Aug 2014: Keerpunt voor Novorossia

0zEGehRxVAg

Cassad berichtte op 25 augustus 2014: Momenteel zijn we getuige van grootse en zelfs historische gebeurtenissen. Regeringsleger en straf bataljons [de Euro-maidan, Kiev] lijden een catastrofale nederlaag in het zuiden van Donetsk. Slechts korte tijd geleden verkeerden de republieken in zwaar weer: de Volksrepubliek Donetsk hing aan een dunne draad aanbod – die de overheid geprobeerd door te snijden in de buurt van Shahtersk en Krasnyi Luch. De top van Saur-Mogila werd verlaten en het Bolotov tegenoffensief bracht geen doorslaggevend succes. Velen dachten dat de zelfverdediging milities op de rand van de afgrond stonden en zouden breken, wat zou leiden tot de ineenstorting van Novorossia en de militaire overwinning voor de fascistische junta.

Echter, de militie is erin geslaagd om de zwaarste klappen te weerstaan, diegenen waar de junta alle mogelijke krachten op stukgebeten heeft, gedurende de eerste helft van augustus.

Zie onderstaande kaarten, gepresenteerd in vermoedelijke chronologische volgorde.

karta_ahartin_25_aug-11

25689_900

Jongeman bij bord “Novorossia”.

Bron: cassad-eng.livejournal.com.

overzicht

Zie ook: Hoe het begon in Donbass: de groep Strelkov in Slavyansk, en De Debaltsevo Omcirkeling, voor grofweg een militair overzicht van de opstand. Merk op dat de opstand startte in Slavyansk, ten noord/westen van Donetsk, niet aan de Russische grens, en merk op dat de opstand eerst teruggeslagen werd uit Slavyansk en ook daarna op de rand van de afgrond stond. Het machtige Russische leger in actie, waar zelfs Amerika niet zomaar een oorlog mee durft te beginnen ? Of een opstand van het volk, na een overweldigend Referendum ter afscheiding van de fascistische staatsgreep ? Het is duidelijk dat het om het laatste gaat, dat de propaganda over een Russische invasie onderdeel is van de politieke repressie na de fascistische staatsgreep.

MH17

MH17 is dan al neergestort op 17 juli 2014, in het centrum van het zich ontwikkelende en uitbrekende Novorossia, in het verre oosten van het door de Amerikaanse staatsgreep in burgeroorlog gedompelde Oekraine. Beide kanten houden tot op vandaag de dag aan hun eigen lezing van de gebeurtenissen vast, waarvan maar 1 kant in de nederlandse leugenmedia mag verschijnen. Het vervalsen van het Nederlandse onderzoeksrapport in het voordeel van Amerika is blijkbaar zo’n moeizame klus, dat het onderzoek tot op heden geheim gebleven is.

ee
South Front Help ons !
Used as source: CASSAD.net
Used as source: CASSAD.net
Advertenties

One thought on “Aug 2014: Keerpunt voor Novorossia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s