Herdenking MH17 inwoners Donbass

Beeld en tekst van de MH17 herdenkingsdienst, een jaar geleden in Grabovo, Donbass.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Transcriptie van de herdenkingsdienst:

Natalia Voloshina, een inwoner van het dorp Petropavlovka:

MH17-herdenking1

Wij zijn hier vandaag verzameld om de nagedachtenis te eren van de onschuldige slachtoffers die passagiers waren aan boord van de boeing 777 vlucht MH17.
Wie weet beter dan ons, de inwoners van de Donbass regio, hoe het is om onze familie en geliefden te verliezen ?
Hoe bitter het is om te rouwen om kinderen die nog nauwelijks aan het leven begonnen waren, en hen die gestorven zijn door de daden van criminelen die hebben besloten om aan de macht te blijven ten koste van alles ?
Wij willen onze condoleances aanbieden, en ons oprechte verdriet laten blijken, aan de families van de slachtoffers.
En hier, op de steppes van Donbass, waar jullie familieleden en geliefden hun eeuwige rust werd gegeven, brengen wij hen hulde.

Wij herinneren ons 17 Juli 2014 heel goed, toen de blauwe lucht boven onze hoofden verscheurd werd door een krachtige explosie.
Die dag is in ons geheugen gegrift als een dag van verschrikking en angst.
De wrakstukken die op onze dorpen vielen, de dode lichamen naast onze huizen en de afgrijselijke stank van de dood – het kan nooit vergeten worden.
En toen na de eerste schok van wat er gebeurd was kwam de realisatie dat we iets moesten doen, we moesten op één of andere manier helpen, en onze inwoners gingen naar buiten om te zoeken naar de slachtoffers.
Ik herinner me de tranen in de ogen van de mijnwerkers en sterke mannen als zij witte vlaggen plaatsten, bij de lichamen van dode kinderen tussen de bloeiende zonnebloemen.
En zelfs nu nog, twee jaar na de ramp, zijn de wrakstukken van het vliegtuig die wij nog steeds vinden op ons land een afschrikwekkende herinnering aan de tragedie.

Wij, de getuigen van het neerstorten van het vliegtuig roepen allen op, alle landen en allen die verantwoordelijkheid dragen, om volledig mee te werken aan een diepgaand internationaal onderzoek naar wat er is gebeurd.
De wereld moet de waarheid weten. Misdaad mag niet ongestraft blijven.

Volgende spreker: Voorzitter van de Volksraad en President van het centrale uitvoerende comité van de Volksrepubliek Donetsk publieke beweging (sic), Denis Vladimirovitsj Pushlin.

MH17herdenking7

Dit was een afschuwelijke ramp en een hart verscheurende ervaring voor alle familieleden en geliefden van hen die de dood vonden als gevolg van het neerstorten van het vliegtuig.
De prijs van het verliezen van geliefden en familieleden is iets dat wij begrijpen en waar wij vertrouwd mee zijn.
Uiteraard vinden wij het onacceptabel dat zij die verantwoordelijk zijn nog niet gestraft zijn tot op vandaag de dag.
Helaas worden vele misdaden overal in de wereld gepleegd tegen volkomen onschuldige mensen en vredelievende burgers, maar allerlei coalities worden opgezet om deze misdadigers – deze terroristen – te stoppen.
Wij hopen van ganser harte dat deze misdaad ook opgelost wordt.
De Volksrepubliek Donetsk heeft altijd gezorgd voor, en blijft assistentie verlenen aan, het onderzoek naar deze afschuwelijke ramp.
Wij hopen dat de misdadigers ontmaskerd zullen worden en hun verdiende straf zullen krijgen.
Bepaalde stappen hiertoe zullen worden genomen – en worden genomen – door de regering van de Volksrepubliek Donetsk.
Wij hopen dat de wereldwijde gemeenschap hierbij niet aan de zijlijn blijft staan en een maximale inzet zal plegen; dan zal een gezond oordeel zeker zegevieren in het onderzoek naar deze misdaad. Dank u.

Volgende spreker: Hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Alexander Vladimirovitsj Zakharchenko.

MH17herdenking8

Goede morgen, mijn landgenoten. Zoals u weet, is elke dood vreselijk, maar de meest vreselijke dood is als kinderen sterven.
En sterven omdat iemand de macht wil vast houden tegen elke prijs.
Het verdriet dat ouders en geliefden ondergaan wanneer zij het meest heilige dat zij kennen – de mensen waarvan zij houden – verliezen, is onmeetbaar en kan niet beschreven in woorden.
Namens mijzelf en alle inwoners van de Volksrepubliek Donetsk, wil ik graag mijn condoleances aanbieden aan de familieleden van de slachtoffers, en ik ben ervan overtuigd dat de leugen onthuld zal worden en de misdadigers zullen worden gevonden en gestraft.
Voor mijn deel, namens de regering van de Republiek, verklaar ik opnieuw dat wij alle hulp die nodig is bij het onderzoeken van deze misdaad zullen leveren, omdat dit soort misdaden nooit vergeten kan worden, en dit soort misdaden moeten hoe dan ook worden bestraft. Ze moeten worden opgelost.

MH17herdenkingsdienst8
памяти
погибших – 298 человек
невинным жертвам
гражданской войны

Gedenkteken
Gestorven – 298 mensen
Onschuldige slachtoffers
burgeroorlog


(Graag alleen gepaste reacties.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s