Vice News: Oorlog op zijn einde ?

Het volk in Luhansk praat over de dagelijkse problemen, bericht “Vice News”. De gesprekken gaan minder over het uitbreiden van het gebied van Novorossia [momenteel bezetten de staatsgreep plegers de helft van de Provincies Luhansk en Donetsk (nvdv)], of het opstoten naar Kiev. De vrouwen zeggen dat zij eerder niet over de frontlinie durfden te lopen vanwege de gevechten. Een vrouw zegt dat zij haar pensioen krijgt in Oekraïne.

Deze vrouwen doen boodschappen vanuit Volksrepubliek Luhansk, lopen over de frontlinie naar Oekraine. De prijs van boodschappen is sterk verhoogd, zeggen zij. De afstand lopen is ongeveer 7 kilometer.
Deze vrouwen doen boodschappen vanuit Volksrepubliek Luhansk, lopend over de frontlinie naar Oekraïne. De prijs van boodschappen is sterk verhoogd, zeggen zij. De prijs van gehakt is verdubbeld. De afstand lopen is ongeveer 7 kilometer.
Vrouw uit Luhansk zegt dat zij er geen vertrouwen in heeft dat de situatie verbeterd.
Vrouw uit Luhansk zegt dat zij er geen vertrouwen in heeft dat de situatie zal verbeteren.
In-rij-water
Vrouwen in Luhansk klagen over de problemen die de oorlog veroorzaakt, zoals het water dragen en schaarste.
Luhansk-regeringsgebouw
Regering Luhansk (Novorosia).
Luhansk-misschien-einde-oorlog
Luhansk regering: “Maar ik heb hoop dat wij al aan het einde van de oorlog zijn gekomen,”…
Luhansk-in-Oekraine
Luhansk regering: … “het terugkeren van Oekraïne en het integreren in het pad dat Donbass heeft genomen” …

Vice News bericht dat de Luhansk regering meer openheid toont voor samenwerking met Oekraïne. In hoeverre dit juist is valt te betwijvelen, omdat bijvoorbeeld Zakharchenko (gekozen hoofd Volksrepubliek Donetsk) er vaak op gewezen heeft dat samenwerking met Oekraïne en integratie van Novorossia binnen Oekraïne mogelijk is, als Oekraïne normale menselijke normen, de Rechtstaat (enzovoorts) weet te respecteren. Als Oekraïne de huidige fascistische terreur en dictatuur opgeeft, en/of als de staatsgreep plegers en moordenaars omver geworpen worden door binnenlandse Revoluties, dan zou Donbass kunnen terugkeren naar Oekraïne. Zakharchenko heeft herhaaldelijk geklaagd over fantasievolle berichten over de positie van Novorossia door journalisten. Aan de andere kant is het ook waar dat er soms meer heftige Separatistische retoriek is vernomen, ook van Zakharchenko, dat Novorossia nooit meer onderdeel kan zijn van Oekraïne, na al het onschuldige bloed dat Kiev heeft vergoten in Donbass.

De laatste weken geen schoten gehoord, zegt Luhansk Militie lid.
De laatste weken geen schoten gehoord, zegt Luhansk Militie lid.
Het is een feit dat er een sterke pro-Russische fractie bestaat in Novorossia.
Het is een feit dat er een sterke pro-Russische fractie bestaat in Novorossia.
Luhansk Militie lid: Er zijn geen winnaars in deze oorlog, het volk lijdt, niemand kan een burgeroorlog winnen.
Luhansk Militie lid: Er zijn geen winnaars in deze oorlog, het volk lijdt, niemand kan een burgeroorlog winnen.

bron: The War May Be Over: Russian Roulette (Dispatch 110)

ee
South Front Help ons !
Advertenties

3 thoughts on “Vice News: Oorlog op zijn einde ?

  1. Juist ! Echter, ik vrees het ergste. Het probleem dat ik zie, is dat vanuit Oekraine zelf gezien, inclusief de staatsgreep plegers in Kiev, is dat deze oorlog grotendeels uitgeblust lijkt want ze kunnen het toch niet winnen. Aan de andere kant is het wel zo, dat er geregeld op gewezen wordt dat Peroshenko deze oorlog nodig heeft, omdat het de publieke hysterie aanzwengelt waardoor hij aan de macht kan blijven terwijl de economie sterk verslechterd. De schuld van alles kan zo aan de oorlog gegeven worden, en het activeert de interne “veiligheids” troepen om zich dictatoriaal te gedragen tegen de politieke vijanden van de junta “want het is oorlog, en nu moet iedereen even ‘normaal’ doen en meewerken.” Het is ook een effect dat de staatsgreep plegers zelf in feite bang zouden kunnen zijn, voor het ultra-rechtse monster dat zij macht gegeven hebben, want wat gaat dat misdadige en groot georganiseerde tuig doen als ze zich niet meer kunnen uitleven op Donbass ? Als je naar al die belangen kijkt, dan zie je dat het strategische doel wat hieruit voortkomt niet het winnen van de oorlog is, maar voor het laten voortslepen ervan. Als de oorlog gewonnen is, volgt – in principe – de heropbouw en moeten er civiele resultaten komen anders is de junta zijn legitimiteit kwijt (alhoewel er in dit geval waarschijnlijk eerst massamoorden volgen en etnische zuiveringen, en er dictatuur opgelegd wordt aan Donbass, en een economische verwurging om het volk te laten vertrekken naar Rusland en dan opnieuw te bevolken met Kiev/Lvov-nationalisten). Dus dat is 1 kant van de medaille: het voort laten slepen voor binnenlandse machtspolitiek. Je ziet overigens ook dat dit is wat er gebeurd, en het is Kiev dat hier een grote vinger in heeft omdat zij de aanvoerlijnen beheren van de Oekraiense strijdkrachten, middels legale danwel illegale methoden.

   Een tweede niveau dat hier over heen ligt, is de internationale dimensie van Rusland maar vooral de hele westerse sfeer: Amerika en de Europese Unie. Het internationale Imperialistische strijdtoneel met de extern gerichte haat en oorlogsdriften van het simpelste deel van de westerse bevolkingen samen met geld- en machtshonger van de machtigsten, en het intern gerichte politieke macht spel. Hierin is het belangrijk te beseffen dat de westerse economie inmiddels vernield is door de politiek, een ontwikkeling die in 2008 pas echt is gestart, alhoewel het al heel lang broeide met het Staatsleningen piramyde spel. We leven nu in een periode waarin het grote bedrijfsleven dominant is geworden over de Staten, en hun bankroet afwentelen op de publieke sector. Het is schokkend om te weten hoeveel geld de Staat heeft gegeven aan de grote banken. Deze samensmelting tussen Staat en grote en altijd opnieuw primair dictatoriale bedrijven (dat betekend: geregeerd per decreet door een kleine kliek, niet door een intern democratisch statuut van werknemers), heet volgens Mussolini “Fascisme” oftewel “Corporatisme.” De reden dat hier dictatuur, oorlog en ellende uit voortvloeit komt onder andere omdat de dictatuur van het grote bedrijfsleven de democratie van de publieke zaak onderwerpt, waardoor wij de-facto in een dictatuur belanden. Omdat de steeds meer ontketende nieuwe machthebbers geen verantwoording meer schuldig zijn aan het volk, omdat de corruptie en decadentie van de politieke sfeer dat steeds meer toelaat, volgt een beleid dat steeds meer op zelfverrijking van de westerse oligarchen is gericht. De landen worden afgebroken, de Republiek verrot.

   In deze ontwikkeling dreigt steeds sterker een volksopstand, van een volk dat de gevolgen begint te voelen van deze corruptie. In Europa wordt deze corruptie beheerst door min of meer 2 belangrijke groepen: de grote banken vanuit de economie, en de Europese Unie die zij hebben opgezet is een nieuw dieptepunt voor de democratie en Rechtstaat. Desondanks kan het nog erger dan de Europese Unie, dat nog enige democratische pretenties kent. Hier wordt echter driftig aan gewerkt door de grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld via het TTIP verdrag, en andere staatsgreep achtige activiteiten van de westerse oligarchie. De westerse samenleving op top niveau is eigenlijk al ingestort, het dak is al half ingestort, maar onderin zitten nog kamers en stukken die nog staan. Deze zullen later ook instorten, alhoewel dat nog verassend veel tijd kan gaan kosten, zeker in Nederland.

   Deze situatie leidt ertoe dat de heersende klasse van midden-west Europa, te maken krijgt en gaat krijgen met steeds meer politieke weerstand. Hier hebben zij een antwoord op nodig, en dat antwoord is in de regel oorlog. Het gaat hier dus niet om een samenzwering. Het gaat hier over de natuurlijke effecten en druk waaraan de heersende klieken onderhevig zijn, die zij allen voelen, en waar zij allen een oplossing voor nodig hebben. Velen zelfs in de top zullen geen oorlog willen, maar hoe meer het schip kantelt, hoe meer oorlogslust er ontstaat, totdat die kant doorbreekt en het roer om weet te gooien. Bedenk hierbij dat westerse heersende klieken nooit moeite gehad hebben met oorlog, of zelfs wereldoorlog. Moraliteit is afwezig bij deze klieken, die als psychopaten naar hun eigen belang kijken.

   Als je die situatie nu weer terugplakt over de Oekraine situatie, dan zie je dat er een fundamentele en groeiende kans is dat de oorlogspartij gaat doorbreken in het westen, die de oorlog in Oekraine ziet als een buitenkansje om op oorlogspad te gaan op een grotere manier. De oorlog in Donbass is veel te klein om mensen te beheersen in het westen, maar er zit een grote potentie in deze oorlog omdat het een lont is naar wereldoorlog met Rusland. Dan komen ook weer andere belangen erbij, zoals dat een verovering van Rusland het openleggen van de grondstoffen van dat gebied voor de westerse klieken betekend, en een grote stap – zo niet de laatste en belangrijkste stap – voor hen is naar de onbetwiste wereldmacht. Als een stel kleuters hongeren ze naar de wererldmacht, het is zo zielig en zo in en in triest vooral voor henzelf, maar helaas hebben ze de macht in handen.

   Je kunt dan 2 belangen zien vanuit het westen, inclusief Amerika: ook zij willen de oorlog laten voortslepen in Donbas. Het ene belang is de oorlog te laten escaleren, om terug te gaan naar een koude oorlog politiek die het volk in angst houdt en de binnenlandse veiligheidsdiensten motiveert om hard op te treden tegen de binnenlandse politieke/economische vijanden van de heersende klieken. Het andere belang is om de oorlog aan het pruttelen te houden, zodat het later geescaleert kan worden. Het is echter nog een vraag in hoeverre het westen dit kan controleren. Je ziet echter dat de belangen van de Kiev junta en de westerse heersende klieken al op 1 lijn liggen: de oorlog tenminste aan het borrelen te houden, permament, danwel laten escaleren. Omdat grote dingen vaak alleen gebeuren als grote hoeveelheden mensen en groepen er een belang bij hebben en elkaar niet doorkruisen, is het logisch dat dit is wat er op termijn gaat gebeuren en nu ook al heel lang bezig is: het onbepaald aan de kook houden van deze oorlog, zonder direct een doel om het te winnen. Oorlog is een doel op zich geworden, een angstwapen van de westerse politici tegen het eigen volk. Het is dus: volksverraad en landverraad. Dat kan echter niemand wat schelen, en vooral het domste volksdeel vind de oorlog prachtig want het is allemaal heel spannend voor ze, het geeft het leven sjeu. Ze gaan echter anders piepen als zij zelf de loopgraven in moeten, maar dan is het te laat. Velen zijn echter gewoon te dom om te beseffen wat er echt gebeurd, en zullen net als bij de 1ste en 2de wereldoorlogen enthousiast zijn voor de oorlog in het begin, en vol vuur over de enge vijand die zich volgens hen misdragen heeft.

   Het zou gezegd kunnen worden, dat ook Rusland dit soort belangen kent. Echter, Rusland hoeft niet bewust een oorlog te stoken om deze belangen te dienen: het westen stookt deze oorlogen al jaren lang. Dat is al genoeg angst om de Russen onder de hoede van het Kremlin te drukken. Rusland en China zijn zeer groot, en houden zich al vaak met de interne problemen bezig, of met rand gebieden. Op dit moment in ieder geval, hoe dan ook, heeft het westen het initiatief bij het laten ontstaan van oorlog en wereld oorlog, net zoals bij de 1ste en 2de wereldoorlogen. Rusland heeft een belang bij een defenieve strategie, omdat haar territorium gigantisch is, en omdat een eerbare defensieve strategie de eigen troepen en volk de nodige motivatie geeft om deze oorlog uiteindelijk te winnen als het westen echt aanvalt. Rusland heeft alles nodig wat het kan pakken, en kan zich niet zomaar een criminele strategie veroorloven omdat die het moreel grondig aantast. Het westen kan zich waarschijnlijk op termijn ook geen criminele strategie veroorloven, maar er zit zoveel arrogantie in de westerse volkeren, en zij zijn zo onvoorstelbaar kortzichtig, dat een criminele strategie altijd verkocht kon worden als zijnde een morele strategie, waardoor de troepen en het volk werden gemotiveert. Dit was ook grotendeels een corruptie van de bereikte democratische normen binnen de westerse maatschappij, die het volk motiveerde voor het eigen Imperium. Op termijn stort die motivatie in, door de sterk toenemende corruptie en verslechterende economische situatie in het westen. Het westen heeft echter veel meer mensen dan Rusland, ongeveer 5 keer zoveel in totaal, en kan zich dus een meer criminele strategie veroorloven.

   Hoogstwaarschijnlijk gaat het westen deze oorlog toch verliezen, alhoewel het waarschijnlijk is dat het primair gaat eindigen met een zware vernietiging aan beide kanten, zonder dat er iemand is die de overwinning kan opeisen. Ook dat is helaas een belang van de meest criminele sectoren van de heersende klasse, vooral in Amerika, omdat als de noordelijke hemisfeer in puin ligt, niemand meer de mogelijkheid heeft om de nu vluchtende multi-Miljardairs van Amerika op te jagen in Zuid Amerika of Nieuw Zeeland, waar zij nu aan het heen trekken zijn om het economisch en staatkundig instortende Amerika en de te verwachten geweldspiraal daar te ontvluchten met de buit. Het gaat dan om de meest sinistere, meest criminele, meest gevaarlijke kliekjes van het Amerikaanse macht-systeem, zoals de Bush clan, Rockefellers, maar ook vooral de macht daarboven in het grote bedrijfsleven. Dit zijn mensen die nog een laatste slag willen maken in een instortende maatschappij, en ergens anders een nieuw leven opbouwen met de buit. Zij hebben er een belang bij dat het “huis” (land) dat zij leegroofden, achter zich in vlammen opgaat, zodat er geen vervolging uit voortkomt. De misdadiger dood de persoon van wie hij heeft geroofd, om de getuige het zwijgen op te leggen.

   Het is juist deze mogelijke ontwikkeling, die de meeste mensen toch niet kunnen geloven dat die bestaat, dat een rem zet op de escalatie van oorlog door de westerse heersende klasse met Rusland. Juist de westerse heersende klasse, niet de uiterste top maar de middenmoot, zou zich dit moeten realiseren en aansturen op het voorkomen van een wereldoorlog, want zij zullen niet uitgenodigt zijn om aan te schuiven voor de witte wijn met stokbrood en kaviaar op de heuvels van Argentinie of elders, als het westen en Rusland en mogelijk China zich stukbijten op elkaar. Zij zullen het zijn die hier hun leven vernietigd zien, als het spel dat zij spelen zo extreem explodeert als nog nooit is voorgekomen op aarde. Dat is het gevaar dat nu speelt, en dat voorheen veel minder speelde omdat de wapens niet van de huidige orde waren.

   Een strategische vraag op dit moment is dus: in hoeverre zal de middenmoot van de heersende klieken, dus niet de top en ook niet de lege hulzen die toch altijd buigen voor het grote geld, waar zullen zij op aan sturen. Zijn er nog grote kranten die het traject kunnen ombuigen, om de meest extreme oorlog te omzeilen, of zullen zij om wille van korte termijn denken en interne angst en machtspolitiek de oorlog aanzwengelen. De Europese heersende klieken zouden zich moeten afvragen: in hoeverre kunnen wij voorkomen, dat Amerika een al gespannen situatie weet uit te buiten door de vonk in het kruitvat te laten slaan zonder dat wij dat kunnen voorkomen. Dat de Europese heersende klieken een kleine of middel-grote oorlog met Rusland heerlijk vinden, staat buiten kijf. De enige kans om de oorlog te blussen is de dreiging van totale vernietiging met kernwapens, door een rebellie van de heersende klasse middenmoot tegen de top machten van het geld die inmiddels aan het vertrekken zijn omdat ze al weten wat er nu dreigt, en die onze gebieden in handen laten van de meest maniacale criminele halve garen die zij kunnen vinden, zoals een Zbigniev Brezinski, een Obama, en andere zeer gevaarlijke gekken. Zal de middenmoot in opstand gaan komen tegen de dreiging van totale vernietiging door oorlog met Rusland, of zullen zij het spel willoos meespelen tot het einde omdat ze worden beheerst door angst voor het eigen volk dat steeds meer in opstand zal dreigen te komen naarmate de economie verslechterd door de sterk toenemende corruptie, die vertegenwoordigt wordt juist door deze middenmoot zelf.

   Het is dus een vraag van 2 angsten: angst voor wereldvernietiging, en angst voor Revolutie, en dan nog de angst voor de top machten van het kapitaal zelf, zoals die heerst binnen de middenmoot van de heersende klasse, en aan de andere kant zijn er nog de illusies binnen deze middenmoot door te denken dat zij zelf al in de echte top zitten, en zullen kunnen ontsnappen als het uit de hand gaat lopen. Hoe het zal gaan lopen is moeilijk te zeggen, maar ik zie het somber in omdat de geschiedenis leert dat dingen nooit lang goed gaan. De goeden breken niet door via het internet, het TV wapen is te machtig, dus die kans is vrijwel nihil totdat de situatie sterk verslechterd en het volk het compleet zat is het de heersende klieken en dus hun TV en kranten. De kans op het eindigen van deze oorlog in Donbass is dus denk ik niet zo heel groot, alhoewel alles natuurlijk mogelijk is. De strategische belangen zijn er, om de oorlog voort te laten duren. Er zijn zowel belangen voor escalatie, alsook voor door rommelen, alsook voor de-escalatie. De belangen voor oorlog groeien, en er zijn zelfs klieken die de totale vernietiging nastreven. Het ziet er dus op zijn minst niet zo best uit. Het volk moet ingrijpen, maar doet dat zoals gewoonlijk niet. Zij zullen later bloeden voor deze fout.

   Het is mede vanuit dit soort overwegingen, dat het voorgestelde politieke en economische hervormingssysteem door mij op http://www.law4.org niet het massaal afslachten van de heersende klasse behelst, alhoewel de lijn der wet uiteraard getrokken moet worden daar waar moorden bewezen hebben plaatsgevonden. Ook wie schuldig bevonden zou kunnen worden aan onvoorstelbaar grote diefstal, honderden miljarden, zal na deze Revolutie niet de rest van zijn leven in de gevangenis wegrotten. Ik ben enkelvoudig van plan om alleen moordenaars op te jagen, en er zal geen sprake kunnen zijn van groepsjustitie. Er zijn straffen denkbaar voor wie medeplichtig zijn aan massamoord, maar deze zullen gematigd zijn naar redelijkheid. Het volk zelf is schuldig aan de politici die zij zelf gekozen hebben, en de waarheid waarvoor zij zelf de ogen sloten, en de gevolgen van de wetten en het economische systeem waar zij zelf in alle vrijheid voor gekozen hebben. Hen komt de primaire schuld toe, de rest is slechts de gevolgen ervan. Zolang het papieren stembiljet blijft bestaan, zal dit zo moeten gelden, omdat dan uiteindelijk de democratie niet is aangetast, ondanks de kolkende corruptie die momenteel om zich heen grijpt in de vorm van de Europese Unie. Uiteraard doet dit niets voor leden van de heersende klasse die al druipen van onschuldig bloed, en ook niet voor psychopaten die alles op alles zullen zetten om te voorkomen dat zij hun privileges verliezen. Het zou echter weer iets kunnen betekenen voor de hogere midden klasse en de lagere en midden moot van de heersende klasse, namelijk dat het risico van het over zich heen laten komen van deze Revolutie misschien ook voor hen beter zou uit kunnen pakken, and de dreiging van oorlog met Rusland.

   Het herstellen van het papieren stembiljet door de heersende klasse is een daad van loyaliteit aan Nederland die niet vergeten of onderschat moet worden. De heersende klasse zou de beweging die ik probeer te inspireren kunnen gebruiken, als een schild tegen radicalere bewegingen die uit zijn op grootschalige geweldpleging tegen de heersende klasse zelf, hetgeen in dit geval vanwege de details van wat ik probeer op te zetten zeer goed mogelijk is en ook waarschijnlijk zich zo zal voltrekken. Echter alleen die delen van de heersende klassie die niet druipen in onschuldig bloed, zullen zich op deze manier kunnen beschermen.

   Helaas is het nu rijkelijk laat. Jullie hadden eerder moeten luisteren, maar niemand luisterde. Ik doe mijn best, maar kan het niet alleen uiteraard – dat zou ook niet democratisch zijn en derhalve onjuist. Jullie moeten zelf wet en vrede willen en er het nodige voor doen, zowel intellectueel als praktisch. Zo niet dan wacht jullie de vernietiging. Gek genoeg heb ik nog wel enige hoop in de Nederlandse kansen, omdat de Nederlandse heersende klasse, ondanks alles, vaak weet dat het slimmer is om te buigen tegen onoverkomelijke druk en nog iets vast weten te houden, dan te breken in de ultieme poging naar nog meer macht en daardoor alles te verliezen. Misschien weet Nederland zich te onttrekken aan de grootse problemen die aan het ontstaan zijn over de hele wereld, of misschien tenmiste landsdelen. Zo niet, dan hopenlijk weet Nederland zich na de ellende snel weer op te bouwen, zodat iedereen weer kan eten. Ik denk dat ook dat nu al bepaald wordt door de koers die Nederland binnen de NAVO oorlogsmachine volgt. Hoe meer gematigd en afzijdig die koers is, hoe meer kans wij uiteindelijk maken. Helaas zie je dat PvdA door en door verrot is nu, en de SP kiest zelfs partij voor de neo-Nazis. Over partijen op rechts hoeft uberhaupt niet gesproken te worden, en het onderzoek naar MH17 spreekt boekdelen over de slaafsheid van Nederland aan de Amerikaanse oorlogsmachine. Ik denk daarom dat onze kansen gering zijn om aan alles te ontsnappen. Als er kansen zijn, zullen die gecreerd moeten worden nu, door het volk zelf, vanaf de basis. Dit gebeurd echter niet, en daarom ziet het er niet goed uit. Het is schokkend om te zien dat zelfs nu nog, er mensen zijn die illusies koesteren omtrent de E.U., de V.N. en de NAVO. Ik geloof dat deze houding uiteindelijk ons land in het ongeluk zal storten, zoals dit land andere landen in het ongeluk heeft gestort voor eigen gewin.

   De crimineel geniale propaganda zet van de heersende klasse, is dat terwijl zij de democratie en Rechtstaat zelf hier verrotten, zwepen zij de massas op in oorlogen juist ten behoeve van diezelfde Rechtstaat en democratie, maar dan geprojecteerd op andere landen. Op die manier leiden zij de wil tot democratie, en dat gevoel dat er gevochten moet worden voor Democratie en Rechtstaat af naar het Imperialisme waardoor niet alleen onze democratie wordt verwoest, maar ook de democratie van die andere landen. Het volk mist de eerlijkheid om in te zien dat het eigen land verre van volmaakt is, en wordt door arrogantie gedreven om in te hakken op andere landen. Dit propaganda mechanisme is al oud, het is het propaganda mechanisme van het Romeinse Rijk, zoals dat al bestond in de tijd van de oude Romeinse Republiek dus voor de val onder de Ceasar, die later de Roomse kerk werd en die ook ons land lang in de greep van onderdrukking heeft weten te houden. Wat we dus allemaal zien in het westen, economisch, staatkundig, cultureel, wetkundig, militair en moreel, is allemaal het Roomse Rijk. Van de Roomse Republiek aan de ene kant, tot de Roomse kerk aan de andere kant, van moreel tot immoreel, van vrijheid tot onderdrukking (respectievelijk).

   Derhalve kunnen wij over het algemeen Roomse historische ontwikkelingen verwachten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s