Eerst staatsgreep pleger, dan vechten tegen Donbass

Vice News lijkt een pro-Euromaidan bron te zijn: Novorossia zijn “separatisten” en “pro-Russische rebellen” etc. Desalnietemin berichten zij net als de pro-Novorossia media, dat de ultra-rechtse / ultra-nationalistische vrijwilligers bataljons gevormd zijn na de Euro-maidan staatsgreep, en dat deze een hoofdrol spelen in de oorlog tegen Donbass. Als voorbeeld wordt iemand in beeld gebracht van het ultra-nationalistische bataljon dat bij vliegveld Donetsk gestationeerd is. Hij zegt dat hij een oog verloor tijdens de februari 2014 staatsgreep in Kiev, en daarom niet in dienst kon treden van het leger van Oekraïne. Daarom is hij bij het ultra-rechtse vrijwilligers bataljon gegaan. Er is een directe verbinding tussen de fascistische februari staatsgreep in 2014 in Kiev (die plaatsvond onder leiding van Obama, kort waarna schijnverkiezingen werden georganiseerd om de junta te legitimeren), en de moordadige activiteiten van de Kiev junta in Donbass: het zijn dezelfde mensen in beide gevallen, die de hoofdrol spelen in het geweld, Kiev en Donbass.

Rechts-radicalen vechten voor Kiev bij Vliegveld Donetsk. Hier: een vlag van dit bataljon.
Rechts-radicalen vechten voor Kiev bij Vliegveld Donetsk. Hier: een vlag van dit bataljon.
Een Euro-maidan staatsgreep pleger, die nu wederom met geweld bezig is, maar nu in Donbass.
Een Euro-maidan staatsgreep pleger, die nu wederom met geweld bezig is, maar nu in Donbass.

De vrijwilligers bataljons staan niet onder strenge controle van Kiev, meldt Vice News. Het pro-Kiev bataljonslid zegt dat de situatie op het gebied van munitie niet zo goed is. Hij zegt dat hij betwijvelt of politieke middelen hen in staat zullen stellen weer het hele gebied van Oekraïne te controleren. Hij had nooit verwacht dat dit zou gebeuren, dat Rusland in zou grijpen. “Alleen met hulp van andere landen en de E.U. zijn wij in staat het beest terug te slaan dat over zijn grenzen is gegaan;” aldus de ultra-nationalistische gewelddadige staatsgreep pleger.

De bekende Amerikaanse hypocrisie

Het is opmerkelijk hoe vanzelfsprekend “hulp” vanuit het westen wordt geratificeerd, terwijl alle invloed vanuit Rusland wordt gecriminaliseerd, terwijl het eerste primair een staatsgreep betreft vanuit Amerika met de E.U. in haar kielzog, en het tweede primair voedselkonvooien vanuit Rusland. Als Amerika troepen stuurt naar Oekraïne is dat geen verovering, als een staatsgreep een verandering van regeringsbeleid in een land blokkeerd en weer op een pro-Westerse koers brengt ten koste van vele doden en het wegjagen van de eerlijke gekozen President dan is dat goede buren hulp, maar als Rusland voedsel stuurt naar een hongerende bevolking dan schreeuwt men moord en brand.

bron: Under Fire with the Right Sector (Excerpt from ‘Ukraine’s Failed Ceasefire’)

Onzekerheid vooruitzichten

De Vice News video van 21 augustus 2015 eindigt met de tekst “Het mislukte staakt het vuren van Oekraïne,” terwijl een maand later op 25 september een video van hetzelfde Vice News de titel draagt: “De oorlog zou voorbij kunnen zijn: Russian Roulette (Uitzending 110)“. Dit is een illustratie van hoe onzeker de situatie in Donbass over het algemeen is. Deze onzekerheid houdt nu al driekwart jaar aan, sinds Novorossia de troepen van Kiev bij Debaltsevo versloeg en Kiev waarschijnlijk uit lijfsbehoud een staakt het vuren bedong om zich te redden te kunnen hergroeperen (hetgeen de mening binnen de Milities van Novorossia over het algemeen lijkt te zijn over het Minsk staakt het vuren).

ee
South Front Help ons !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s