Debaltsevo na een jaar in de hel

Van R.v A. (bron)
(een Nederlander in Donbass.)

R.v.A schrijft: “Debaltsevo is slechts 35 km hiervandaan en nog steeds grotendeels een spookstad. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de infrastructuur, en er word toezicht ingesteld voor de vele verlaten gebouwen. Dit ivm met de winter, anders zal de schade alleen maar toenemen.”

Video en beelden onder geven een algemeen overzicht. Er is niet veel destructie aan de gebouwen te zien.

Debaltsevo1

Debaltsevo5

Debaltsevo3

Debaltsevo2

Video: VPE Speciaal | Debaltsevo na jaar in de hel | Video vanaf onbemand vliegtuigje

RvA
Ronald van Amerongen is Nederlands, hij leeft in de Volksrepubliek Luhansk.
ee
South Front Help ons !
Advertenties

9 thoughts on “Debaltsevo na een jaar in de hel

  1. Heeft U een bron van die bewering ? Het was de fout van de “separatisten” ? Het dorp is maandenlang betwist, en lag in een wig die de Kiev Nazis in bezit hadden al vanaf het begin van de volksopstand tegen de staatsgreep. Vanzelfsprekend heeft dit gevecht, de omcirkeling, de bezetting door de Nazi krachten van Kiev, geleidt tot een zeer zware tijd in het dorp. Overigens heeft de volkrepubliek Donetsk mensen uit Debaltsevo geevacueerd met bussen, om deze mensen te redden. Hierover is eerder bericht op SFD.

   Het dorp heeft ook voor Nederland een bijzondere betekenis, omdat de MH17 ramp daar in de buurt ligt, richting de Russische grens. Dat vliegtuig is daar neergeschoten door waarschijnlijk Ukraine en mogelijk met goedkeuring, hulp en organisatie van Amerika, om zo een wig te drijven tussen de volksopstanden in Luhansk en Donetsk tegen de staatsgreep van februari 2014. Debaltsevo was een belangrijk onderdeel van die wig, die op de ramp plek gericht was. Of beter gezegd: de ramp plek werd in het verlengde van deze wig georganiseerd. Deze langdurige wig in het front droeg ook de naam van het dorp. De oorlog in en om Debaltsevo omvat de MH17 ramp als een strategische propaganda zet van de Amerikaanse-neo-Nazi krachten, waarmee Amerika direct of indirect een oorlogsdaad heeft gepleegt tegen Nederland.

   In dezen is het interessant om op te merken dat het zelfverdedigings artikel van het NAVO verdrag is officieel is geactiveerd door de 9/11 aanslagen op New York. Hiermee zijn wij officieel in oorlog gekomen met de groep die 9/11 gepleegd hebben. Aangezien 9/11 is gepleegd door de heersende klasse van Amerika, onder meer de Bush familie, zijn wij daardoor officieel in oorlog gekomen met de Amerikaanse heersende klasse. Door de fantastische leugenbrei van de massa media, wordt dat echter niet gezien of begrepen. De situatie is vergelijkbaar met de situatie onder Hitler, waarbij het westen de Nazi krachten vertegenwoordigt; letterlijk en figuurlijk.

   Like

   1. “Heeft U een bron van die bewering ? ”

    Jazeker: “R.v.A schrijft: “Debaltsevo is slechts 35 km hiervandaan en nog steeds grotendeels een spookstad.”

    “Het was de fout van de “separatisten” ?”

    Tot 2013 had de stad 26.000 inwoners (http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2013/sb/06_13/sb_nnas_2012.zip). Bij het hervatten van de gevechten komt een massale vluchtelingenstroom op gang (http://www.huffingtonpost.com/2015/01/31/debaltseve-ukraine-fighting-_n_6584984.html).

    “Vanzelfsprekend heeft dit gevecht, de omcirkeling, de bezetting door de Nazi krachten van Kiev, geleidt tot een zeer zware tijd in het dorp.”

    In ieder geval niet dat laatste. De vluchtelingenstromen kwamen pas op gang toen de separatisten met hun offensief begonnen, zie eerdere bron.

    “Overigens heeft de volkrepubliek Donetsk mensen uit Debaltsevo geevacueerd met bussen”

    Dat klopt. Nadat eerdere evacuerende burgers werden gedood (http://www.nytimes.com/2015/02/02/world/rebels-set-sights-on-small-eastern-ukraine-town.html?_r=0) hebben de Oekraiense autoriteiten en de separatisten besloten de bevolking georganiseerd te evacueren met bussen. Hierbij kon men kiezen tussen Donetsk/ Gorlovka als bestemming (beide bezet door de separatisten) of Artemivsk (in handen van de regering). De overgrote meerderheid koos voor dat laatste (http://uk.reuters.com/article/2015/02/06/uk-ukraine-crisis-convoys-idUKKBN0LA0NB20150206)

    Like

    1. https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/04/28/debaltsevo-komt-weer-tot-leven-na-de-bevrijding/

     Ongeveer 13.000 burgers zijn sinds de bevrijding van de stad terug gekomen in Debaltsevo, zei de burgemeester van Debaltsevo Alexander Afendikov aan de Donetsk News Agentschap. “Op dit moment wonen ongeveer 20.000 mensen in Debaltsevo. Toen de DPR militie de stad bevrijdde, waren er ongeveer nog 7.500 burgers. Elke dag komen tot 100 burgers terug in Debaltsevo van het grondgebied van Oekraïne en Rusland, “- zei Alexander Afendikov.

     Ik zie hier wel een discrepantie tussen R.v.A. die zegt dat Debaltsevo een spookstad is, en het bovenstaande bericht dat de stad weer 20 000 inwoners zou hebben. Hoe dat precies zit weet ik niet, het is denkbaar dat de burgermeester heeft overdreven, dat het fout is bericht, dat R.v.A. niet de juiste informatie heeft of alleen doelde op een gebrek aan algemene levendigheid, of dat de mensen er weer weg zijn gegaan en alleen tijdelijk kwamen om dingen op te halen, of nog iets anders. Ik zou R.v.A. kunnen vragen wat hij ervan denkt.

     Reuters, NY Times, en andere bronnen die U aanhaalt lijken mij niet serieus te nemen, sorry. Probeer om te beginnen te erkennen dat er een staatsgreep heeft plaatsgevonden in februari 2014. Daar begint het allemaal mee, en daar gaat het allemaal om. De berichten eerder waren dat de evacuatie werd georganiseerd door Novorosiya, maar dat toen de bussen kwamen bleek dat de Euro-maidan staatsgreep plegers de bevolking niets had verteld en daardoor gingen vele bussen leeg weer weg. De Euro-maidan staatsgreep plegers (overigens is een staatsgreep plegen hoogverraad, en er staat historisch in veel landen de doodstraf op door bijvoorbeeld het vuurpeleton) hielden de bevolking dus misschien vast, wellicht als menselijk schild, zoals zij steeds doen. Of de bevolking na de bevrijding weggetrokken is zou ik niet weten, dat is goed mogelijk. Het deel dat de staatsgreep steunde zou later weggetrokken kunnen zijn, maar dat is allemaal maar speculatie, net als de speculatie dat mensen massaal zouden zijn gevlucht voor de separatisten. Zijn de mensen uit Donetsk of Luhansk ook gevlucht ? Nee, niet voor de separatisten want zij zijn de separatisten, maar wel voor het geweld dat bij de annexatie van Oekraine door Obama vrij is gekomen. Waarom zou alleen Debaltsevo ontvolken na de bevrijding, en alle andere plaatsen niet die al veel langer nog een democratische rechtstaat zijn gebleven en nog steeds zijn, onder de bevolking van Donbass, volksrepublieken Donetsk en Luhansk ?

     Maar U weet het natuurlijk beter dan deze inwoners van Debaltsevo: https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/02/18/debaltsevo-na-bevrijding-interview-bewoners/

     https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/02/18/debaltsevo-ramp/

     Door het gebruik van het woord “separatisten” voor de bevolking van Donbass, geeft U nu dus eindelijk toe dat er geen Russische invasie is, maar dat dit de bevolking van Oekraine zelf is die zich wil afsplitsen van een Oekraine dat is geannexeerd door Obama via een bloeddorstige en criminele staatsgreep. Ik ben blij dat U dit inmiddels in heeft gezien.

     Heeft Reuters NY Times, etc, inmiddels bericht dat de VS zelf 9/11 hebben gepleegd, en alle problemen met die terreur aanslag ? Nee, het is dus oorlogspropganda. Is een bron die beweert dat de aarde plat is nog serieus te nemen ? Nee, en net zo is de waarheid over 9/11 benaderen is een voorwaarde voor geloofwaardigheid. Ik zou U aanraden om uberhaupt niets meer te lezen of zien van media bronnen die de propaganda leugens over 9/11 steunen, want het zijn bewezen oplichters of anders te dom om zich met nieuws bezig te houden. Men raakt onverhoopt vergiftigd door dergelijke bronnen, wat natuurlijk niet betekend dat alle andere bronnen dus foutloos zijn, of 100% onbevooroordeeld. Nieuws en de waarheid benaderen via rapporten van anderen is in het algemeen al moeilijk genoeg, maar als mensen ook nog met opzet gaan liegen over duidelijke zaken zoals 9/11 (dat de officiele verklaring een leugen is), dan wordt het helemaal onmogelijk.

     Men kan het natuurlijk altijd zijdelings volgen, met alle risicos van dien, maar als er geen andere bevestigingen zijn van hun berichten dan is het mijns inziens waardeloos en potentieel schadelijk. Stapje voor stapje bouwen ze een leugenkasteel op, waarin alles lijkt te kloppen met elkaar, maar het wordt op den duur een soort fantasie wereld waarin mensen en de realiteit vrijwel geen plaats meer hebben. Het is een langzaam werkend gif, de intentie om de waarheid te zeggen ontbreekt. Als een bron in ieder geval de intentie tot waarheid heeft, dan worden fouten gemaakt natuurlijk, maar het bouwt zich minder snel op tot een complete leugen wereld van fantasie. In het geval van het westen is dit nu geescaleerd tot wilde oorlogslust, beschuldigingen zonder reden, en haat tussen volkeren. Dit is nu gebeurd op het gebied van Oekraine maar ook zeker Syrie (het is nog erger daar op het gebied van de leugens), primair door het ontkennen van de staatsgreep door de Nederlandse leugen media, een eindeloze stroom insinuaties omtrent MH17 en een Russische invasie, en een opzettelijke blindheid voor de slechtheid van het eigen Imperium en de corruptie zo niet misdadigheid van de Nederlandse en westerse politici. De westerse media is dood, want opgekocht door het Grote Geld, het is een veelkoppig leugenmonster waarvan het lichaam onder de golven zit en men dus denkt met een veelheid te maken te hebben, terwijl het maar 1 monster is. Er zit 1 kliek aan de knoppen, daardoor wordt 1 beeld geschapen terwijl mensen denken dat verschillende kranten en TV allemaal zelf dat nieuws verifieren. Het enige dat ze verifieren is of het past in de leugenwereld van de heersende kliek, waarvoor ze werken en die ze elk moment kan ontslaan of zelfs die hele krant opkopen. Dezelfde logica die geldt voor de Nazi oorlogspropaganda in de 2de wereldoorlog en de aanloop daar naar toe, geldt momenteel voor de Nederlandse TV en kranten. Er waren allerlei massa kranten in Nazi Duitsland, maar welke berichtte nog de waarheid ? Het is allemaal een illusie, aangestuurt vanuit 1 zieke kliek die oorlog zoekt.

     Voor de goede orde heb ik R.v.A. om opheldering gevraagd in deze kwestie, en zal zijn antwoord hier melden als het binnenkomt. Ik geef toe dat hier een tegenstrijdigheid lijkt te zitten in onze informatie voorziening. Sorry hiervoor, ik hoop dat het kan worden opgelost door identificatie van de fout of door een kloppende verklaring. Bedankt voor uw interesse in SFN.

     Like

     1. Vreemd dat er eerst gezegd wordt dat het een spookstad is, en daarna dat er 20.000 man zitten. Als twee bronnen elkaar zo tegenspreken, dan zou je toch moeten concluderen dat een van de bronnen onbetrouwbaar is. Zelfs na het antwoord van RvA blijkt nou niet duidelijk waar de waarheid ligt. Is het nou een spookstad, en komt het weer tot leven (voorspelling), of is het toch geen spookstad en lopen er 20.000 man rond. Dan lijkt het me handiger om op zoek te gaan naar alternatieve bronnen:

      De OVSE missie: die zegt:
      “The SMM visited “DPR”-controlled Debaltseve (55km north-east of Donetsk) for the first time in over a month and assessed that while much of the destruction observed earlier had been repaired, many dwellings remained damaged. The SMM observed very few residents and the presence of armed groups, including persons wearing “Lugansk People’s Republic” (“LPR”) insignia. ”
      http://www.osce.org/ukraine-smm/194516
      Human Rights Watch, waar een onderzoeker verslag doet van een bezoek aan Nikishine, iets ten zuidoosten van Debaltseve:
      “Before the war, Nikishine, a village about 90 kilometers from Donetsk, had a population of over 800 people. With residents fleeing the fighting, it has now been reduced to 300, but more people have been coming back since May. Three more families have returned just last week, according to the village administrator.”
      https://www.hrw.org/news/2015/09/21/children-ghost-village
      Mashable doet verslag vnuit Poposna:
      “Popasna, which has seen its population of 22,000 before the war dwindle to about 11,000, according to the mayor’s office, is a microcosm of Ukraine’s Donetsk and Luhansk regions that have been plagued by the conflict. Like elsewhere, residents here welcomed the renewed ceasefire that came into effect Sept. 1 and the opportunity to return to their homes. But faced with shortages in food, health services, medicine and adequate shelter — and with winter right around the corner — a potential humanitarian crisis looms.”
      http://mashable.com/2015/10/29/humanitarian-crisis-in-eastern-ukraine/?utm_cid=mash-com-Tw-main-link#JN6qxourBiqG

      Kortom, de helft van de bevolking lijkt te zijn teruggekeerd, maar de steden en dorpen zijn nog een grote puinzooi waar het mensen aan de meest basale behoeften ontbreekt.

      “Reuters, NY Times, en andere bronnen die U aanhaalt lijken mij niet serieus te nemen, sorry. ”

      Tja, als je kunt kiezen tussen kranten waar professionele journalisten werken die – gecontroleerd door een onafhankelijke redactie onderzoek doet, en een anoniem persoon en een politicus die voor zijn leven en welzijn afhankelijk is van een van de partijen in het conflict, dan kies ik toch echt voor het eerste. Gezien de onbetrouwbaarheid van de andere bronnen die al gebleken is (wonen er nou 20.000 mensen of is het een spookstad?) lijkt me dat ook best verstandig.

      Like

      1. Hallo. Professionele journalisten ? U bedoeld mensen wiens inkomen afhankelijk is van de propaganda lijn van het westen voortzetten. Onafhankelijke redactie ? U bedoeld de groepen die afhankelijk zijn van advertenties in hun kranten van onder meer Shell en de grote banken, die belangen hebben in de plundering van Oekraine waaronder de natuurlijke hulpbronnen van Donbass (waar Shell een contract op had). Onderzoek doen ? U bedoeld wellicht dat deze redacties elke avond trouw het TV journaal bekijken, wat staatspropaganda is (en wordt betaald uit de Nederlandse staatskas tegenwoordig, net zoals de oude Soviet en Nazi propaganda systemen). Gecontroleerd ? De Nederlandse TV kon niet eens een documentaire uitzenden over de criminele Bush familie (het Bush drugs kartel). Weet U hoe veel werk het maken van een TV documentaire is, en hoe duur het is ? De hele documentaire lag klaar (zo heb ik begrepen, helaas weet ik niet meer waar). Kort voor uitzending heeft het Bush cartel de uitzending weten te stoppen. Weet U wat dit betekend voor Nederland ? Ik neem tenminste aan dat de uitzending critisch was over het Bush cartel

       Bush kartel: van de Amerikaanse presidenten, grootvader Bush was een Nazi financier / bankier, vader Bush is mogelijk mede verantwoordelijk voor het vermoorden van John F. Kennedy, en zoon Bush is natuurlijk bekend van het oorlog stoken op basis van 9/11. Een interessante inleiding in de activiteiten van dit kartel is het boek “The Conspirators” van Al Martin. Mijns inziens lopen deze contacten en criminele families terug tot onder andere het zogenaambe “Business plot” die tijdens de Grote Depressie in Amerika een staatsgreep wilden plegen in Amerika, maar dit is gestopt door een loyale Generaal Smetley Buttler (iirc). De toen zittende president had deze samenzweerders van de grootste bankiers toen voor de rechter moeten dagen, waarna zij waarschijnlijk de kogel zouden hebben gekregen. Helaas is dat niet gebeurd, maar Roosevelt heeft de situatie politiek misbruikt voor zijn eigen projecten. Met andere woorden: Roosevelt was een laffaard die de wet niet durft uit te voeren tegen mensen met teveel geld. Had hij toen ingregrepen, dan had dit criminele circuit in het hart van de Amerikaanse economie wellicht een gevoelige klap opgelopen in een tijd dat dit nog mogelijk was. Enige decennia later wordt de coup dan alsnog gepleegd, door John F. Kennedy te vermoorden. Tijdens 9/11 ervaart Amerika haar versie van de Reichstags brand, en wordt de dictatuur opgelegd via de PATRIOT wet, en begint de terreur van het Bush kartel.

       Hoe ver het amerikaanse propaganda systeem reikt, weten we ook uit de journalist van de Frankfurter Algemeine (een grote krant in Duitsland), die achteraf toe heeft gegeven dat hij voor Amerika werkte en vals nieuws produceerde voor de CIA. http://www.ninefornews.nl/worden-omgekocht-cia-betaalt-westerse-media-om-feiten-te-verdraaien/ Omdat deze journalist het ziet gebeuren dat Amerika zijn land in oorlog gaat storten met Rusland mede door zijn valse berichten, is hij eruit gestapt. Nederlandse media schrijven zonder blikken of blozen berichten over van dit soort gerennomeerde Duitse bladen, waar al van bekend is dat het oplichterij is. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat nog maar 1 volwassene deze krant koopt ? Heeft deze kranten alle berichten gerectificeerd die deze professionele – oplichter – journalist heeft geplaatst, en alles in een nieuw daglicht gesteld ? Nee, natuurlijk niet: de leugens moeten door gaan. In een wereld waar waarheid er toe doet, zou deze krant ingestort zijn tot 3% van zijn verspreiding, en daardoor gedwongen worden te rectificeren om te redden wat er te redden was. Dat gebeurd echter niet, omdat de kranten de fabeltjes krant vertegenwoordigen: het is een roman, het is een vervolg verhaal, het moet vooral spannend zijn en de westerse egos van de lezers strelen.

       Kijk naar het verleden, dan is een betere inschatting van de huidige samenleving mogelijk, want mensen, families en indoctrinaties veranderen niet zo snel. Een vader die een Nazi is, leest na de oorlog nog steeds met voorliefde de kranten die de Imperialistische activiteiten van zijn land en Imperium roemen, en die instelling gaat weer over op zijn zonen en dochters. Door naar een tijd te kijken die heel anders is dan de onze, of naar andere landen, kun je door een gedeelte van de waan van de dag en de illusies heen kijken. Dus waar komen onze landen vandaan ? Voor eeuwen heeft de dictatuur van de Baronnen hier geheerst, Koningen werden de-facto aanbeden als goden door grote delen van het volk. Van oudsher waren er de stammen met hun vorsten en dergelijke, die ook grotendeels de dienst uit maakten, alhoewel die minder en minder grootschalige machtsmiddelen hadden dan een moderne Staat. Er zit dus een diep element van onderwerping aan de macht in het volk, een aanbidding van de machtigen, een willoze en hersenloze onderwerping die alles – hoe gestoord ook – wat de machtigen zeggen, direct geloven als of het hun zelf gevonden religie is. Dan krijgen we de democratische revoluties, die voorgesteld worden als grootse volksopstanden. Dat was ook gedeeltelijk zo, met de nadruk op gedeeltelijk. Van de Amerikaanse Revolutie is bijvoorbeeld beroemd dat maar 3 procent er aan mee deed, de rest kon het niets schelen of was zelfs tegen en wilde onder de Britse kroon blijven. Van tijdens de 2de wereldoorlog werd onlangs bericht dat maar 1 op de 400 Nederlanders in het verzet zaten !
       399 van de 400 Nederlanders is gewoon een willoze slaaf, een volgeling, een meeloper. We hebben de kerken gehad, met hun dagelijkse hersenspoelen, en we hebben de communisten, socialisten en liberalen gehad, die ook gedeeltelijk precies hetzelfde doen: moderne kerken, moderne vormen van inductrinatie en massa rituelen.

       Denk na: als we het wat oprekken en zeggen dat 5% van het volk streed voor democratie, dan is dus 95% een dood blok aan hun been na de verkiezingen, want op het moment dat iedereen het stemrecht krijgt, dan is die 95% ook ineens weer aan zet. Het kan ze allemaal niets schelen, ze steken hun hand er niet voor uit als er iets moet gebeuren, maar als de Staatspolitiek hun uitnodigt om te stemmen en hoe het geld wordt verdeeld, dan zijn ze erbij omdat ze er niets voor hoeven te doen. Dus waar zijn die Koningsaanbidders dan tegenwoordig ? Die verzamelen zich in enorme politieke partijen, en maken de-facto de dienst weer uit. Wie staat er aan het hoofd van zulke macht centrales: de moderne versie van de graven van oudsher. Wat vroeger een Baron was, is nu de eigenaar van een groot bedrijf, wat vroeger een Graaf was, bepaald nu de politiek van een grote politieke partij als het CDA of de PvdA. Wat vroeger een Kerk vorst was, een aardbischop, is nu de eigenaar van een grote krant, en wat vroeger een Cardinaal was (bestaat nog steeds overigens, waaraan men kan zien hoe langzaam dingen veranderen), gaat nu over het 8 uur journaal.

       Dus nu kunnen we de huidige waan van de dag gaan vergelijken met wat toen de waan van de dag was, maar waarvan we nu weten dat het vol leugens en absurditeit zat. De Nazi tijd is daar ook een mooi voorbeeld van. Geloofden mensen het bizarre verhaal dat de baronnen van toen opgingen over zichzelf, of hun laatste oorlogsavontuur: ja, dat geloofden ze. Geloofde het Duitse volk in de Nazi hysterie: ja, volkomen, ze waren er van overtuigd dat ze werden geinformeerd door experts, onafhankelijke redacties, en professionele journalisten. Waren dat ook professionele journalisten: ze verdienden er hun brood me, dus ja het was hun “professie,” ze waren er professioneel mee bezig. Zo kunt U zien hoe makkelijk een volk zich helemaal verliest in een absurd verhaal, waarvan eeuwen later blijkt dat het compleet ziek was. Neem het idee dat de Spanjaarden de Nederlanden moeten controleren als een dictatuur, en dat de Paus vanuit Rome mag bepalen, wat jij wel en niet mag denken en zeggen. Compleet idioot zouden mensen nu zeggen, maar het was de realiteit die voor grote bevolkingsgroepen geldde. Zo zeer zelfs, dat zelfs de Opstand nog trouw pretendeerde te zijn aan de Paus en de Spaanse koning, tot diep in de gevechten die al jaren lang bezig waren. Het staat zelfs nog in ons huidige volkslied.

       Daarom dus nu de grote vraag waar het allemaal om gaat: wie nu leeft, die moet nu door die waanzin heen proberen te zien, waar vroeger ook bijna niemand door heen zag of durfde te zien. Deze massale gekte was vroeger altijd aanwezig, als een alom tegenwoordige verstikkende deken. Neem het idee van de Nederlandse bezetting van Indonesie, of de criminele oorlog tegen Indonesie “politionele acties,” direct na de 2de wereld oorlog. Dit is allemaal gekte, maar het volk geloofde er in en deed er aan mee. Achteraf is het makkelijk oordelen, maar men moet proberen juist door de huidige leugens en verdraaiingen heen te prikken, want daar is het punt van actie en waar er iets aan de criminelen te doen is. Niet achteraf het weer op een huilen zetten en een monument oprichten en net doen alsof het je iets kan schelen, terwijl men onderwijl bezig is met dezelfde massa gekte en weer volkeren onder zicht knecht, leegroofd en alles geloofd wat de huidige Graven bij elkaar liegen. Het oude Romeinse rijk deed altijd alsof zij werden aangevallen, en alsof zij de beschaving en welvaart kwamen brengen aan de mensen die ze vermoorden en wiens land zij roofden. Dat is precies wat er nu ook weer gebeurd in Oekraine.

       *

       Wat is er nu werkelijk aan de hand in Debaltsevo ? Dat weet ik natuurlijk ook niet precies want ik woon er niet. Het is mogelijk dat er een fout in de berichten zat, bijvoorbeeld dat de burgermeester het heeft overdreven of verkeerd heeft ingeschat. Bedenk dat als een stad 50% inwoners heeft, er veel stuk is, dan kun je het een spookstad noemen. Het kan een kwestie zijn van dat twee inschattingen ver uit elkaar lopen. Men kan dat als een fout zien, en als bewijs dat “onze” berichtgeving niet accuraat is. Misschien is dat zo, dat hier een fout is opgetreden. Ik zou het niet weten.

       Als dat de fout is die bevestigd dat alles wat wij zeggen verzonnen onzin is, dan moet U dat vooral zo zien. Onherroepelijk zullen er fouten gemaakt worden, waar mensen samen proberen te werken over grote afstanden en taalbarrieres heen. De fout zal komen, U hoeft er slecht op te wachten, en dan heeft U de reden te pakken om alles wat wij doen af te serveren als onzinnig en onwaar, en zelfs opzettelijke leugen en bedrog. Dat bestrijdt ik echter: wij worden hier niet voor betaald door de oligarchen van het westen. Wij doen alles gratis en voor niets. Ik heb geen belang in Novorossiya, ik heb daar geen grond, nog familie, niets. Wij hebben als Nederland zo lijkt het precies 1 persoon met de wil om nieuws te brengen aan ons volk (R.v.A.). Mij bekend staat niemand aan de kant van de Nazis die dat openbaar wil maken, er is geen Nederlander mij bekend die bijvoorbeeld voor het Nazi bataljon Aidar werkt, of voor Azov, of voor de Dneper bataljons van Oligarch en crimineel Kolomoyiski. Nederlandse journalisten wippen even snel daarheen om net te doen alsof ze de zaak daar van dichtbij volgen, maar in feite durven de meeste kranten hun mensen daar nauwelijks eens heen te sturen omdat de verzekeringskosten ze groot zijn. Als Rusland een inval deed in Oekraine, waarom zou R.v.A. dat dan niet zeggen ? Waarom zou hij aan de kant van Donbass staan ? Omdat hij niet gek gedraaid wordt door de leugenmedia van het westen, mijns inziens, maar het direct allemaal meemaakt. Wie kan een betere bron vinden dan dat ?

       Maar ik wist ook al lang dat het westen oorlog en misdaad stookt en uitvoert in Oekraine, omdat het misdadige westerse Imperium al decennia lang op oorlogspad is. Net als het oude Rome, en met dezelfde leugens, en met dezelfde goedgelovigheid van de mentaal lege hulzen die het volk voor het grootste deel is. Zoals toen, zo ook nu. Nu staat Nederland aan de kant van het moordadige Spaanse Imperuim, en probeerd Donbass te onderdrukken als een uithoek die nee zegt tegen de terreur. Deze hele situatie is derhalve moreel catastrophaal voor Nederland, omdat wij nu moreel geen bestaansrecht meer hebben. Wij zijn nu de Spaanse Inquisitie geworden, het ciminele achterland.

       Moraal van het verhaal: wie meedeint met wat de massas geloven, loopt grote kans meegezogen te worden in wat over enige eeuwen te boek zal komen te staan als een criminele volksgekte, vooral daar waar het gaat over het onderwerp oorlog, Imperialistische gebiedsuitbreiding, en de belangen van het Grote Geld.

       Het is natuurlijk zo dat als wij (of ik) een fout maak, dat dit een slechte zaak is en ik vind het ook niet leuk. Wie daarom wil lachen, die moet dat vooral doen. Weet ook dat diegenen die zich er vrolijk over maken, uitgenodigt zijn om zelf te proberen nieuws te brengen, en daarbij nooit een fout te maken. Overigens is het nog niet exact bekend wat er dus is gebeurd, maar ik ben het er mee eens dat het op dit moment lijkt dat hier een fout zit. Daarom ben ik juist altijd zo huiverig voor propaganda juist van onze kant, men moet juist altijd op de fouten blijven wijzen, want vroeg of laat gaat het toch fout. Zo was er bijvoorbeeld het verhaal van de foute behandeling van enkele krijgsgevangenen door Givi, en ik zou daar over bericht hebben als deze nieuwspagina toen al bestond (misschien moet ik er nog eens een artikeltje over schrijven, maar toen ik de youtube zocht was die al vernietigd door de Westerse censuur (youtube manipulatie); dus zo zie je hoe de westerse censuur schade aanricht).

       De hele krijgsgevangenen kwestie is een grote kwestie op zich. Zakharchenko (regeringshoofd) heeft toen 1 van die krijgsgevangenen voor de TV gehaald, schouderklopjes uitgedeeld en beloofd dat hij terug gestuurd zou worden. Al heb ik dat niet bevestigd gekregen, mijns inziens was het precies dezelfde persoon (de insignjes waren afgesneden, en Givi had ze gedwongen daarop te kauwen, ook had Givi een Colonel van de Nazis in het gezicht geslagen). Er was toen een kans dat de kant van Novorossiya naar het niveau van de westerse alliantie zou afzakken in het mishandelen van krijgsgevangenen, maar gelukkig is dat niet gebeurd, mijns inziens mede door de inzet van Zakharchenko. Er waren ook enige berichten over nep-executies. De mensen waren erg boos, en begrijpelijk, op de moordende Nazis. De andere kant, de Nazi / NAVO en Nederland kant, de VVD en CDA kant dus, de Rabo bank en Shell kant, over die kant komt een voortdurende stroom berichten vrij over hoe zij krijgsgevangenen martelen.

       Dit is een voorbeeld van hoe makkelijk men kan manipuleren met journalistiek, zeker oven de taalbarriere heen. Nederlandse kranten kunnen berichten wat zij willen, berichten over fouten aan eigen kant noemen ze propaganda, en elke fout aan de kant van Novorossiya die ze kunnen vinden, kunnen ze dan berichten en zo wordt het volk gek gedraait en ontstaat de hysterie waardoor complete politieke partijen het zicht op de realiteit de-facto wordt ontnomen. Zo ziet men dus wie de baas is in Nederland: niet de politiek, niet de geachte Staten Generaal: de leugenkranten en TV zijn oppermachtig, omdat het volk van oudsher een redeloze en willoze massa is. Juist ook hoog in de academische wereld, juist daar tiert de hebzucht, het baantjes jagen en het meedoen met de massa leugens. Waarom ? Omdat die mensen meer verdienen per uur dan een schoonmaker, en dat willen ze zo houden. In feite zijn de meeste mensen kleine Imperialisten op zich, en dat zet zich voort in de massale misdaden van Nederland en het westen in het algemeen. De grote afstraffing hiervoor zal op den duur niet uit kunnen blijven.

       De methode die ik uitvoer bij het nieuws, is de methode van vele berichten over relatief kleine zaken die over echte mensen gaan. Het laatste bericht over een vrouw die een souvenir winkel heeft is hier een voorbeeld van, alsook de vertaling van 2 vrouwen uit Debaltsevo, andere straatintervieuws, de fotos van vernielde huizen, enzovoorts. Wat politici zeggen interesseert me niet zo, wat ze in Minsk bekonkelen: het zal wel. Wat bewijst het ? Niets. 1 verhaal over een souvenir winkel bewijst ook niets, maar ga die video maar bekijken en vertel me of het in scene is gezet. Vertel me of die vrouwen in Debaltsevo wat bij elkaar staan te liegen en er achteraf 10000 roebel voor kregen. Je kunt wat dingen in scene zetten, maar zoveel ? Mijns inziens: nee, en niet met zulke goede acteurs. Bij al die videos vraag ik me af: is dit in scene gezet. Soms zou het kunnen, als je weinig emoties en sociale interactie ziet, soms is het overduidelijk dat niemand dat kan spelen op die manier (zoals die video van de souvenir winkel). Graham is daar, hij is wie hij is, die mensen zijn daar, zij zijn wie zij zijn, deze dingen gebeuren echt.

       Dus wat zegt het dat er een souvenir winkel is, waar je stapels Novorossiya dingen ziet liggen, waar ogenschijnlijk normale burgers dingen kopen. Wat zegt het dat de ene Debaltsevo een spookstad noemt, en een burgermeester (overigens een politicus dus, en dus verminderd betrouwbaar) zegt dat er weer 20 000 mensen zijn. Al die kleine dingen, waarvan sommige fout kunnen zijn, maar uit alles bij elkaar ontstaat een beeld (hopenlijk) van wat de mensen ondergaan en hoe het leven daar echt is, direct van de mensen zelf. Wie kan een souvenir winkel onderhouden met symbolen voor een Russische invasie, die de mensen onderdrukt – wat het westerse propaganda verhaal is ? Dat is dus weer zo’n klein, op zich niet zo belangrijk, puntje dat bevestigd dat er een massale volksteun is voor Novorossiya en tegen de Nazis in Kiev. Het is de veelheid aan kleine data puntjes, waaruit het beeld ontstaat (hopenlijk). Het is helaas wel zo dat hier soms fouten in kunnen zitten, maar hopenlijk is dat een minderheid.

       Ik wil niet beweren dat de fout die mogelijk is gemaakt aan onze kant, bewijst dat wij waarachtig zijn; maar op een soort manier is dat wel zo. Want wij zijn ook maar mensen, en maken fouten; en iedereen is verschillend. Het is juist de propaganda die ogenschijnlijk nooit een fout lijkt te bevatten. Wat is de laatste keer dat het 8 uur journaal berichtte, dat ze een fout hadden bericht ? Dat alles radicaal anders bleek te zijn dan ze het hadden voorgesteld ? Wanneer heeft het 8 uur journaal bijvoorbeeld eens bericht dat er een staatsgreep was in Kiev, of bijvoorbeeld de werkelijke implicaties van die Frankfurter Algemeine journalist en zijn boek ? Wanneer zit er een menselijke tegenstrijdigheid in de vervolg roman fabel die ze opdisselen ? Eigenlijk nooit, en dat komt omdat het niets met feiten te maken heeft, maar het is in eerste instantie een roman en dat wordt verteld vanuit het zogenaamde alwetende persectief, en daarom zitten er nooit fouten in, en gaat het nooit de ene keer die kant uit, en de andere keer een andere kant, al naar gelang berichten binnen komen. Nu zou men hetzelfde kunnen vinden van onze media, maar het (beetje) mishandelen van krijgsgevangenen door Givi kwam juist binnen op de pro-Novorossiya kanalen, en zo ook het feit dat Zakharchenko een pro-Novorossiya politicus had helpen opsluiten voor het Kiev bewind. Ook komt er zware kritiek op Mokou van de hele oprichter van de Opstand, ‘Strelkov,’ en zo meer. Mensen denken altijd dat Novorossiya dus pro-Moskou is, maar de situatie is in feite heel gevarieerd (en persoonlijk ben ik ook niet pro-Moskou, maar pro-bevolking van Donbass omdat die een democratische Rechtstaat koers kiezen, en tegen een terreur bewind zijn tot zo ver; en ik twijvel er niet aan hoeveel mafia aanwezig is in Rusland, net zoals het compleet door corruptie en Imperialisme overspoelde westerse Imperium van E.U. en V.S.).

       In deze vind ik het hele Russia Today kanaal wel grappig: er zit veel pro-VS berichtgeving in (!). Ze durven nauwelijks 9/11 aan te raken, en noemen de regering in Kiev een regering terwijl het een terreur staatsgreep is. De harde kwesties raken ze niet aan, of alleen heel voorzichtig. Poeslief zijn ze daar meestal (enige commentaar en debat programmas uitgezonderd, waar het wel vrij ruig aan toe kan gaan haha), haast te voorzichtig gaan ze om met de westerse criminelen die het hier voor het zeggen hebben. Duidelijk lijken ze de zachte hand van diplomatie van Rusland te vertegenwoordigen (waar op zich niets mis mee is). Maar die zachte en vaak pro-VS berichtgeving, wordt al ervaren in het westen als gevaarlijke propaganda ! In feite doen ze niet meer dan een westerse kwaliteit media zelf zou doen. Zo ver is het westen inmiddels afgezonken in de anti-Russische hysterie; en dat in een paar jaar ! Rusland helpt onze landen in feite via Russia Today, omdat via die weg nog enige oppositionele politiek gevoerd wordt, die in feite onze eigen oppositie partijen hadden moeten voeren. De enige massa kwaliteit media die nog voor onze landen bestaat, echt als een dienst voor onze landen, is Russia Today (!). De enigen die onze landen bereiken werken voor het zeer voorzichtige Russia Today, of zijn mensen die in de alternatieve westerse media zitten. Overigens kijk ik het niet zo vaak hoor, want het gaat te weinig over Donbass en over Amerika zoek ik liever de minder omzichtige infowars.com website op, waar men geen doekjes windt om de criminaliteit van het westerse Imperium.

       Over professionele journalisten gesproken ? Waarom zou voor jou wel de Duitse media “goed” zijn (die de criminele politiek steunen), maar die uit Rusland niet ? Waarom frankrijk wel, en Rusland niet ? Italie wel, Rusland niet ? Rusland is ook gewoon een land hoor, een Europees land om precies te zijn, een land met goede en slechte kanten. Dat is juist het mooie van meerdere landen hebben: het ene land zegt de waarheid over het andere, terwijl ze de waarheid over zichzelf verdoezelen. Russia Today zal dat denk ik ook doen, maar ze berichten nauwelijks over Rusland zelf. Dat is juist de ellende van het imperium van verraad, de E.U., NAVO, en de VS: het is allemaal 1 ding, het loopt met elkaar in de pas, ze zeggen de waarheid niet meer over elkaar in hun wederzijdse strubbelingen en strijd. De propaganda deken wordt daardoor dikker en dikker, door de eenheid van het gezamelijke Imperialistische belang.

       Onvoorstelbaar hoe mensen zich laten meeslepen, door een stel woorden in een krant en een met zorg uitgeknipte TV uitzending op het 8 uur journaal. Het is entertainment, het is volksvermaak; maar als straks de oorlog ook hier uitbreekt dankzij de NAVO gekken, dan zullen we zien hoe leuk ze het nog vinden.

       Like

        1. Ik zal opletten of er nog wat over Debaltsevo wordt bericht. Helaas kan ik er niet heen, en versta geen Russisch dus zo makkelijk is het niet. Voor nu ga ik ervan uit dat de burgermeester de zaak een beetje te hoog heeft ingeschat in beginsel, mogelijk uit enthousiasme dat zijn stadje weer tot leven komt, of dat hij een belang had bij een hoog cijfer zodat er misschien meer hulp zou zijn (tja, politici, ik ben dus op mijn hoede), of het is ergens in de berichtgevingsketen wat te dik aangezet. Over het algemeen geven de berichten weer dat Debaltsevo langzaam weer bijtrekt, zoals ook het treinverkeer dat weer mogelijk werd na de reparaties. De Nazi bezetting duurde lang daar, eigenlijk heeft de Opstand en democratie dat stuk nooit onder controle gehad, al vanaf het begin. Toen pakten de Nazis het, en kwam pas in februari de bevrijding. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden alweer, maar het was deze februari 2015. Het belangrijkste is dat de Nazis eruit zijn gegooid, en dat Debaltsevo hopenlijk geintegreerd kan worden in het omliggende gebied.

         Like

    2. R.v.A. heeft geantwoord, bijgevoegd nog wat extra tekst, over de algemene situatie en hoe wij er dus over denken:

     R.v.A.: Net als hier Perevalsk komt ook Debaltsevo weer tot leven. Natuurlijk heeft Perevalsk bijna niet te lijden gehad, Debaltsevo des te meer. Laat die trol maar lullen, die weet er niets van

     “Ukrainian tanks were shooting at us.” English subtitels.

     VPE Special | Debaltsevo. “Here is my burnt down apartment” | Eng Subs

     Jos: OK mooi, het lijkt er op dat Ukraine een beetje inzakt ofzo, qua oorlogs druk, maar goed wie weet wat ze van plan zijn.

     R.v.A: Zoals ik al zei, hier Perevalsk wordt ook steeds drukker. Ik denk dat de populatie nu op 60% zit. Veel waren gevlucht. Probleem met Debaltsevo is de infrastructuur.

     R.v.A.: Oekraine is dood. Zo simpel is het.

     Jos: Misschien dat de Amerikanen hun obsessie op Sirie hebben gericht. Ja is inderdaad de indruk van mij ook, het is gewoon een rottende brei.

     R.v.A.: Er valt voor de Amerikanen en de EU niets meer te halen. De Krim is weer bij Rusland.

     Jos: Aha, Russische bronnen zeiden dat ook al … de EU gaat erachter komen hoe corrupt het is

     R.v.A.: Donbass gaat nooit meer terug naar Oekraine

     Jos: Ok mooi, ik hoop dat het een nieuw land wordt.

     R.v.A.: Kolomoisky zit ergens op Cyprus met 1.9 miljard aan EU hulp geld in zijn zak smile emoticon. Hij is eigenaar van een van de grootste Oekraiense banken. ” Privat bank”

     Jos: De E.U. gaat nog eens instorten door de corruptie van de Eurofielen zelf, maar dat vind ik prima des te sneller kunnen we nederland bevrijden van dit Imperium and VS vazallen systeem. Dus misschien is hij uitgekocht, er waren wat ruzies met Peroshenko.

     R.v.A.: En nu is hij via via eigenaar geworden van ” bank Trust”. Een Russische banken keten in Oekraine.

     Jos: Waarschijnlijk weet hij gewoon teveel van Amerika, de staatsgreep, enzovoorts, en is daardoor niet meer te vermoorden door de VS. De informatie zou naar buiten kunnen komen achteraf, dat is een gebruikelijk chantage mechanisme van dit soort criminelen.

     R.v.A.: Als Moskou het zou willen is de tijd helemaal rijp voor een nieuwe Maidan. De huidige regering heeft vrijwel alle steun van de bevolking verloren. Maar er is geen organisatie.

     Jos: Ok … maar Rusland is heel erg defensief [waarmee ik bedoel: niet offensief maar terugtrekkend en niet provocatief], het lijkt erop dat ze Oekraine meer zien als een soort grijze zone en zich klaar maken voor een eventuele oorlog.

     R.v.A.: Iedereen staat vrij om zijn eigen graf te graven.

     (…)

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s