Wapens voor Donbass uit ? … Donbass !

Artikel door R.v A.
(een Nederlander in Donbass.)

R.v.A (3 sep 2015): Gisteren weer de vraag gekregen waar toch alle wapens en kogels vandaan komen. “Kan niet anders dan Rusland zijn” schijnt de “automatische” conclusie te zijn. Hier een aantal redenen waarom de rol van Rusland als wapen leverancier beperkt is.

Ten eerste al het wapentuig hier is van Russisch/Oekraïense makelij (Sovjet periode). Iedereen moet zich realiseren dat de gebruikte wapens en munitie in de huidige vorm al ruim 70 jaar bestaan, en is ontworpen voor simpele productie en/of herstel.

Voor ons is het allerbelangrijkste uit Rusland, ENERGIE ! gas en elektra, zonder dat kunnen onze werkplaatsen niet functioneren (kolen en andere grondstoffen produceren we zelf naar behoefte).

De arsenalen in Donbass waren goed gevuld en de bodem is nog niet in zicht. Met name vorig jaar zijn er naar schatting 10.000 Oekraïense militairen inclusief materieel overgelopen naar onze kant. Ook vorig jaar en begin van dit jaar flinke hoeveelheden materiaal buitgemaakt op het Oekraïense leger  (is nu stukken minder). Munitie voor handwapens is betrekkelijk eenvoudig te produceren (zie link).

1538817_879361268779455_4388914200239541244_n (1)De belegering van Leningrad (nu stPetersburg) is ook een voorbeeld van wapenproductie in oorlogstijd. In Leningrad werd de beruchte PPS Machinepistool ontworpen en gebouwd onder de meest moeilijke omstandigheden die je kan bedenken (zie link). Alexey Ivanovich Sudayev was op dat moment een ingenieur werkzaam in de stad. Hij nam de PPSH-41 machinepistool ontwerp van vuurwapen legende Georgi Shpagin, en herontwiep het.

De PPSH-41 vereist bijna 8-uur van machinaal bewerken per wapen. Dat was veel te veel, Alexey bewerkte het ontwerp en produceerde een wapen met de helft van het ruwe staal als de PPSH-41, en het beste van alles, geen hout. Zo is de Pistolet-Pulemet Sudaeva model van 1942 (PPS-42) ontstaan (zie foto). De wapens werden direct vanuit de werkplaatsen ingezet in het front.

Hier in Donbass vind productie plaats van allerhande militaire hardware.

Zie ook: beforeitsnews.com

Video: Taliban munitie fabriek

Taliban-munitiefabriek3

taliban-munitiefabriek2

Taliban-minutiefabriek1

South Front Nederlands: [Maakt Novorossia haar eigen munitie ?]
R.v.A.: Ja, we hebben eigen wapen en munitie productie. [Zie Taliban munitie fabriek (boven)], en daar zijn de omstandigheden primitiever dan hier. [Hier is het] wel wat geavanceerder. Deze faciliteiten zijn hier al heel lang. Donbass was het industrie gedeelte van oekraine. Daar komt bij, Donbass heeft de meeste militairen geleverd voor Afghanistan destijds. Hier is een schat aan militaire ervaring. Ook hier in Perevalsk, [zijn] monumenten en verenigingen voor afghanistan veteranen. Kogels maken is makkelijk. De techniek is 100 jaar oud inmiddels. Voor ons het allerbelangrijkste is niet wapens en munitie, het is ENERGIE, gas en elektra.

Bron (o.m.): facebook.com

RvA
Ronald van Amerongen is Nederlands, hij leeft in de Volksrepubliek Luhansk.
ee
South Front Help ons !
Huishoudelijke mededeling South Front Nederlands:

South Front Nederlands zoekt meer schrijvers. Meldt U aan als U het hart op de juiste plaats heeft en niet valt voor de absurde propaganda van een krant als de NRC bijvoorbeeld, en in staat bent simpele krantenartikeltjes te vertalen/schrijven uit Engels of Russisch (etc).

Als er geen aanmeldingen zijn gaat het volume of South Front Nederlands waarschijnlijk omlaag tot in de orde van 1 artikel per week. Dat komt omdat ondergetekende (en tot op heden enige schrijver van S.F.D.) ook voor de Engelse South Front vrijwilig werkt vanaf deze week (123). Goed nieuws op het gebied van South Front: de gerenomeerde Canadese website Global Research herpubliceert ook een gedeelte van het South Front nieuws ! Neem South Front echter niet voor lief: zoals een engels artikel op SF bericht is de vijand bezig met het opruimen van de vrijheid van meningsuiting in America. Het zal niet de eerste keer zijn dat de websites van South Front vernield worden door de Amerikaanse censuur (facebook, youtube).

Door: Jos Boersema

Advertenties

One thought on “Wapens voor Donbass uit ? … Donbass !

  1. Nog 1 aanvulling op het volume aan berichten op SFD: Het doel om de waarheid van allerlei kanten en herhaaldelijk te belichten, bereikbaar voor mensen zonder afdoende Engelse beheersing, is al bereikt. Het zal voor altijd in het Nederlands gegrift staan, hoe de walgelijke duivels van de NAVO en het westerse imperium de 3rde wereldoorlog tegen Rusland gestart zijn, en waarvoor zij in de toekomst gebukt zullen gaan onder de schuld die aan hen vreet als zij – net als de Nazis eerder en in wiens voetsporen zij treden – door de zich ontwikkelende gebeurtenissen gedwongen zullen worden om hun blinddoek af te doen en hun schuld aan henzelf te erkennen, de moorden en massale verwoesting waar zij zich schuldig aan gemaakt hebben. South Front Nederland zal er dan altijd zijn, en standhouden: als het Nederlandse volk ook maar een haar gegeven had om de waarheid, om de mensen en onschuldigen die ze vernietigden, om de hemeltergende leugens waar ze voetstoots in geloven te ontmaskeren, dan had dat ruimschoots gekund, ook voor hen die geen Engels kunnen. De schuld zal aan dit volk kleven, als een ziekte, als een schandvlek die niet weg te wassen is net zoals een gat in een kledingstuk niet verdwijnt hoeveel zeep men er ook bij gebruikt.

    Alleen opnieuw goed doen, de schade te vergoeden, duizend keer, en bij volgende rampen beter na te denken als de leugenachtige heersende klassen, politieke partijen, vernietigende kerken en andere schijnheilige organizaties het volk onderdompelen in het bloed van de onschuldigen die ze voor hun waanzin Imperium hebben vergoten – waaronder zelfs de vakbonden die geen poot hebben uitgestoken maar alle leugens hebben geaccepteerd alsof het hun religie was – alleen dan wordt de schuld langzaam gerepareerd, wordt er nieuwe stof geweven uit de morele intenties en de resultaten daarvan voor de medemens. Een lange weg wacht dit schuldige volk, dat niet eens beseft wat het aan het doen is omdat het ze allemaal “geen zak kan schelen” zolang het niet over hun eigen hagje gaat.

    Maar als ze echt om hun eigen hagje gaven, dan zouden ze moeten opletten dat corruptie en stompzinnigheid hun land niet overneemt, en dat niemand het in oorlog stort, zeker niet met Rusland en zeker niet samen met het doodzieke Amerikaanse Imperium. Al met al is het dus niet meer dan kortzichtige stompzinnigheid en een gebrek aan principes, waaghalzerij met de levens van honderden miljoenen mensen, om niets.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s