eviction and closure of DECs by illegal armed groups, intimidation of election officials, including abductions, death threats, forced entry into private homes, seizure of equipment and election materials, and the shooting of a candidate proxy. These illegal actions constituted attempts to prevent the election and deny citizens the fundamental right to freely participate and elect their chosen representative.
  Despite the enormous challenges they faced, election officials in these two oblasts madecommendable efforts to continue with their work. Ultimately and despite these efforts, polling did not take place in large parts of Luhansk and Donetsk oblasts.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s