Waarom Rusland Donbass in Oekraïne wil,

en waarom Kiev genocide pleegt op de mensen die zij pretenderen te redden.

18plus

Gebaseerd op Viktoria Miller in lnr.today

Samenvatting: Rusland heeft een belang bij de pro-Russische stemmers in Donbass als onderdeel van Oekraïne, die een meer pro-Russische politiek via verkiezingen zouden kunnen afdwingen in Kiev. Oekraïne heeft een belang bij de grond van Donbass en de Krim voor eigen winsten, maar juist zonder die pro-Russische kiezers.

De stemgerechtigden van Donbass stemmen in overweldigende meerderheid voor politici die willen samenwerken met Rusland. Hierdoor wordt voorkomen dat pro-Europese Unie en Amerika politici het soms niet redden om President te worden. 90% van Donbass en 75% van Krim stemde voor de President die omver werd geworpen door de neo-Nazis en Amerikanen in 2014. Door dit effect verloor de anti-Russische pro-Europese Unie radicaal Tymoshenko (de vrouw met de vlechtjes) de Presidentsverkiezingen in 2010. Amerika reageerde met een staatsgreep toen Oekraïne koos voor samenwerking met een buurland, in plaats van met het Amerikaanse wereld Imperium.

Een lid van het Oekraiense Parlement, en lid van een toezicht commissie op de nationale veiligheid van Oekraine, Anton Gerashchenko, zei dat voor Oekraïne het opnieuw absorberen van de afgescheiden regio, Donbass (de twee districten Donetsk en Lugansk), politiek rampzalig zal zijn, tenzij de bewoners worden geëlimineerd. Hij vervolgde dat Poetin er alles aan zal doen om Donbass terug te laten keren naar Oekraïne … zodat pro-Russische inwoners van Donetsk en Lugansk stemmen, en de configuratie van de macht veranderen *). Het logische gevolg voor anti-democratische staatsgreep plegers: genocidale beschietingen op burgerdoelen om de mensen weg te jagen.

Het is opmerkelijk hoe deze theorie over de Russische politiek aansluit bij de feitelijke politiek die Rusland voert, zoals het weigeren van het opnemen van Donbass in Rusland ondanks de democratisch legitieme vraag hiertoe van de bevolking van Donbass, en het zenden van voedselhulp zodat de mensen daar in Donbass blijven wonen en niet allemaal vluchten voor het Amerikaanse en west Oekraiense fascisme.

Het belang voor de Euro-Maidan, de staatsgreep plegers voor Amerika, is om Donbass terug te pakken vanwege de economische waarde van het land. Shell heeft hier een project, het gebied heeft een grote staalindustrie en mijnbouw. De bevolking hebben zij echter allerminst nodig.

De genocide die er niet toe doet in de westerse leugenmedia.
Onwelgevallige stemmers mogen worden afgeslacht in de Amerikaanse versie van de democratie.
Obama aan het werk.
Obama aan het werk.

Van Tymoshenko (de vrouw met de vlechtjes) is een telefoongesprek uitgelekt, waarin zij zei dat de Russische of Russisch sprekende inwoners van Oekraine met atoom wapens vernietigd zouden moeten worden, en meer van dat soort uitlatingen, die bij de staatsgreep plegers in Kiev eerder regel dan uitzondering zijn. **


bron: lnr.today

*) Bron: September 6th, Ukraine’s Apostrophe news-site, citaat door lnr.today.

**) Tymoshenko: we moeten Russen gaan vermoorden, “er is geen [scheldwoord] manier waarop zij de Krim krijgen”, de hele wereld zal met haar oprijzen zodat er nog geen afgebrand veld overblijft van Rusland … etc.

Geen verkiezing in Novorossia 25 mei ’14: wiens belang?

Het zou kunnen worden toegevoegd wellicht, dat de huidige oorlog in Donbass electoraal in het voordeel is van de radicale pro-Amerika partijen, omdat zij daardoor de stemmen van Donbass en Krim niet hoeven te tellen of vervalsen. De schuld geven zij dan aan Novorossia, die de verkiezingen zou hebben geblokkeerd. Aan de andere kant is vervalsen een klein kunstje voor staatsgreep plegers, en ondermijnt dit hun mandaat in deze gebieden.

De opkomst in heel zuid-oost Oekraine was laag tot zeer laag bij de “presidentsverkiezingen” van 2014 (bron: electoralgeography.com). Hoe staatsgreep plegende fascisten een normale verkiezingen zouden kunnen afhandelen, wordt in de westerse media angstvallig onbesproken gelaten. Waarom mensen die op de rand van een Russische invasie zouden staan niet voor een sterke nationale koers zouden stemmen om hun land en leven te verdedigen, vooral in het zuid-oosten, maar in plaats daarvan de “verkiezingen” in grote getale negeren, kan blijkbaar ook niet uitgelegd worden. De echte reden was vermoedelijk de Amerikaanse staatsgreep van februari 2014, en het totale verlies van vertrouwen in alles wat uit Kiev komt.

Waren er geen verkiezingen in Novorossia ? Ook dat is onwaar, op 11 mei 2014 was er een zeer populair afscheidingsreferendum, dat overweldigend is gewonnen voor afscheiding van de staatsgreep in Kiev.

Luhansk, Oekraïne, 2014/02/05: Luchtmacht bombarderen van burgerdoelen in de stad

Keer op keer blijkt dat niet de Militie van Donbass wordt aangevallen, maar de bevolking zelf. Kiev wil van deze stemmers af, maar wel het land pakken waar zij altijd gewoond hebben.

ee
South Front Help ons !
Advertenties

Een reactie op “Waarom Rusland Donbass in Oekraïne wil,

  1. Als een informatie oorlog een schaakwedstrijd was, dan is het nu schaakmat. Helaas spelen de westerse machten niet volgens de regels. Ze hongeren naar geweld en wetteloosheid als ze hun zin niet krijgen via andere methodes.

    Dit artikel is relatief populair: op woensdag 16 september 2015, 15:40 al gestegen naar 5de plaats aller tijden, met 198 bezichtigingen. Bedankt en zeer vereerd met Uw interesse.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s