Verkiezingen in Novorossiya: 18 Oktober 2015

Referendum tot éénwording met Rusland ?

Lokale verkiezingen in Novorossiya voor steden en regios zijn uitgeroepen voor 18 oktober 2015. Hoe dichterbij de verkiezingen zijn, hoe meer gesprekken plaatsvinden over de mogelijkheid van een referendum over toetreding tot de Russische Federatie van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk.

Ischenko
Rostislav Ischenko

De bevolking van Donbass, die stemden voor onafhankelijkheid in 2014, gaven hun stemmen in feite voor een samenvoeging met Rusland” – stelde politiek analist Rostislav Ischenko. De reden is dat de variant die plaatsvond op de Krim verwacht werd door de bevolking: eerst onafhankelijkheid en dan terug naar Rusland.

Ischenko: Novorossia heeft een grote metaal industrie, die afhankelijk is van de markt en samenwerking met Rusland. Het maakt niet uit of Zakharchenko (huidige premier Volksrepubliek Donetsk) dit onderdeel maakt van zijn verkiezingscampagne, of dat één van zijn tegenstanders het doet. De expert is er zeker van dat 60% tot 90% zal stemmen voor de éénwording met het historische moederland.

VermoedelijkReferendum11mei2014DonbassEen dergelijk besluit in Novorossia wil echter niet zeggen dat Rusland direct Novorossia zal opnemen. De toestand van oorlog drijft echter al een praktische situatie van éénwording met Rusland op economisch terrein voort. De handel met Oekraine wordt geblokkeerd door Oekraine, maar handel met Rusland wordt genormaliseerd. Kiev probeert de bevolking in Donbass te vernietigen, maar Rusland poogt de situatie te stabiliseren. De expert zegt dat Kiev het onmogelijk maakt om Novorossia terug op te nemen binnen de eigen grenzen. Als mogelijk moment voor een Referendum wordt November of December genoemd.

Elections in Novorossiya | ENG DE SUBS

ee
South Front Help ons !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s