Ingekomen post: SFN “bron van nuancering”

militaire-bases-telegraph
(Bron materiaal: telegraph.co.uk.)

Roel Theunissen: Wat een verademing dat er toch ook in NL nog mensen zijn die een tegengeluid laten horen. Los wat iemands standpunt in dit conflict ook is; een must voor eenieder die zich een objectiever beeld wil vormen van de situatie dan welke (alleen) uit Westerse media is te krijgen.

Jos: Dank U ! Helemaal mee eens, de eenheid van de westerse media is ronduit schokkend. Hebben de banken dan werkelijk alles tot en met de laatste vrije krant opgekocht en de echte journalisten eruit gegooid ?

Roes: Beste Jos, Dat zou overigens niet eens zo heel moeilijk zijn, omdat het merendeel van de ‘journalisten’ uit zichzelf toch alleen maar geïnteresseerd is in het schrijven van wat mensen willen horen, i.p.v. wat mensen zouden moeten horen. Als je de waarheid schrijft, verlies je de massa en ben je ‘mislukt’ en niet meer commercieel interessant.

Niet dat de Russische media die ik ken (ik heb 1,5 jaar in Moskou gewerkt) een haar beter zijn hoor. Ook daar wordt vooral geschreven naar dat waar de massa op wacht. Ik ben gewoon per definitie tegen eenzijdige berichtgeving. Of dat nu uit Oost of uit West komt. Onafhankelijke journalistiek bestaat bijna niet meer en er zijn te weinig mensen die de moeite nemen om meerdere bronnen te lezen. En de bronnen in NL zeggen allemaal braaf wat 95% van de mensen wil horen; wij (het Westen) zijn fantastisch en Putin is een boef! … haha 

Niet dat Putin vrij van zonden is, zeker niet, maar de Westerse leiders doen in machtswellust zeker niet voor hem onder. En als je naar de situatie in zowel de Oekraïne als Syrië kijkt, ben ik het zeker niet blindelings met Rusland eens, maar het Westen heeft zo’n enorme berg boter op haar hoofd. Alsof Rusland de enige is die haar eigen belangen verdedigt.
voor-de-gek
Het Westen doet niet anders, onder het ‘mom’ van democratisering helpen ze staatsgrepen, omdat de zittende macht (die ze dan voor het gemak allemaal dictatuur noemen) niet het Westen als zaligmakend ervaart. En rebellen worden zonder pardon erkend als nieuwe regering en zij die trouw zijn aan het oorspronkelijke (democratisch gekozen – Oekraïne) gezag worden meteen rebellen … haha … het zou een Shakespeareaanse klucht zijn als het niet ze schrijnend was.

Vandaar dat ik zowel Engelse, Russische en Duitse kranten lees, om me zoveel mogelijk zelf een beeld te vormen van alles wat me interesseert. (Amerikaanse kranten kom ik door hun overdadig ongenuanceerde chauvinisme gewoonweg niet doorheen.)

Vandaar dat ik schreef dat ik jullie een welkome afwisseling vind, temidden van de ‘braaf de meerderheid volgende’ massa van de NL-‘journalistiek’. Niet dat ik jullie kritiekloos als ware bron beschouw, maar wel een welkome bron van nuancering!

 mvg, Roel

ee
South Front Help ons !
Advertenties

One thought on “Ingekomen post: SFN “bron van nuancering”

  1. Men kan zien aan de kaart van de Telegraph dat het bewuste propaganda is, omdat Rusland midden in de rij van namen staat (links onder). De lijst is niet alphabetisch, nog geordent op alliantie hetgeen het meest logisch geweest zou zijn. Het moet blijkbaar verdoezelt worden in hoeverre Rusland wordt omsingelt. Vergelijk een hypothetische kaart waarin elke basis wordt aangegeven met zijn eigen unieke vlag, dan wordt het nog onduidelijker; maar wat is de werkelijke militaire betekenis van zo’n kaart ?

    Aan het eind van het liedje opereren Engeland en Frankrijk niet alleen, maar vrijwel altijd in samenhang met de VS, en primair tegen alles wat Rusland is. De werkelijke militaire situatie is op de tweede kaart honderd keer duidelijker: Rusland wordt omsingelt door de westerse machtswellustelingen. (In hoeverre de kaart feitelijk is, of dit werkelijk de belangrijkste bases zijn, is hier niet bekend.)

    P.S. Deze kaart van de Telegraph is niet uitgezocht omdat het propaganda is / kan zijn. Achteraf blijkt dan dat er weer een truk in zat. Men kan werkelijk de westerse media niet open doen op het gebied van oorlog en economie, of je wordt aangevallen door de leugenpropaganda. Helaas lijken de meesten er blind voor, en worden meegesleept in het gevoel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s