De man achter MH17: Ihor Kolomoyskyi?

Artikel van Erik Toonen(zie noot onder). Origineel:
eriktoonen.wordpress.com. Alles onder de
streep is van Erik Toonen, tot de einde streep,
met enkele marginale naam veranderingen, zie noot *2), *3)


26 februari 2015 Erik Toonen False Flag, MH17, NATO, OekraïneFalse Flag, MH17, NATO, Oekraïne

Dit document is verre van af. Dit is slechts een eerste aanzet. Ik ga dit de komende dagen steeds verder aanvullen, maar op verzoek van een paar mensen eerst al de ruwe “draft” versie.

Is Ihor Kolomoyskyi de opdrachtgever tot het neerhalen van MH17 of ook slechts een pion in het spel?

Na het bestuderen van veel bestanden, documenten en het lezen van veel verhalen over de toestand in Oekraïne voorafgaand aan 17 juli en over de periode erna, ben ikzelf tot de conclusie gekomen dat Ihor Kolomoyskyi, of de aanstichter, of op zijn minst een belangrijke pion in het neerhalen van MH17 is geweest. Dat hij achter veel anti-Putin propaganda zit is zeker, dat hij veel baat heeft gehad bij de crash is ook zeker en dat hij er mee te maken heeft gehad is ook zeker. De vraag is echter: hoeveel. Heeft hij slechts cheques uitgeschreven of is hij tot aan zijn nek in het politieke spel betrokken. Dat heb ik proberen uit te zoeken en dat wil ik met u delen.
kolomoyskyi
Wie is Ihor Kolomoyskyi?

Ihor Kolomoyskyi (Ігор Валерійович Коломойський), Benya voor vrienden, is een op 13 februari 1963, in Oekraïne (toen nog Sovjet Unie) geboren Oligarch met de Oekraïense, Israëlische en Cypriotische nationaliteit. Hij wordt geschat als één van de rijkste inwoners van Oekraïne en is een zeer “succesvol” zakenman. Zo succesvol, ook met meer criminele zaken, dat hij door meerdere landen wordt gezocht en op de opsporingslijst van Interpol staat. Hij staat bekend als zeer hard, gewetenloos en laat zich omringen door neo-nazi groeperingen in Oekraïne, die voor hem het vuile werk opknappen. Groeperingen bijna te vergelijken met de bruinhemden of SA uit Hitler Duitsland. En dat voor iemand die er trots op is een Israëliër te zijn en tot de goede vrienden van Benjamin Netanyahu te behoren.

Hij komt uit een joodse familie en studeerde af in Dnipropetrovk aan het Metallurgisch Instituut als Ingenieur in 1985, trouwde in dezelfde stad en heeft 2 kinderen.

Kolomoyskyi is de mede oprichter van Privatbank, onderdeel van Privat Group en werd president van de raad van bestuur in 1997. Naast bankieren, heeft hij belangen in bedrijven in de staalindustrie, de luchtvaart, petrochemie en mediaorganisaties als kranten en televisiestations. Zijn bedrijven bevinden zich niet alleen in Oekraïne, maar ook in Israël, Rusland en Roemenië. De Privat Group bezit meerdere luchtvaartmaatschappijen als Aerosvit Airlines, Dniproavia en Dobassaero en zijn beleggingsorganisatie bezit onder de naam Mansvell Enterprises, ook nog de maatschappijen Skyways Express, City Airline en Cimber Stirling.

Binnen de petrochemie, bezit hij Burisma Holdings Ltd, het grootste private gasbedrijf van Oekraïne. Deze firma heeft de alleenrechten op de winning van schalie-gas (fracking) in Oekraïne. Toen Joe Biden Oekraïne bezocht, na de “annexatie” van de Krim door Rusland, zijn Biden (die aandelen in Burima bezit), overeengekomen om Joe Biden zijn zoon, Hunter Biden, op te nemen in de raad van bestuur van Burisma. Komomyski heeft dus grote financiële verbintenissen met de vicepresident van de Verenigde Staten en het zijn zeer goede vrienden. En officieel bezoek van Biden aan Oekraïne is ook meestal meer een zakelijk bezoek als een diplomatiek bezoek.

Naast bedrijven, bezit de Privat Group ook meerdere privé legers, die Kolomoyskyi in staat stellen om met geweld bedrijven over te nemen. Zo wist Privat Group in 2006 de grote staalgigant Kremechuk over te nemen door er een bewapend leger op af te sturen die met knuppels, pistolen en kettingzagen het personeel en directie te lijf gaat. Wanneer het management niet op zijn eisen in gaat, gaan ze moorden ook niet uit de weg, om de wil van Ihor, de grote baas, kracht bij te zetten. Hij komt hier keer op keer mee weg door rechters en openbare aanklagers simpelweg om te kopen, onder druk te zetten of uit de weg te ruimen.

Lange tijd was Ihor Kolomoyskyi goed bevriend met Yulia Tymoshenko, de door veel westerlingen zo de hemel in geprezen ex-presidente van Oekraïne. Haar banden met Komomoyskyi en haar betrokkenheid in afpersing en omkoping maken echter wel duidelijk dat ze allesbehalve een eerlijk politica was, al heeft ze in Oekraïne nog steeds veel aanhang. De relatie tussen Tymoshenko en Kolomoyski is echter bekoeld geraakt en Kolomoyski weigerde haar verkiezingscampagne in 2010 te financieren. Ihor had zijn zinnen gezet op Victor Yushchenko, die daardoor ook prompt president werd in 2012 en met zijn partij UDAR een grote overwinning behaalde, met Komomoyskyi als hoofdsponsor. En voor wat hoort wat natuurlijk.

Op 2 maart 2014, na de Maidan opstand en terwijl het geweld in Oost-Oekraïne al vol in gang was (ten tijde van het Krim referendum), werd Kolomoyskyi benoemd als gouverneur van de Dnipropetrvsk Oblast door Oleksandr Turchinov, die als invallend president optrad, omdat Victor Janoekovitsch *3) na de staatsgreep het hazepad had moeten kiezen naar Rusland. De bevolking van de Dnipropetrvsk Oblast had het zwaar te verduren onder zijn leiden en was erg ontevreden. De Amerikanen schreven natuurlijk vol lof over hun vriend.

In april 2014 veranderde Kolomoyskyi zijn politiek ten opzichte van de “separatisten” in Luhans en Donetsk. Hij zette simpelweg een hoge prijs op het hoofd van de leiders van deze beide gebieden. Wie vrijwillig zijn wapens inleverde kreeg daarentegen een beloning. Hij investeerde bijna 10 miljoen euro in de creatie van zijn eigen Azov, Aidar, Dnepr-1, Dnepr-2 en Donbass militia bataljons (bataljons die grote wreedheden als diefstal, moord, verkrachting, uitpersing en executies van vijanden). Het Azov bataljon is in de (Russisch talige pers, natuurlijk niet in de westerse pers) bekend geworden doordat hun vaandels SS runnen droegen en ze met Duitse SS staalhelmen op liepen. Ook voerden zij de Hitler groet opnieuw in.

In Rusland is hij per verstek gearresteerd voor moord op een journalist en aanzet voor moord. Ook al staat hij op de lijst van gezochte personen bij Interpol, hij kan zich vrij door Europa begeven en zelfs in Geneve wonen. Hoe is dat in ons Europa in Godsnaam mogelijk? De macht van het grote geld? Klassenjustitie?

Nu hebben we een idee wat voor een mens er achter Ihor Kolomysyi schuil gaat. We weten dat zijn bataljons vreselijk hebben huisgehouden tegen de bevolking in de Donetsk en Luhansk regio. Zij waren ook verantwoordelijk voor de beschietingen van woonwijken en ziekenhuizen met de gehate Grad raketten en waar geschut. Maar wat brengt hem Ihor Kolomoyskyi heeft naast veel vijanden, ook veel vrienden. Vrienden die hij financieel in zijn zak heeft en daarmee kan chanteren. Hooggeplaatste officieren in het Oekraïense leger, leden van de Rada en hoge ambtenaren (politie en veiligheidsdienst).
facebook-avakov
Een bewijs hiervan wordt geleverd op 29 april 2014, wanneer hackers zich toegang verschaffen tot de persoonlijke e-mails van de openbare aanklager van Lviv (het oude Lemberg), Gural. Hieruit blijkt de invloed van Kolomoyskyi op het justitieel apparaat van Oekraïne. Kolomoyskyi onderhoud een intensief mailverkeer met deze aanklager, omdat hij achter de moorden op het Maidanplein en de Odessamoorden zit. Hij heeft zijn vrienden nodig om een officieel onderzoek te voorkomen (iets dat tot op heden gelukt is). Voor geïnteresseerden. Het volledig emailarchief (89 e-mails tot 29 april 2014) van de openbare aanklager Gural kunt u hier downloaden (2gb). In deze emails, kunnen we ook vernemen, dat Kolomyskyi heeft gewerkt aan een staatsgreep, samen met: Admiraal Tenyukh, eerste minister van defensie Buts, hoofd buitenlandse veiligheidsdienst Gvozd, hoofd van de SBU en minister van defensie Pavlov, de commandant van de 204e brigade van de luchtmacht Machmur en de liaison officier tussen Oekraïne en de NAVO, generaal Petrenko.

Op 10 mei, wordt de facebook pagina van de minister van binnenlandse zaken, Arsan Borisovich Avakov, gehackt en kunnen ook zijn chatgegevens achterhaald worden. Duidelijk wordt, dat Kolomoysyi ook achter de (mislukte) moordaanslag op Hennadiy Adolfovych Kernes, de burgemeester van Charkov. De aanslag op 28 april 2014 wordt gepleegd door mensen uit het extreem rechtse milieu, met Arsan Avakov als opdrachtgever en Igor B[_]. en Mustafa N[_]. als uitvoerders. Raden wie het financierde? De screenshots en alle transcripts tussen Avakov en Igor B[_]., Avakov en Mustafa N[_]. heb ik in mijn bezit. Geïnteresseerden kunnen mij ervoor emailen.

Kernes is politicus onder Victor Yanukovych en moet, samen met Mykhailo Dobkin de gouverneur van Charkov Oblast, na de aftocht van Yanukovych, voor korte tijd vluchten naar Rusland, waar hij als pro-Russisch goed ontvangen wordt. Hij is vaak beschuldigd van aanzetten tot doodsbedreiging, ontvoering en mishandeling van aanhangers van de Maidan beweging, maar nooit veroordeeld. Hij was een sterk tegenstander van de nieuwe pro-Westerse houding van de nieuwe regering en veroordeeld voor het willen afscheiden van Oostelijk Oekraïne.

Kernes wordt verzorgd in Israël, waar hij voorspoedig hersteld van de schotwonde en keert terug naar Charkov. De aanslag wordt nooit grondig onderzocht en de dader wordt ook nooit gevonden.

Vreemd genoeg “draait” Kernes in Israël volledig om, geeft zijn steun aan de nieuw ingehuldigde president Petro Poroshenko en zijn eerste minister Arsan Yatsanyuk. Hij is opeens tegen een afscheiding en vindt dat de Krim terug bij Oekraïne moet komen. Hij keert op 17 juni 2014 terug naar Charkov.
facebook-vlasenko
Ik had al geschreven dat Ihor Kolomoyskyi de “eigenaar” is van meerdere militia bataljons. Eén van deze bataljons, “Donbass” heeft een bijzondere handel opgezet tussen Oekraïne en Duitsland. De bataljon commandant Semenchenko verhandelt organen van onvrijwillige slachtoffers met een chirurg in Duitsland, de arts Weber. En dit alles was te vinden op facebook. En nog wel de pagina van de ex-lover van Yulia Tymoshenko, Sergey V[_]..

Kunnen we nu ook al illegale donorhandel op het conto van Kolomoyskyi bijschrijven? Ik zal de komende dagen alle transcripts hier ter download toevoegen.
facebook-oliyanik (1)
Op 10 augustus winnen we het grote lot in de loterij. De facebook van Svyatoslav O[_]., de naaste medewerker van Ihor Kolomoyskyi kan gehackt worden en daarmee liggen de gesprekken tussen Svyatoslav O[_]. met zijn kameraden Borislav B[_]. (Lid van de Rada, extreem rechts en Joods), Valery Geletey (minister van defensie tot 14 oktober 2014) en Anatoly Gricenko (naast militair consultant, ook presidentskandidaat in 2014). Nu wordt duidelijk dat het ministerie van defensie volledig op de hoogte was van het neerhalen van MH17 en dat Oliynik zijn baas, Ihor Kolomoyskyi erg boos was, dat MH17 met behulp van een air-to-air missile is neergeschoten en niet met een ground-to-air raket. De schuld moest immers bij de separatisten gelegd kunnen worden. Ook valt te lezen hoe “Pjotr” hen levend zal villen hiervoor. Pjotr is Petro Peroshenko. Wie interesse heeft, kan alle transcripten via mij bekomen. Gewoon even een emailtje sturen. Ik ben bezig ze te vertalen om ze daarna hier toe te voegen. Ik kan daarbij altijd hulp gebruiken.

Hierin kunnen we ook lezen hoe filmpjes per ongeluk een dag te vroeg werden gepost, hoe Kolomoyskyi zijn media-apparaat werd ingezet om propaganda de Wereld in te verspreiden. Propaganda die door de MSM als zoete koek werd overgenomen.

De komende dagen ga ik ook de relatie tussen Kolomoyskyi met zijn Amerikaanse vrienden verder uitdiepen. Wat Victoria Nuland haar rol is in dit verhaal en de reden waarom. Stay tuned.

Mijn lijstje verantwoordelijken (waartegen ik bewijs heb) tot dusver:

Ihor Kolomoyskyi
Borislav B[_].
Valery Geletey
Anatoly Gricenko
Svyatoslav O[_].
Michail Saakasjvili


Einde artikel Erik Toonen


noten

*1) Algemeen. Bovenstaande is een artikel van Erik Toonen, die wegens bedreiging zijn website eriktoonen.wordpress.com stop heeft moeten zetten. Helaas is alleen bovenstaande versie beschikbaar voor deze website. Aangezien het originele artikel niet meer voorhanden is, kan niet aangenomen worden dat de toezeggingen die de auteur in het artikel doet nog geldigheid hebben (onbekend). Of het wettelijk is toegestaan de “gehackte” chatlogs van facebook te verspreiden in dit geval (in de context van zware misdaad en corruptiebestrijding in de overheden), is hier onbekend. Deze website (South Front Dutch) neemt geen (mede)verantwoording voor eventueel wederrechtelijk verspreide chatlogs.

*2) Namen van verdachten. De namen van mensen die niet publiek bekende politici zouden kunnen zijn, en dus verminderde mogelijkheden hebben om zich te verdedigen, zijn hier naar Nederlandse media gewoonte voor verdachten afgekort: Voornaam Achternaam wordt Voornaam A[_].. Het overige moet zeker als legitieme vrije meningsuiting gelden, naar oordeel van websitebeheer. Dit artikel is niet ontvangen van Erik Toonen.

*3) Naam verwisseling. Een lezer merkte op dat in het origineel in de 8ste alinea stond “(…) omdat Victor Yushchenko na de staatsgreep het hazepad had moeten kiezen naar Rusland. (…)”, maar dat dit waarschijnlijk Victor Janoekovitsch had moeten zijn. De veranderde tekst is in grijs weergegeven. Vermoedelijk gaat het om een onbedoelde fout omdat dit een klad-versie betreft, de namen op elkaar lijken, en het om algemeen bekende en onbetwiste feiten gaat.

ee
South Front Help ons !

4 reacties op ‘De man achter MH17: Ihor Kolomoyskyi?

  1. Met uw welnemen zou ik graag een kanttekening plaatsen bij het feit dat deze Kolomoisky “Joods” zou zijn. Het Jodendom is een religie, net zoals het Protestantisme de religie was waaronder Nederland zich vrijvocht van de Spaanse Inquisitie en de Paus. Dat iemand van Nederlands bloed is, betekend nog niet dat hij dus ook een Protestant is – hij kan zelfs heel goed een rooms katholiek zijn. Ten tweede heeft Kolomoisky een soort kolderieke “Joodse” organisatie opgericht, met de dure naam “European Jewish Parliament”. Dat klinkt heel erg Joods, niet waar ? Totdat je erachter komt dat deze organisatie mensen zoals David Beckham (voetballer), professionele grappenmakers, en mode ontwerpers voorstelt om gekozen te worden in de E.U. Een meer serieus lijkende organisatie “European Jewish Congress” heeft zich dan ook gedistantieerd van de organisatie die Kolomoisky heeft opgericht (zo bericht wikipedia: “not connected in any way to this initiative and do not support it.”). Een beroepscrimineel als Kolomoisky heeft uiteraard niets te maken met het Joodse geloof, en zou waarschijnlijk ter dood gebracht worden onder de Joodse wet toen die nog van kracht was in Israel.
    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Jewish_Parliament#Criticism
    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Jewish_Congress

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s