Intro.

Als U nieuw bent en weinig tot niets weet over Donbass (Novorossia, Oost-Oekraine), of erger de leugenkranten hebt gelezen en het TV nieuws gevolgd, dan kunnen de volgende artikelen van pas komen.

Europe_topic_image-Donbass-crop

Alles in de categorie Overzichten

[Meer zal worden toegevoegd als het vertaald is.]

Introductie voor wie nieuw is

Vanwege de massa-media blokkade in Nederland van de waarheid, een korte introductie (uit dit artikel).

Wat eraan vooraf ging: coup in Kiev

De Democratisch gekozen regering van Oekraïne besluit geen leningen te nemen van de Europese Unie, maar zoekt hulp bij Rusland. Dit accepteren de Amerikanen niet, die een bloedige coup plegen met de Nazis en radicale “progressieve” jeugdgroepen in Kiev in februari 2014 (volgens bekend Amerikaans recept). Zetbaas van Amerika, Nuland zegt in een toespraak dat deze operatie van Amerika in Oekraïne 5 miljard dollar heeft gekost. Het Donbass gebied ~ rijk aan natuurlijke hulbronen en industrie ~ accepteerde het coup regime niet, maar houdt nieuwe verkiezingen en een Referendum. Gewelddadigheden breken uit als Kiev de toestand in Donbass onder controle probeerd te houden. Het volksverzet komt op gang tegen de door Amerika en de Europese Unie gesteunde Nazis van Kiev.

Naamgeving van beide legers

Om verwarring te voorkomen over naamgeving van troepen, voor wie nieuw is in dit conflict. Er zijn meerdere namen in omloop voor beide kanten. Troepen van Kiev worden ook wel Leger van Oekraïne, Nazis (er zijn belangrijke Nazi eenheden in dit leger met een sleutelrol) genoemd, de Nationale Garde is ook van Kiev. Engels ook: AFU, Armed Forces of Ukraine. Vlag: blauw/geel. Aan de andere kant staat het gebied Donbass, dat zich associeert met een eerder bestaande provincie of deel staat Novorussiya. Derhalve worden deze mensen vaak leger van Novorussiya genoemd en gebruiken zij ook zelf deze term. De twee volksrepublieken die zijn uitgeroepen in Donbass heten de volksrepubliek Donetsk (Engels: DPR, Donetsk Peoples Republic) en de volksrepubliek Lugansk (Engels: LPR, Lugansk Peoples Republic), samen Novorussiya. Engels: AFN, Armed Forces of Novorussiya. Vlag: blauw kruis op rood, Zwart/Blauw/Rood, alsook andere. Donbass Milities gebruiken ook grote Baltaljon vlaggen van verschillende ontwerpen. Westerse propaganda media noemt de Donbass Milities graag “de pro-Russische rebellen,” terwijl eenzelfde soort naam niet aan de Kiev Milities wordt gegeven.

Om objectief te blijven zou men derhalve de legers die commando ondergaan vanuit Kiev “de pro-EU rebellen” kunnen noemen, of de “Euro-Maidan” rebellen, omdat de EuroMaidan de plaats (Maidan) en naam van de coup is die zij ook zelf gebruiken. Het is een relatif onbetwist feit dat Rusland en de E.U. plus Amerika respectievelijk voor Donbass en Kiev de steungebieden zijn voor beide groepen, alhoewel voor Donbass alleen humanitaire hulp vanuit Rusland bewezen is tot op het moment van schrijven (februari 2015). Dat veel pro-Rusland rebellen / Donbass Militie Rusland als vriend zien is onbetwistbaar. Dat veel EuroMaidan rebellen / Kiev Militie de Europese Unie en Amerika als vriend zitten is ook onbetwistbaar. Merk op dat de term “regering van Kiev” speculatief (propagandistisch) is, aangezien er een coup is gepleegd in februari 2014 door pro-Europese Unie gewelddadige meutes, gefinancieerd door Amerika, die de EuroMaidan rebellen in aan de macht geholpen hebben. Latere schijnverkiezingen doen daar in de praktijk helaas weinig aan af. Het is de gewoonte in het Nederlands om het woord “regering” te gebruiken voor gekozen regeringen die zich aan een minimum van normale wetgeving houden met vrijheden voor burgers, of entiteiten die al lang bekend zijn in Nederland (zoals langdurig stabiele landen). Vergelijk: regering, regime, junta, of Milities, Leger, rebellen. Zo sluipen er dus essentiele leugens in zelfs relatief korte kranten artikelen in de westerse media, zonder dat zij daar direct op afgerekend kunnen worden; maar de toon wordt gezet, de haat wordt gezaaid, en de leugen breidt zich uit als een ziekte. Objectiviteit is altijd moeilijk in tijden van oorlog. De lezer zal zelf uiteindelijk moeten oordelen.

De ellende van de oppervlakkigheid

De tragiek van het menselijke brein bestaat er onder meer uit dat de woordkeuze een primaire rol lijkt te hebben bij de beoordeling van de situatie. Detail inzicht of overzicht spelen een marginale rol voor teveel mensen. Dit komt wellicht doordat de meeste mensen helemaal niet willen weten wat het juiste is, wat vrede of rechtvaardigheid is. Men wil even snel weten aan welke kant wij met z’n allen staan, zodat ze daaraan mee kunnen doen zonder persoonlijke risicos vanuit de directe omgeving. Dit is de basis lafheid van de grote massa, die uiteindelijk de oorlogen ontketend omdat de leugenaars die aan de macht zijn niet terecht gewezen worden of beter: afgezet.

Het is al een manipulatie om de EuroMaidan rebellen de naam “Oekraine” toe te dichten, aangezien men kan vinden dat Oekraine in twee of zelfs drie delen is opgesplitst door de Amerikaanse coup van februari 2014 van de EuroMaidan rebellen. Het zuidelijke stuk Oekraine, de Krim, heeft ervoor gekozen weer bij Rusland ingedeelt te worden, via een Referendum. Het oostelijke stuk van Oekraine Donbass, heeft nieuwe verkiezingen uitgeschreven en een regering gevormd in de twee Volksrepublieken Donetsk en Lugansk. In het stuk dat onder de controle van de EuroMaidan rebellen staat wordt een felle nationalistische propaganda wordt gebezigd onder de kleuren en naam van de kort daarvoor in 1991 ontstane Staat Oekraine. Dit heeft uiteraard weerzin opgewekt bij mensen die niet voor de EuroMaidan rebellen/Kiev waren, en zij hebben mede daarom voor andere benamingen gekozen. Het is een feit dat op zijn minst verschillende pro-Rusland rebbellen/Donbass lang na het begin van de oorlog gezegd hebben dat zij van het daarvoor bestaande Oekraiene hielden, de taal mooi vonden (“zangerig”), enzovoorts.

De benaming “pro-Russisch” wordt overtrokken in de westerse media, alsof het zou gaan om een 5de kolonne van een buitenlandse vijand die fundamenteel een stuk land wil afpakken van een ander land, terwijl het in veel gevallen ook welbegrepen eigenbelang is omdat Rusland wel grootschalige humanitaire hulp konvooien stuurt naar Donbass, en de Rusische staat grotendeels niet meedoet met de westerse verheerlijking van de EuroMaidan rebellen/Kiev. Daarentegen wordt weer net gedaan alsof de westerse invloed op de EuroMaidan./Kiev rebellen minimaal zou zijn, of goed zou zijn, terwijl in feite het Amerikaanse Ministerie van Staat openlijk de coup in Oekraine heeft gesteund, en militaire adviseurs stuurt naar de EuroMaidan rebellen/Kiev om de pro-Russisch/Donbass rebellen te vernietigen. De zaak is dus versimpeld tot een wij-tegen-zij, een wij-zijn-goed en iedereen-die-met-ons-is-kan-geen-kwaad-doen, terwijl alles wat diegenen doen, zijn en zeggen die tegen ons zijn: slecht, vreselijk en vals moet zijn.

Op zijn minst is de situatie complexer dan de wilde bewering dat Rusland een stuk van Oekraine komt annexeren. Dat is helaas juist wel wat de Nederlandse massa-media lijkt te willen uitdragen. Daarmee heeft zij zichzelf van haar geloofwaardigheid beroofd, en wordt een ieder aangeraden om de leugen media van het westen uit het denken te bannen, voordat de oorlogen en ellende die zij stoken ook ons land in bloed zal doen ondergaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s